7x leukste lente uitjes met je kinderen -Kidsproof.nl-

Na de lange donkere wintermaanden hebben we de binnenmuren van ons huis wel genoeg gezien. Nu het weer wat langer licht wordt, krijg je ook weer wat meer energie om leuke dingen te doen. Met de lente in aantocht willen we graag naar buiten.
Genieten van de eerste zonnestralen, tulpen en sneeuwklokjes. De eerste donzige eendjes en lammetjes spotten. En als het nog warmer wordt dat heerlijke eerste ijsje eten. Of iets eten en drinken buiten op een terras, terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin. Hieronder lees je 7 leuke tips om buiten te doen, samen met de kinderen. Kom maar op met die lente!

1. Ontdek lokale boerderij- en landwinkels

Combineer het fietsen eens met boodschappen doen en trap eens naar een boerderij- of landwinkel. Ze verkopen daar heerlijke lokale, biologische producten en vaak hebben ze een terras (met speelplaats) waar je met de kinderen iets kan eten of drinken. Extra leuk: in de lente worden vaak jonge dieren op de boerderij geboren. Geregeld mag je dan even om de hoek kijken.
Landwinkels in Amersfoort.

2. Op stap met de fiets

Sommige dagen lenen zich perfect voor een fietstochtje: weinig wind of een lekker zonnetje. De hoogste tijd om je eigen stad eens op de tweewieler of bakfiets te ontdekken. Op de fiets kom je toch weer op plekken waar je nooit geweest bent. En wist je dat er in veel steden speciale fietsroutes voor gezinnen zijn?
Fietsroutes rondom Apeldoorn.

toffe speeltuin met een grote houten klimboot

3. Speeltuinentocht

Misschien weet je al waar de speeltuin om de hoek is. Maar er zijn waarschijnlijk nog veel meer toffe speeltuinen en natuurspeelplaatsen in je dorp of stad. Leuk om eens een speeltuinentocht te houden. Stippel een route uit langs verschillende speeltuinen en test in elke speeltuin, samen met de kinderen, alle speeltoestellen. Welke vinden jouw kids het leukst?
Speeltuinen in Zwolle.

4. Lente picknick

Op de meeste lentedagen is het nog nét te fris om zonder jas naar buiten te gaan. Dus dan picknicken we gewoon met onze jas aan! Vul samen met je kids een tas vol lekkernijen om buiten op te eten.
Tip: een waterdichtkleed is in het vroege voorjaar handig!
Op sommige lokaties kan je ook kant en klare picknickmanden bestellen. Bijvoorbeeld Natuur Geluk in Bunnik, Bruis Blaricum, Kasteel Mauric, in Vught, Kasteel Sypesteyn in Loosdrecht. Lekker en makkelijk!

Prachtige picknickplek in Haaksbergen.

5. Lammetjes en jonge dieren bekijken

Wij worden altijd heel blij als we weer pasgeboren lammetjes zien. Dan weet je zeker dat de lente begint! Een kraambezoekje aan deze schattige wollige dieren mag daarom niet ontbreken in het voorjaar. Dat kan bij de (kinder)boerderij in de buurt of – als je heel veel lammetjes wilt zien – bij één van de grote schaapskooien in Nederland.
De leukste kinderboerderijen in De Gelderse Vallei.

een bruin lammetje op de kinderboerderij staat op een muurtje

5. IJsjes testen

Is het al warm genoeg voor een ijsje? Je kinderen vinden vast van wel! Maar welke ijssalon in jullie stad of dorp is het beste? Er is maar één manier om het te ontdekken: in elke ijssalon een ijsje proeven. Ieder jaar ontdekken we weer een andere heerlijke locatie waar ze nieuwe smaken ambachtelijk ijs verkopen. Vinden de kids helemaal niet vervelend.
Tip: bestel per ijssalon één of twee smaken om samen te delen.
De lekkerste ijssalons in Amersfoort.

Een visnet met een grote kikker erin

5. Kikkerdril voor dummies

Van eind maart t/m juni vind je kikkerdril in slootjes en vijvers. Wist je dat je de dril kunt vangen en verzorgen tot kikkervisjes. Je ontdekt samen met je eigen gup de metamorfose van kikkerdril naar kikkervisjes.
In deze blog lees je hoe dat werkt en wat je kan doen: Kikkerdril voor dummies.

Tot slot

De lente komt eraan. Tijd om weer naar buiten te gaan. Een speeltuinentocht, ijsjes testen, kikkerdril vangen, jonge dieren bekijken, enzovoorts. Nog meer leuke lente inspiratie vind je op Kidsproof.nl. Voor elke regio vind je leuke activiteiten. Dus neem eens een kijkje wat er in jouw buurt te doen is. Misschien ken je nog niet alles?!

Sherida van kidsproof.nl

Dit ben ik

Dit ben ik

Hi, ik ben Sherida, sitemanager van Kidsproof Amersfoort & Gelderse Vallei en ik werk met veel plezier voor Kidsproof.nl, dé inspiratiewebsite op het gebied van kinderuitjes. Met ons team van enthousiaste locals, die zelf allemaal ook moeder zijn, verzamelen we dagelijks nieuwe, originele, bekende én onbekende uitjes en activiteiten op Kidsproof.nl. En dat zijn er een heleboel! Ik ben elke keer weer verrast over de grote hoeveelheid leuke dingen die er lokaal en iets verderop in Nederland te doen zijn.

Website: www.kidsproof.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.