Natuurlijk bevallen is voor iedereen. Tips voor elke situatie.

Associeer jij de term ‘Natuurlijk’ als snel met geitenwollensokkentypes, hippies of als alternatief? Is dit voor jou een ver-van-je-bed-show? Misschien wil je deze gedachten dan nog eens heroverwegen. Als er een proces in ons leven is dat natuurlijk te noemen is, dan is dat wel de geboorte van een nieuw leven. Niet gek dus dat een bevalling gebaat is bij een omgeving waarin jouw oerinstinct alle ruimte krijgt.

Wat kun je verstaan onder natuurlijk bevallen?

Voor iedereen kan een natuurlijke bevalling een andere definitie hebben. Vaak wordt er bij een natuurlijke bevalling gedacht aan een kindje dat vaginaal geboren wordt. Toch kun je de term ‘’natuurlijk’’ nog veel breder trekken.

Persoonlijk zal ik een natuurlijke bevalling omschrijven als: ‘’Een geboorteproces waarbij de natuurlijke behoeften van moeder en baby zo veel mogelijk nagestreefd worden’’. Denk bijvoorbeeld aan bevallen op jouw eigen tempo en waarbij jij de regie hebt. Een omgeving waarin jij je prettig voelt, bijgestaan door mensen welke je een veilig gevoel geven. En na de geboorte van je kindje alle ruimte om samen te verbinden, ook wel bekend als een ongestoord ‘’gouden uurtje’’.

Natuurlijk bevallen in een medische setting

Wat nu als jij een medische indicatie hebt en daardoor in het ziekenhuis gaat bevallen? Ook dan kun je nadenken over welke natuurlijke behoeften in jouw situatie nog steeds nagestreefd kunnen worden. Een kamer in het ziekenhuis is niet zo sfeervol en vertrouwd als jouw eigen huis. Met gedempt licht en led kaarsjes zal jouw oerinstinct zich vast al wat prettiger voelen.

Op het gebied van keizersneden is er de laatste jaren ook veel veranderd. Zo bieden veel ziekenhuizen tegenwoordig in het geval van een geplande keizersnede ook de ‘’gentle sectio’’ aan. Een keizersnede waarbij de ouders veel meer meegenomen worden in het geboorteproces. Je kunt meekijken als je kindje geboren wordt, dankzij een luik in het steriele afscheidingsdoek. Daarnaast speelt direct, en langdurig huid-op-huid contact tussen moeder en baby een belangrijke rol.

Mother assisted keizersnede

Enkele ziekenhuizen bieden ook een ‘’Mother assisted’’ sectio aan. Een keizersnede waarbij de moeder zelf haar kindje aan kan pakken en als het ware helpt om geboren te worden. In het geval van een eerdere nare bevalervaring kan dit een mooie manier zijn om het gevoel van regie terug te krijgen en een stukje verwerking te bewerkstelligen.

Omgaan met onverwachte wendingen

Regelmatig loopt een bevalling anders dan verwacht. Tijdens een thuisbevalling kun je beslissen om toch pijnbestrijding te willen, waardoor je naar het ziekenhuis moet. Het kan zijn dat de bevalling niet meer vordert. Of in de zeldzamere gevallen: Er treedt een complicatie op.

Als jij nu heel graag een natuurlijk bevallingproces wilt, dan kunnen onverwachte wendingen als een behoorlijke domper aanvoelen. In een aantal situaties kun je met kennis en goede voorbereidingen een heel eind komen. Zo kun je proberen of natuurlijke vormen van pijnbestrijding voldoende verlichting bieden. Ook kun je met wat tips en tricks de bevalling weer op gang helpen.

Toch kan het voorkomen dat ook dit niet voldoende is en je bevalling medisch wordt. Onthoud dat jij in geen enkel van deze gevallen faalt! Hoe het ook verloopt, jouw lichaam heeft al negen maanden haar uiterste best gedaan op dit wezentje. Dat is een prestatie om trots op te zijn!

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding kan in dit soort situaties wel helpend zijn. Hoe fijn is het om te weten welke situaties zich voor kunnen doen en welke keuzes jij dan nog steeds kunt maken? Het zorgt voor een gevoel van vertrouwen als je weet wat er komen gaat. Bovendien kun je jouw keuzes beter afwegen als je op de hoogte bent van alle voor- en nadelen. Wat dacht je van het behouden van de regie? Ook bij een onverwachte wending kun jij aan het roer staan van jouw bevallingsproces.

Ben jij nog op zoek naar zo een uitgebreide voorbereiding waarbij je alles ontdekt over jullie natuurlijke behoeften, en hoe hierin voorzien kan worden? Misschien is het Bewust zwanger & Bevallen programma dan wel iets voor jou! Klik snel door naar Buurtmamas.nl/academie!

In mijn volgende blog deel ik de voordelen van een natuurlijke bevalling met je. Ik kan je alvast verklappen: dat zijn er veel!

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Foto Buurtmamas png

Dit ben ik

Hai, ik ben Angela! Mama van Kristo, zwanger van een babymeisje en getrouwd met Arno. De kracht van het menselijk lichaam vind ik enorm fascinerend. Verder ben ik nieuwsgierig en nooit uitgeleerd. Met mijn passie voor geboorte en gezondheid help ik vrouwen in de voorbereiding naar hun bewuste bevalling.

Website: denatuurlijkeouder.nl

Share This Post
1 reactie
Er kan niet gereageerd worden op deze post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.