Wat is Hypnobirthing – de Mucha Mama Methode

Hypnobirthing is een zwangerschapscursus waarin je als zwangere leert hoe je je vooral op onbewust niveau kan voorbereiden op de bevalling. Bevallen is immers een onbewust en autonoom proces. Zo leer je om angsten, zorgen of twijfels los te laten en te verminderen en het vertrouwen in jezelf, je lijf, je baby, geboortepartner en/of team te vergroten en verankeren. Mindset is belangrijk bij alles wat we doen in het leven, zo ook bij de bevalling. Met onze nuchtere aanpak leer je dus technieken die je in allerlei situaties in je leven kan toepassen.

Onbewuste verwachtingen en patronen

De meeste vrouwen worden ver voordat ze zelf zwanger zijn beïnvloed door de media en door vrouwen in hun omgeving, over hoe het is om te bevallen van je kindje. Meestal gaat dit gepaard met visies van schreeuwende vrouwen of verhalen van veel pijn of dingen die fout kunnen gaan. Dit blijft hangen en wordt in het onbewuste opgeslagen. Zo eindigen veel van ons met een soort ‘rugzakje’ gevuld met inspirerende visies of verhalen, maar ook met minder positieve beelden, verhalen of eigen ervaringen, die spanning kunnen geven tijdens het bevallen.

Bevalling

Je lijf is echt heel bijzonder. Bevallen is een autonoom en onbewust proces en gebeurt daarom automatisch, op een natuurlijke manier. Helaas kan die “opgespaarde” onbewuste spanning de soepele functionaliteit van het bevallichaam negatief beïnvloeden. Stress en spanning geven namelijk een soort verkramping van je spieren rondom je baarmoedermond.  Hierdoor kan de ontsluiting langer op zich laten wachten en/of ervaar je meer pijn bij je bevalling. In onze hypnobirthingcursus ruim je dus o.a. “je rugzakje” op.

Wat doet de neuroplasticiteit in ons brein? Het laat je je onbewuste brein inzetten op een positieve manier tijdens je bevalling. Zo zit je het natuurlijke proces niet in de weg, maar ondersteun je het.

Hypnose & hypnotherapie

Het woord hypnobirthing betekent ‘hypnose voor bevallen’. Maar wat is hypnose nu eigenlijk? Hypnose is simpelweg een vorm van concentratie, een bewustzijnstoestand. Eigenlijk ervaren velen van ons dagelijks hypnose, we noemen het dan alleen geen hypnose, maar eerder ontspanning, dagdromen, in gedachten verzonken zijn, meditatie, concentratie, enzovoort. En omdat de meesten van ons dit al kennen, is het heel makkelijk om hypnose toe te passen.

Hypnotherapie is simpelweg het toepassen van therapeutische technieken tijdens zo’n hypnose of ontspannen toestand. Dat realiseert snel veranderingen in je onderbewustzijn. Natuurlijk zijn dat alleen veranderingen die jij wilt en die jij toestaat. Hypnotherapie in onze hypnobirthing cursus helpt je om:

  • ontspanning te oefenen
  • positiviteit te programmeren
  • meer zelfvertrouwen te krijgen
  • zorgen, angsten of twijfels los te laten
  • op onbewust niveau je voor te bereiden
  • met de bevallingsroes te oefenen

De hypnobirthing cursus

Wat leer je tijdens de cursus? Hoe je ontspant tijdens de weeën en hoe je je op onbewust niveau voorbereidt, inclusief een goede wee-ademhaling met verankerd focuspunt. Ook leer je angsten los te laten en je vertrouwen te vergroten. Verder besteden we aandacht aan massage, je geboorteplan, houdingen en allemaal praktische tips.

De Mucha Mama hypnobirthing cursus is inclusief 5 hypnobirthing hypnosesessies. Hierbij kun je kiezen uit 2 verschillende stemmen, waarmee je thuis al kunt oefenen met diepe ontspanning. De oefeningen uit de cursus hebben we geoptimaliseerd om ontspanning tijdens de weeën aan te leren.  Daarnaast krijg je een oefenboek, oefentabel en geboorteplan. Ook geven we je support tijdens een dreigende inleiding of stuitligging.

Schrijf je je in, dan heb je direct toegang tot de online omgeving waar je de hypnosesessies, het E-boek en korte filmpjes met de theorie en een aantal oefeningen vindt.

Helianthe

Dit ben ik

Ik ben Helianthe Rusken en ik inspireer graag zwangeren (en geboortepartners). Ik geef al sinds 2001 hypnobirthing cursussen in binnen- en buitenland. Als klinisch hypnotherapeute specialiseerde ik me al snel in alles omtrent zwangerschap en bevalling. Ik heb een nuchtere aanpak en logische benadering, waarmee ik al duizenden stellen heb geholpen. Ook train ik andere professionals om de hypnobirthingtechnieken in te zetten. Wil je er meer over weten? Ik schreef het boek Bevallen met Hypnobirthing.

De techniek hielp mij bij de geboorte van mijn 2 zoons. Zo kon ik zelf ook ervaren hoe, zelfs met enige tegenslag, mooi en bijzonder een bevalling kan zijn.

Meer informatie? Kijk op www.muchamama.nl of bel/mail naar 0181 773 746/ info@muchamama.nl

logoMuchaMama2
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.