Natuurlijk bevallen heeft veel voordelen

Ken je dat beeld van een nagespeelde bevalling in een film? Een vrouw liggend in een verloskamer met haar partner, dokter en soms een verpleegkundige erbij. Haar benen opgetrokken en zo rood als een tomaat door het persen om de baby eruit te krijgen. Dat is nu exact een scenario dat we niet verstaan onder natuurlijk bevallen. Ben jij opzoek naar een ander soort bevalling? Lees dan vooral even verder!

Voordelen van een natuurlijke bevalling

In mijn vorige blog ging ik al in op welke manieren je zo natuurlijk mogelijk kunt bevallen. Ongeacht of dit een thuisbevalling, een medische bevalling of zelfs een keizersnede is. Iedere situatie is naar jouw natuurlijke behoeften aan te passen. Wat maakt een bevalling afgestemd op jouw wensen nu zo anders en fijn? Laten we eens naar de voordelen kijken.

Ervaren van regie en empowerment

Een veelgehoorde oorzaak van een nare bevalervaring is dat moeders geen gevoel van regie ervaarden tijdens de bevalling. Juist het hebben van regie is een belangrijke natuurlijke behoefte. Een vrouw wilt op zo een moment vanuit instinct de ruimte hebben om vrij te bewegen en te doen wat voor haar goed voelt. Ze heeft een verlangen naar empowerment: haar bevalling in eigen hand hebben. En zelfstandig beslissen wat zij en de baby nodig hebben.

Keuze mogelijkheid, oftewel informed consent

Kun je als moeder altijd beslissen wat voor jou en de baby het beste is? Ja en nee. Uiteraard heeft niet iedere moeder de medische achtergrondkennis zoals een gynaecoloog deze heeft. Als een zorgverlener een handeling uit wilt voeren, is het belangrijk dat er sprake is van een volledige uitleg over de handeling met alle voor-en nadelen. En met eventuele andere keuzemogelijkheden, ook wel informed consent genoemd. Het is jouw lichaam en jouw bevalling. Als je jouw intuïtie durft te volgen dan ben jij heel goed in staat om de beste beslissing voor jullie beide te maken.

natuurlijk bevallen voordelen

Een positievere ervaring

Als je bedenkt dat het tijdens een bevalling volgens de moeder vaak ‘’mis’’ gaat door een gebrek aan regie. Of het niet tot nauwelijks geïnformeerd worden over protocollen en handelingen. Dan kun jij je vast voorstellen dat de bevalervaringen een stuk positiever worden zodra de natuurlijke behoeften gerespecteerd worden. Een zorgverlener welke jou serieus neemt, weet wie jij echt bent en de tijd voor jou neemt… Hoe zou jij je dan voelen?

Geboortetrauma’s voorkomen

Dit gevoel geldt ook voor jouw kindje. Wist je dat baby’s zich de geboorte ook kunnen herinneren? Een nare herinnering kunnen zij niet uitspreken, maar wel met zich meedragen in de vorm van een geboortetrauma. Denk aan geboren worden middels een vacuümpomp of het bevestigen van een inwendige CTG. Een kindje kan een geboortetrauma uiten door te huilen of bijvoorbeeld extreem aanhankelijk te zijn. Een babyosteopaat kan in zo een geval vaak helpend zijn. Bij een bevalling waarbij zoveel mogelijk natuurlijke behoeften gewaarborgd zijn, is er minder kans op medisch ingrijpen. Hierdoor is er minder kans op een geboortetrauma voor mama en baby.

Nieuwsgierig hoe je jouw bevalling zo natuurlijk mogelijk kunt inrichten? Ik help je hier graag bij. In een één-op-één consult nemen we al jouw vragen door en kom jij niet voor verassingen te staan.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Foto Buurtmamas png

Dit ben ik

Hai, ik ben Angela! Mama van Kristo, zwanger van een babymeisje en getrouwd met Arno. De kracht van het menselijk lichaam vind ik enorm fascinerend. Verder ben ik nieuwsgierig en nooit uitgeleerd. Met mijn passie voor geboorte en gezondheid help ik vrouwen in de voorbereiding naar hun bewuste bevalling.

Website: denatuurlijkeouder.nl

Share This Post
1 reactie
Er kan niet gereageerd worden op deze post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.