Voorbereiden op de bevalling: Hoe doe je dat?

Jullie zijn zwanger, superleuk! Gezinsuitbreiding, het blijft spannend en speciaal. Rond 8 weken voor het eerst het hartje zien kloppen. In je hoofd al plannen maken voor de babykamer en een eerste pakje kopen. Een onderwerp waar je misschien liever niet aan denkt of waar je juist naar uitkijkt is de bevalling.

Informatie van je verloskundige

Het moment van bevallen gaat komen. Maar hoe bereiden jullie je hierop voor en is dat eigenlijk wel nodig?
De verloskundige geeft natuurlijk informatie over de bevalling. Bijvoorbeeld wanneer de bevalling begint. Vaak laten ze jullie een bevalplan maken zodat jullie wensen bekend zijn. Dit bevalplan wordt rond 34-36 weken besproken.

Cursus wel of niet?

Is de voorbereiding bij de verloskundige dan niet genoeg? Natuurlijk is dat in de basis voldoende. Echter kan een bevalling je dan wel overvallen en kan het lastig zijn om je wensen aan te geven. In mijn werk als verloskundige zie ik echt het verschil tussen koppels die zich hebben ingelezen of via een cursus hebben voorbereid en koppels die dit niet hebben gedaan. Het is mooi om te zien als een aanstaande moeder zich helemaal kan overgeven aan de bevalling. Als ze zich laat meevoeren door de hormonen en vertrouwt op haar lichaam.  Zeker als de partner, moeder of vriendin hierbij een goede steun is.

Voorbereiding met boeken

Wat kunnen jullie doen om positief en voorbereid de bevalling in te gaan? Waar vind je de antwoorden op je vragen en welke opties hebben jullie? Het kan fijn zijn een boek te lezen. Mooie boeken om je voor te bereiden op je bevalling zijn: de vrije geboorte geschreven door Anne Myrthe Korteweg en positief over bevallen geschreven door Milli Hill. Deze boeken helpen je om keuzes te maken rondom je bevalling en geven je inzicht in wat je kunt verwachten van de bevalling.

Online, livestream, privé of in een groep

Je kunt ook kiezen voor uiteenlopende cursussen waarvan je er een aantal hier de website kunt vinden. Het is mogelijk om een cursus online te volgen, via livestream, privé of in een groep. Kijk hierbij vooral wat bij je past. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen. Privé geeft veel ruimte om je eigen vragen te stellen. In een groep kun je mensen ontmoeten die in dezelfde fase van hun leven zitten. Bij een online cursus heb je de mogelijk om je eigen tijd in te delen en bepaalde onderwerpen nog een te bekijken. Vind je het lastig om te kiezen? Vraag je verloskundige of ze tips heeft voor een goede cursus in de buurt.

Bevalcursus, yoga of sportgroepje?

Is een cursus niet wat bij je past, dan kun je kiezen voor yoga of een sportgroep speciaal voor tijdens de zwangerschap. Vaak zijn deze lessen wekelijks, waardoor je even stil kan staan bij je zwangerschap. Bewegen tijdens je zwangerschap is goed. Door te kiezen voor een sport speciaal voor zwangeren leer je andere zwangere vrouwen kennen. Fijn om je onzekerheden mee te delen. Tevens zijn deze lessen aangepast op de zwangerschap en wordt er vaak informatie gegeven over de zwanger zijn en bevallen. Zeker bij yoga leer je een rustige ademhaling, die je kan helpen tijdens de bevalling.

Informatie zoeken op internet is natuurlijk ook mogelijk en helemaal van deze tijd. Zorg wel dat je de informatie zoek op betrouwbare websites. Zoals die van je verloskundigenpraktijk, www.deverloskundige.nl of www.degynaecoloog.nl.

Welke elementen zijn in een cursus van belang?

Het is fijn als de cursus een moment van rust is dat jullie stil laat staan bij de zwangerschap. In onze drukke levens vergeten we vaak stil te staan bij de zwangerschap en de bevalling die komen gaat. Negen maanden gaan zo snel, het is juist zo’n mooie tijd.
Het is fijn om de kennis te delen met je partner of iemand die bij de bevalling zal zijn. Bedenk samen wat belangrijk voor jullie is. Het is fijn als de cursus of het boek ingaat op de volgende onderwerpen:

  • Hoe kan in omgaan met de pijn?
  • Wat kan ik verwachten van de bevalling?
  • Hoe kan ik mijn wensen weergegeven?
  • Wat als het anders loopt?
  • Wat is een goede ademhalingstechniek?

Zoek een cursus, een boek of een sportgroep die bij je past en ga positief en voorbereid de bevalling in. Neem eens een kijkje op mijn website. Ik bied verschillende cursussen aan, zowel live als online!

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

ik zittend kopie

Dit ben ik

Ik ben Antje Machen; verloskundige, zwangerschapscoach en docent babymassage. Ik heb 2 zoons van 3 en 5 jaar. Mijn ruime ervaring als verloskundige en het zelf moeder worden, hebben ervoor gezorgd dat ik Antje Machen Zwangerschapsadvies ben gestart. Ik bied cursussen aan ter voorbereiding op de bevalling, yogalessen en cursussen babymassage.

Website: www.antjemachen.nl

Share This Post
1 reactie
Er kan niet gereageerd worden op deze post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.