Het kiezen van een verloskundigenpraktijk, deze tips heb je echt nodig!

Wauw, je bent zwanger! Het is tijd om je aan te melden bij een verloskundigenpraktijk. Maar welke praktijk moet je kiezen met zo veel mogelijkheden? Ga je voor de praktijk om de hoek? Of voelt die praktijk verderop toch fijner aan? Kiezen kan nog best lastig zijn. In deze blog help ik je hoe jij tot de beste keuze kunt komen. 

Praktijken in alle vormen en maten

De ene praktijk is de andere niet. Er zijn verloskundigen of vroedvrouwen welke individuele begeleiding bieden: de solopraktijken of de caseload verloskundigen. Dan zijn er nog de kleinschalige praktijken bestaande uit een paar vaste gezichten, welke je gedurende jouw zwangerschap tegen kunt komen. Of de grotere groepspraktijken met een groter team aan verloskundigen.

verloskundigenpraktijk verloskundigenpraktijken praktijk kiezen keuze hulp

Iedere praktijkvorm heeft zo zijn voor- en nadelen. Als je op zoek gaat naar een verloskundige is het belangrijk om van te voren te bedenken wat jij fijn zou vinden. Kies jij liever voor één verloskundige, zodat je precies weet wie jou tijdens de bevalling gaat begeleiden? Of vind je een grote praktijk bijvoorbeeld fijner doordat zij alle onderzoeken zelf aanbieden, en je daardoor alles op één locatie hebt?

Matchen jullie visies?

Het zou toch vervelend zijn om erachter te komen dat je verloskundige en jij heel anders over de zwangerschap denken. Om dit te voorkomen kun jij je van te voren inlezen. De meeste praktijken hebben hun visie op de website staan om jou een beeld te geven of hun zorg bij jou als persoon past. Zeker als je van de standaard zorgprotocollen wilt afwijken of specifieke gedachten hebt over de bevalling, is dit een belangrijk onderdeel om mee te nemen in jouw keuze. Ga eens na welke speerpunten de praktijk heeft, welke kernwaarden ze belangrijk vinden qua begeleiding en op welke manier zij hun zorg willen leveren.

zwanger verloskundige kiezen keuze praktijk

Extra zorgverlening

Een verloskundige schoolt uiteraard ook continu bij. Behalve dat dit handig is om hun kennis up-to-date te houden, kan dit voor jou nog meer voordelen hebben. Zo kunnen zij dankzij deze bijscholingen ook extra zorg of diensten aanbieden. Kijk jij enorm op tegen de bevalling? Zoek dan eens naar een praktijk welke hier extra begeleiding in biedt. Ben jij op zoek naar complementaire ondersteuning tijdens de bevalling? Misschien kan een verloskundige welke gespecialiseerd is in homeopathie of voetreflexologie je dan de meest passende zorg verlenen.

Naast de bijscholing van de verloskundige, kun je ook eens uitzoeken of de praktijk extraatjes biedt in de vorm van o.a.: zwangerschapscursussen of Centering Pregnancy, doula begeleiding bij overdracht aan het ziekenhuis of langere consulten dan gebruikelijk.

De klik

Je hebt je goed ingelezen en een praktijk gevonden welke lijkt te voldoen aan jouw wensen. Dan komt het aan op ‘’de klik’’. Je komt voor het eerst bij de praktijk en maakt kennis met een verloskundige. Is het echt zoals je gehoopt had? Voelt het vertrouwd aan?
Tijdens jouw zwangerschap maak je zowel letterlijk als figuurlijk een groei door. Het kan altijd zijn dat jouw gedachten over de verloskundige, de begeleiding of de bevalling veranderen gedurende deze periode. Weet dan dat je altijd nog over mag stappen naar een andere praktijk als dat voor jou beter voelt, ongeacht hoe ver je bent in de zwangerschap.

Mag jij een verloskundigenpraktijk ga kiezen, dan is het handig om je te verdiepen in de verloskundigenpraktijken bij jou in de buurt. Als je keuze hebt, let dan op de verschillen tussen de praktijken. Kijk daarna of hun visie past bij die van jou. Vervolgens kan je nog letten op verschillen in de zorg die ze aanbieden. Dan kan de afweging beginnen. Welke punten zijn belangrijk voor jou? Als je uiteindelijk een praktijk gekozen hebt en na verloop van tijd voel je je er niet fijn, bespreek dit dan. Je hebt altijd de mogelijkheid om te wisselen van praktijk.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Foto Buurtmamas png

Dit ben ik

Hai, ik ben Angela! Mama van Kristo, zwanger van een babymeisje en getrouwd met Arno. De kracht van het menselijk lichaam vind ik enorm fascinerend. Verder ben ik nieuwsgierig en nooit uitgeleerd. Met mijn passie voor geboorte en gezondheid help ik vrouwen in de voorbereiding naar hun bewuste bevalling.

Website: denatuurlijkeouder.nl

Share This Post

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.