Niet slapen, onrustig en veel huilen. Hiermee kan je jouw kindje helpen!

Huilen en slecht slapen horen erbij. Helemaal in het begin, als je baby net geboren is. Je kindje moet de wereld leren kennen. Je baby moet jullie leren kennen. En jullie moeten je baby leren kennen. Dat kost tijd. Na een tijdje komt er meer rust en betere slaap.. Als dat niet het geval is, is het handig om eens verder te kijken. Ga op ontdekkingstocht om te kijken wat de oorzaak kan zijn. Hoort het bij het karakter van je kindje of is er mogelijk meer aan de hand? Met deze zoektocht ga ik je in dit blog helpen, zodat jouw kindje straks beter slaapt. 

Hoe pak ik slaapproblemen aan?

In mijn praktijk krijg ik vaak onrustige baby’s. Heel vaak komt dit wanneer de baby oververmoeid is. Gelukkig heb ik daar simpele oplossingen voor die jou als ouders goed kan helpen. Bij de evaluatie zie ik gelukkig heel vaak blije ouders en baby’s. Wat heb ik toch fijn werk! Ik ga ze in dit blog met je delen. Natuurlijk is niet elke baby met deze adviezen geholpen. Soms is er meer aan de hand. Samen gaan we een slaapplan maken. Nummer één om aan te pakken is de onrust. Eerst kijken we of er lichamelijk niks aan de hand is. Als we dit hebben uitgesloten, kunnen we een stap veder. Het slaapplan begint met het leren zelfstandig in slaap vallen van je kindje.

baby ligt in bedje hard te huilen, hoe kan je het huilen stoppen? Niet slapen, onrustig.

Waarom huilt je baby?

Realiseer je dat jouw baby alleen kan communiceren door te huilen. Op een andere manier duidelijk maken dat er iets niet prettig is of dat hij iets nodig heeft is er niet. Huilen is nu eenmaal zijn krachtigste manier van communiceren. Je baby wil vertellen dat hij zich niet oké voelt. Aan jou de schone taak om uit te vinden wát het is. Ik zal je vertellen., dat is best ingewikkeld. Want in het begin heb je vaak geen idee. Gelukkig wordt dat beter, omdat je elkaar beter gaat begrijpen. Deze eerste kennismakingsfase duurt ongeveer 6 weken. De bekende 40 dagen. Niet voor niets is in deze periode de traditie om veel rust te houden. Hierna gaat het vaak beter.

Baby blijft onrustig, dragen helpt niet, schone luier, voeding, niks helpt.

Hoe kan je het huilen van je baby stoppen?

In het begin is het flink zoeken wat je baby heeft als hij huilt. Een lijstje werkt dan vaak erg prettig. Je zal merken dat je langzamerhand dan beter begrijpt waarom je baby huilt.

  1. Eén van de hoofdredenen is vaak honger.
  2. Nummer twee is een vieze luier.
  3. Daarna kan de oorzaak zijn dat je kindje het te warm of koud heeft.
  4. Toch moet je ook bedenken dat het simpelweg een andere reden kan zijn. Zoals huidhonger, moe of overprikkeld.

Als je rustig het lijstje afwerkt, heb je grote kans dat je het huilen opgelost hebt. Helaas kan ik je geen garantie geven dat het nu over is. Is het hiermee nog niet opgelost, dan moeten we samen verder kijken.

Blijft je baby huilen?

Een oorzaak die ik nog niet genoemd, maar wel veel voorkomt is een gevoelige buik. Elke baby heeft in het begin de wel bekende krampjes. Het wordt een probleem als je kindje hierna bijvoorbeeld problemen heeft met de ontlasting. Dit zorgt namelijk voor een behoorlijk pijnlijke buik. Een oorzaak kan verandering van voeding zijn of de overstap naar vaste voeding.
Bij een pijnlijke buik is warmte vaak prettig. Het ontspant. Een warm bad kan fijn zijn of leg iets warms op zijn buikje. Denk hierbij aan een warmtekussen of een warm kersenpittenkussentje. Het buikje masseren met een fijne olie is ook altijd prettig. Het kost soms wel even tijd voordat de pijn afneemt.
Vast voeding is heel leuk, maar start niet te vroeg. Begin met heel kleine hoeveelheden en voer het met kleine stapjes op. Als je kindje na deze adviezen nog steeds last heeft van zijn buik? Contact dan voor de zekerheid je huisarts.

