Corona versoepelingen, welke inzichten heeft het jou gebracht?

Eindelijk is het dan zover de regels rondom corona worden versoepeld. We mogen weer op een terras zitten, naar de dierentuin en weer sporten. Heel fijn natuurlijk zeker met de zomer in volle gang.
Of … was het soms toch ook best fijn om je helemaal te kunnen focussen op je gezin. Niet alle verplichtingen te hebben van verjaardagen en familiebezoeken. Eenmaal gewent aan het thuis werken bleek ook dit voordelen te hebben. Corona heeft vast ook bij jou verschillende inzichten gebracht. 

Corona inzichten

Natuurlijk hebben we allemaal momenten gehad dat we heel graag naar die fijne vriendin wilde of dat we echt dachten hoe kom ik de dag door met werk en de zorg voor mijn kinderen. Zeker in de winter zijn de muren ook weleens op mij afgekomen.

Toch heeft het corona virus ook inzichten gegeven in wat echt belangrijk is. Waar liggen je doelen en waar wil je 100% voor gaan. Wat mij betreft was dit de ultieme mindfulness uitdaging.

Verloskundigen zagen positieve ontwikkelingen

Binnen de verloskunde waren ook positieve ontwikkelingen te zien. Ouders die in alle rust samen de bevalling konden beleven. Een rustige kraamtijd met weinig bezoek, wat vaak resulteerde in rustige baby’s en een betere nachtrust voor de ouders.

Bij veel zwangere vrouwen was er ook meer rust, met name door het thuiswerken konden zij meer hun eigen dag indelen. Andere moesten eerder stoppen met werken om de kans op besmetting te verkleinen. Positieve effecten hiervan waren minder zwangerschapsklachten en problemen als hoge bloeddruk of een te kleine baby.

Verloskundigen ervaarden ook nadelen

De andere kant was dat controles allemaal alleen moesten plaatsvinden, waardoor partners minder betrokken waren. Oma’s niet bij de bevalling konden zijn of hun kleinkind pas na weken konden zien of vasthouden. Sommige zwangere en pas bevallen vrouwen hebben zich misschien ook eenzaam gevoeld.

Stil staan

Corona heeft ons nieuwe inzichten gegeven. Wat mij betreft heeft het me geleerd stil te staan bij wat echt belangrijk is. Waar mijn normen en waarden liggen en dat lekker thuis niets doen soms juist heel prettig is.

Waar word jij gelukkig van?

Bedenk voor jezelf, als je weer een weekend hebt volgepland met sociale activiteiten, of je er echt gelukkig van wordt. Een weekend zonder activiteiten geeft soms meer energie. Dus bouw af en toe ‘quarantainetijd’ in met je gezin.  Dit geld in het bijzonder als je zwanger of pas bevallen bent. Ouders worden is een live event. Geef elkaar de tijd en durf nee te zeggen als je rust nodig hebt.

Ervaringen delen

Voor alle zwangere en pas bevallen vrouwen heeft het vast geleid tot een hele andere zwangerschap en kraamtijd. Deel jullie ervaringen zodat andere aanstaande ouders en misschien ook de geboortezorg hiervan kunnen leren!

  • Wat was je ervaring om minder bezoek te ontvangen?
  • Hoe waren de eerste dagen met je baby?
  • Op welke manier heb je de controles tijdens je zwangerschap ervaren zonder de directe steun van een moeder of partner.

Ervaringen delen is heel fijn. Ben je op zoek naar een fijne mamavriendin in de buurt, word Buurtmama lid en vind een match dichtbij. Ook is het fijn om je ervaringen te delen in een groep. Kijk of er al eentje bestaat of richt hem zelf op.

Laten we allemaal hopen dat corona onder controle blijft. Dat wel kunnen genieten van onze vrijheid. Maar laten we ook niet vergeten soms even in de wereld van ons gezin te blijven.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

ik zittend kopie

Dit ben ik

Ik ben Antje Machen; verloskundige, zwangerschapscoach en docent babymassage. Ik heb 2 zoons van 3 en 5 jaar. Mijn ruime ervaring als verloskundige en het zelf moeder worden, hebben ervoor gezorgd dat ik Antje Machen Zwangerschapsadvies ben gestart. Ik bied cursussen aan ter voorbereiding op de bevalling, yogalessen en cursussen babymassage.

Website: www.antjemachen.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.