Je kind douchen een strijd? Deze tips kunnen helpen

Gaat jouw kind regelmatig in protest als het tijd is om te douchen? Vaak wordt gezegd dat het een fase is. Toch kan het heel vervelend zijn om iedere keer weer de discussie aan te gaan. Om je een handje te helpen, vind je in dit artikel tips om jouw kind makkelijker onder de douche te krijgen.

Niet elk kind is hetzelfde

Om van douchen een fijn moment samen te maken in plaats van een strijd, kan je als moeder een aantal dingen uitproberen. Niet ieder kind is natuurlijk hetzelfde. Ook in de badkamer zijn de behoefte van kinderen verschillend. Wat voor jullie de oplossing is, is dus een kwestie van testen.

douche drama, douchen leuk maken, tips. Een jongetje staat tegen de douchewand met zijn handen en gezicht

Wat is de oorzaak?

Om de doucheproblemen te verhelpen, is de eerste stap om erachter te komen waardoor je kind opziet tegen douchen. Is de straal bijvoorbeeld te hard of spannend? Of misschien vind je kind het tijdstip waarop jullie douchen niet fijn, en is hij of zij al erg moe. Als je de reden voor de doucheprotesten achterhaalt, kan je er pas wat aan doen.

douche straal, oorzaak vinden, een douchekop sproeit naar boven

1. Pas de douchestraal aan

Heeft je kind last van de douchestraal, bijvoorbeeld omdat deze te hard is of omdat het gewoon spannend is dat het water van boven komt? Dan kan je daar aanpassingen aan doen. Verlaag bijvoorbeeld de douchekop of zet de straal zachter.
Wat je ook kunt doen, is een washandje om de douchekop binden om de straal nog zachter te maken. Of maak eens een fonteintje van de douchekop: draai ‘m om, zodat het water eerst omhoog spuit. Dat wordt dolle pret!
Of wat dacht je van een speelgoedgietertje, waarmee je eerst laat zien hoe het werkt dat het water van boven komt? Ook een douchekapje om shampoo en water uit de ogen te houden, kan een mooie oplossing zijn.

2. Neem de spanning (deels) weg

Naast het aanpassen van de douchestraal, kan je nog meer uitproberen om de spanning over het douchen (deels) weg te nemen. Laat je kind bijvoorbeeld spelenderwijs kennismaken met douchen met behulp van een leesboekje of maak een keer een toneelstukje van het doucheritueel zonder dat er water bij komt kijken. Zo weet je kind beter wat hij of zij kan verwachten.
Wat daarnaast kan helpen, is routine. Dit geldt uiteraard voor zo’n beetje alles wat je met je kind doet, en dus ook bij het douchen. Als duidelijk is wanneer jullie gaan douchen, zorgt dit mogelijk voor minder weerstand.

3. Maak het leuk

Kinderen willen het liefst de hele dag spelen. En onder de douche kan dat gewoon doorgaan. Neem het favoriete (waterbestendige) speeltje mee onder de douche of zet een gezellige muziek aan. Zo heeft je kind fijne afleiding en kan jij als moeder je gang gaan met het wassen.

Tot slot

Loop je af en toe tegen strubbelingen aan bij het douchen van je kleintje? Met deze tips wordt de douchetijd ook binnen jullie gezin hopelijk weer een ontspannen moment samen! Onderzoek wat de oorzaak kan zijn. Verander de douchestraal, neem de spanning weg en maakt het leuk. Op naar een leuk douchemoment!

Buurtmamas.nl publiceert op zaterdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Groetjes Buurtmama's
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.