De oorzaak koemelkallergie

Een vieze luier of honger kan je oplossen, maar er kan altijd een serieuzer probleem zijn. Het is erg belangrijk om naar jullie papa en mamagevoel te luisteren. Wat denken jullie zelf? Gaat het vast snel over of moeten jullie hier iets mee? Je kan altijd een keertje een professional mee laten denken. Soms kan het fijn zijn dat iemand met veel kennis even met je meedenkt.  
Sommige kindjes blijken een koemelkallergie te hebben. Dit betekent dat je kindje allergisch reageert op koemelk eiwit. Vaak zie je typische symptomen zoals onrustig drinken. Je kindje kan ook huiduitslag hebben, veelal rond het mondje. Ook hebben deze baby’s vaak groene of slijmerige ontlasting.
Heb je het lijstje met problemen allemaal proberen op te lossen en blijft je kindje onrustig? Denk je dat je kindje mogelijk koemelkallergie heeft? Ga dan langs bij je huisarts. 

Herken een wervelprobleem

Een ander probleem die je niet zomaar oplost is een wervelprobleem. Er kan veel spanning ontstaan bij de wervels van je baby. Mogelijk kunnen ze door de bevalling onder druk komen te staan of zijn ze iets verschoven. Als je kindje veel huilt, komt er veel spanning op het lijfje te staan. Je kindje kan hier moeilijk door slapen.
Symptomen die hierbij passen zijn veel huilen en overstrekken. Je kindje kan ook een voorkeurshouding hebben. Herken je deze symptomen? Een therapeut die je baby kan helpen is een osteopaat of fysiotherapeut. Zij zorgen ervoor dat de spanning in het lijfje van je baby afneemt. 

Als je kindje reflux heeft

Nog een bekend probleem is reflux. Door de pijn van de reflux huilen deze baby’s veel. Een ander symptoom is het zuur ruiken uit de mond na een voeding, maar dit is niet altijd aanwezig. Veel baby’s met reflux willen niet plat liggen. Dit stimuleert namelijk het terugstromen van het maagzuur de slokdarm in. En dat doet zeer! Je baby probeert dit weg te slikken. Je kindje een tijdje rechtop houden en het hoofdeinde iets omhoog zetten kunnen helpen. Slapen met reflux is echt niet fijn! Elke baby heeft reflux, welke baby er teveel last van heeft is een hele zoektocht. Na zes maanden gaat het vanzelf over. Kan je kindje niet liggen, dan is dit wel heel vermoeiend voor jou en je kindje. Houd jij of je kindje het niet vol? Ga dan advies vragen aan je huisarts.  

Slapen is prioriteit, waar en hoe niet

Slapen is voor elk mens super belangrijk. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kindje! Onrustige baby’s slapen meestal niet zoveel. Dit zorgt voor vermoeidheid en op den duur voor oververmoeidheid. Hierdoor word je kindje onrustig en gaat hij meer huilen. Met als gevolg minder slaap. Oei… de vicieuze cirkel!
Deze cirkel doorbreken is nu prioriteit. Dus waar, wanneer en hoe je kindje slaapt is niet meer belangrijk. Dát je kindje slaapt is belangrijk. Als slapen weer beter gaat, ga je vanzelf weer ritme en het bedje introduceren. Laat je kindje slapen en laat de rust weer terugkeren. Schakel waar nodig hulp in, zodat jullie je eigen koppie ook boven water houden. Geef maar even toe aan je kindje, luister wat hij nodig heeft. Later stuur je wel weer bij. 

Tot slot

Zoals je gelezen hebt, kan je een lijstje afwerken als je baby huilt. Check de luier, geef voeding. Voeg een dekentje toe of haal die er juist vanaf. Neem je kindje bij je, leg warmte op de buik of masseer. Helpt dit allemaal niet zoek dan verder. Laat je eventueel helpen door een professional. Welke symptomen heeft je kindje? Welke symptomen passen bij koemelkallergie, spanning in het lijfje of reflux? Vertrouw je het niet, ga dan altijd naar je huisarts. Zorg naast je zoektocht ook voor zoveel mogelijk slaap. Slaapt je kindje bij je en niet in het bedje? Dan is dit prima om de rust terug te brengen. Rustige baby’s slapen beter.

Patricia

Dit ben ik

Ik ben Patricia Luppers, moeder van 2 kinderen (met de 3de op komst) en oprichter van Dreamzz Slaapcoaching. Ik help ouders van slechtslapende kindjes (0-4 jaar) om hun kindje weer lekker te laten slapen. Dit doe ik met een slaapplan op maat, passend bij jullie situatie, in kleine haalbare stappen.

Website: www.dreamzzslaapcoaching.nl

Dreamzz
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.