Hoe kies je kraamzorg? Waar let je op? Hier enkele tips.

Ik kan nu natuurlijk heel makkelijk zeggen, schrijf je bij onze kraamzorg in en dan zit je goed! Maar eerlijk is eerlijk, het is altijd goed om je te verdiepen in de verschillen tussen kraamzorg, voordat je een keuze maakt. Het is belangrijk om je af te vragen, wat past bij ons? Wat heb ik nodig? Wat wil ik graag? Uit welke kraamzorg kan ik kiezen?

Welke verschillen zijn er?

Je hebt vele keuzes. Ik geef je enkele verschillen. Een organisatie die heel lokaal gevestigd is met kraamverzorgenden die dicht in de buurt wonen kan een prettig idee zijn. Het kan fijn zijn om een kraamverzorgende te hebben die je wellicht al kent of die ook bij de buren/familie is geweest. Hierbij kan het ons kent ons gevoel meespelen. Mogelijk voel jij je juist prettiger bij iemand die je helemaal niet kent, dan kies je een grotere organisatie met kraamverzorgster uit een groter gebied. Geloofsovertuiging kan ook belangrijk voor je zijn. Wil je een kraamverzorgster die dezelfde geloofsovertuiging heeft dan zijn daar in veel gebieden speciale organisaties voor. Is dit voor jou geen must, maar vind je het wel belangrijk dat er aandacht en respect voor je geloof is dan kun je eigenlijk overal terecht. Heb je de wens om vooraf al kennis te maken met de kraamverzorgende die straks ook werkelijk komt, dan zou je kunnen kijken naar een zzp’er.

Wat wil ik graag?

Soms best een lastige vraag om te beantwoorden, zeker als je in verwachting bent van je eerste kindje. Toch zijn er vaak wel puntjes die doorslaggevend kunnen zijn voor jouw keuze. Bijvoorbeeld de wens voor een kraamverzorgende die Engels of Marokkaans spreekt. Het kan ook belangrijk zijn dat een kraamverzorgende ook mee mag naar de poliklinische bevalling in het ziekenhuis.

Wat past binnen je verzekering?

Nog een laatste, niet onbelangrijke, tip. Check van te voren bij de zorgverzekeraar met welke kraamzorgorganisaties zij een contract hebben. Wanneer een kraamorganisatie geen contract heeft, wordt niet de volledige zorg vergoedt. Het is belangrijk om te kijken wat er binnen jouw pakket valt. De eigen bijdrage voor de kraamzorg is op dit moment €4,60 per uur. Het verschilt per verzekeraar bij welke aanvullende verzekering deze eigen bijdrage komt te vervallen. Wil je zonder medische indicatie in het ziekenhuis bevallen, dan moet je daar een eigen bijdrage voor betalen. Soms wordt het vergoedt uit je aanvullende verzekering. Daarnaast zijn er wisselende vergoedingen voor bijvoorbeeld het huren van een borstkolf of een lactatiekundig consult. Ook couveuse nazorg of uitgestelde kraamzorg wordt wisselend vergoedt. In de basis worden alleen de eerste 8, of op medische indicatie 10, dagen vanaf de geboorte vergoedt. Verblijft je kindje langer dan 8-10 dagen in het ziekenhuis, dan heeft niet iedereen recht op couveuse nazorg of uitgestelde kraamzorg. Soms weet je dit al van te voren, bijvoorbeeld in het geval van een operatie direct na de geboorte. Je zou kunnen kijken of het een optie is om nog te veranderen van zorgverzekeraar en/of aanvullende verzekering.

Research

Kortom, best wat research om een weloverwogen keuze te maken! Op alle websites vind je heel veel informatie, maar bijna iedere organisatie heeft ook een telefoonnummer voor advies. Je kunt natuurlijk ook altijd je verloskundige om een aantal opties vragen.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Danique

Dit ben ik

Ik ben Danique, Teamcoach bij De Kraamvogel. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kindjes: Senn van 6, Elin van 4 en Liz van 2.
De Kraamvogel: de meest vertrouwde kraamzorg. Onze kraamverzorgenden komen bij gezinnen in vrijwel het hele midden en noorden van ons land. En bij al die gezinnen werken kraamverzorgenden die allemaal gek zijn op hun vak. En die niets liever doen dan gezinnen een goede start geven na de geboorte van een nieuw gezinslid. Niet voor niets kiezen elk jaar honderden gezinnen bij jou in de buurt voor een kraamverzorgende van de Kraamvogel. 

Website: www.dekraamvogel.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.