Positieve bevalervaring? Tools voor de juiste mindset!

Het is alweer een tijd geleden dat ik in het ziekenhuis ben bevallen van onze zoon Diaz. Eigenlijk was het een hele mooie en korte bevalling. De momenten dat ik in de stress schoot, zijn mij vooral bijgebleven. Ik weet nog goed dat ik er genoeg van had en riep (ook dus tegen mijzelf) : “Ik heb hier geen zin meer in” en even later  “ik ga naar huis”. Niet echt bevorderlijk voor de ontsluiting of een positieve beleving. Het was een momentopname en gelukkig kwam ik vrij makkelijk uit deze negatieve blokkerende mindset.

Stel dat het jouw gebeurt. Dat er van alles gebeurd en je in een negatieve mindset komt. Hoe haal je jezelf hieruit?

Onderzoek jezelf

De vraag aan jou is:

  • Wat zeg jij tegen jezelf tijdens jouw weeën?
  • Hoe kan je je hier op voorbereiden?
  • Wat kan jouw geboortepartner doen?

Tijdens onze hypnobirthing cursussen laten wij de zwangeren en hun geboortepartners individueel een lijst maken van alles wat ze spannend of eng vinden. Dat kan gaan over de bevalling of ook de periode daarna natuurlijk.

Sponsored blog schrijven met een socials media vermelding, een schrijfblok met hand en pen

Waar ligt jouw kracht?

Een maand geleden had ik een privécursus met een sportieve zwangere dame en haar lieve man. Haar lijst bevatte 27 angsten en zorgen. Dat is meer dan ik normaliter zie. Wel geweldig dat zij heel diep ging en open was over wat haar zorgen baarde.

Het mooie was dat zij een fervente triathlon fanaat is. Ik vroeg: wat zeg je tegen jezelf tijdens de moeilijke momenten in zo’n wedstrijd, daar kwamen hele inspirerende en krachtige dingen naar boven.
Deze hebben we direct gebruikt en zullen worden ingezet tijdens de bevalling mocht zij zulke momenten ervaren in haar komende bevalling.

Dit is de vergelijking die je ook voor jezelf kan maken. Wat zeg jij tegen jezelf tijdens de moeilijke momenten in jouw leven?

Negativiteit omzetten naar positiviteit

Iedereen weet dat als je tegen jezelf zegt ik kan het niet of dit hou ik niet vol dat je het dan ook niet kan of volhoudt.

Op breinniveau worden er stofjes aangemaakt die het bevalproces kunnen verstoren en verkramping in de baarmoederspieren veroorzaken.
Lees de eerdere blog ‘Bang voor de bevallingspijn‘.

Mocht jij momenten van twijfel of negativiteit ervaren tijdens je weeën, dan kan je je daar nu al op voorbereiden:

Tip 1

Maak een lijstje met zinnen die je voor jezelf herhaalt tijdens de weeen mocht je in gedachten negativiteit ervaren. Bijvoorbeeld zinnen zoals:

  • Ik kan het, ik kan het
  • Mijn baarmoederspieren werken effectief
  • Elke wee brengt mijn baby dichterbij
  • Mijn lichaam is hiervoor gemaakt.
  • Mijn baby is het juiste formaat voor mijn lijf

Ga ook voor jezelf na of er momenten zijn tijdens sporten/werk/opleiding dat je jezelf erdoor heen trekt en wat je dan zegt tegen jezelf. Dat zijn de dingen die je dan ook kan gebruiken tijdens de bevalling. Die zijn namelijk al in je onderbewuste ingeprogrammeerd.

Tip 2

Herhaal deze zinnen dagelijks tijdens de zwangerschap, bijvoorbeeld als je onder de douche staat of je tanden poetst. Gewoon voor een paar minuutjes. Zo krijgt je brein de kans om voorgeprogrammeerd te worden. Je kan deze zinnen ook opschrijven of uitprinten en ergens ophangen in je huis of tijdens de bevalling.

Tip 3

Schrijf een lijst met deze inspirerende zinnen op die je aan jouw geboortepartner geeft. Mocht je net als ik negativiteit uitkramen, kan je van tevoren al aangeven aan hem/haar dat deze zinnen worden opgelezen tijdens de weeën. Dit overschrijft direct jouw eigen negativiteit en zet jouw in je kracht tijdens de weeën.

Bevallen is een natuurlijk proces, hoe je het ervaart hangt grotendeels af van jouw mindset. Met deze tips kan je hiermee aan de slag.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Helianthe

Dit ben ik

Ik ben Helianthe Rusken en ik inspireer graag zwangeren en geboortepartners. Ik geef al sinds 2001 hypnobirthing cursussen in binnen- en buitenland. Als klinisch hypnotherapeute specialiseerde ik me al snel in alles omtrent zwangerschap en bevalling. Ik heb een nuchtere aanpak en logische benadering, waarmee ik al duizenden stellen heb geholpen. Wil je er meer over weten? Ik schreef het boek Bevallen met Hypnobirthing.

De techniek hielp mij bij de geboorte van mijn 2 zoons. Zo kon ik zelf ook ervaren hoe, zelfs met enige tegenslag, mooi en bijzonder een bevalling kan zijn.

Website: www.muchamama.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.