Koningsdag activiteiten met je gezin

Vorig jaar een keertje Koningsdag thuis vieren was niet zo’n probleem. We zouden het in 2021 wel inhalen met een knalfeest. Niks is minder waar. We mogen nog erg weinig. Geen vrijmarkt, geen terras, geen spelletjes in je buurt. Toch is er heus wel wat te verzinnen voor deze Koningsdag. Met een beetje creativiteit en moeite heb jij vandaag toch een supergezellige Koningsdag! Lees snel verder…

Oud Hollandse spelletjes

Oud Hollandse spelletjes blijven leuk en een garantie tot plezier. Je hebt vast wel een straat, fijne tuin of op een grasveld dichtbij. Daar maak je een superleuk parcours van oud hollandje spelletjes.

  • Begin met een potje jeu de boules. Wie komt het meest dichtbij het kleine balletje?
  • Vervolgens gaan jullie spijkerpoepen. Wie als eerste de spijker in de fles heeft, heeft gewonnen.
  • Heb je een klimrek in de buurt? Dan kan je een potje koekhappen. Hang een stukje ontbijtkoek of een lekker stukje fruit. Happen maar!
  • Ezeltje prik kan je, met een klein beetje voorbereiding, ook heel erg leuk spelen. Teken op een groot vel karton (dat kan je best, het hoeft niet mooi te zijn) een ezel. Pak een spijker en doe daar een stukje touw aan vast (de staart). Het karton leg je op het gras en prikken maar. Wie prikt geblinddoekt de staart op de juiste plek?
  • Blik gooien, wie kent het niet? Vandaag met een stapel plastic bekers. Zet ze omgekeerd op elkaar. Wie gooit de meeste bekers om?
  • Heb je nu toevallig nog ergens een sjoelbak, een paar jutezakken voor zaklopen of ringwerpen liggen? Gebruik deze vandaag ook in je parcours.

Verzin nog even een leuke prijs, zoals een bakje fruit met spikkels, een zelf gevouwen hoedje of een uit karton geknipte medaille.
En de winnaar is….!

Marble Mania

Kijk eens in de garage of de schuur. Heb je misschien enkele buizen liggen, een gootje of een paar planken? Leg het gootje op de tafel en de andere kant op de grond. Schuif de plank een klein stukje onder het gootje. onder de andere kant van de plank leg je een steen, zodat de plank iets omhoog loopt. Aan het einde van het parcours zet je een emmer of teiltje waar alle knikkers in terecht moeten komen. Met een beetje Marble Mania fantasie kunnen jij en je kinderen vast nog een veel langere baan maken. Na het bouwen kan de race beginnen.
Klaar voor de start is af!

Ballonnen met water

Ballonnen zijn hier in huis altijd een hit. Waterballonnen nog veel meer. Heb je deze niet in huis, geen paniek. Gewone ballonnen doen geweldig hun werk. De ballonnen gaan veel minder snel kapot (vul ze tot ongeveer zo groot als je handpalm), dus er is eindeloos speelplezier. Gooien, rollen en nog veel meer. Deze ballonnen kunnen het wel hebben. Voor de zekerheid mogen ze bij mij alleen buiten met waterballonnen spelen. Voor een extra speelelement kan je een paar emmers op verschillende afstand neerzetten, waar ze de ballonnen in moeten gooien. Zo leuk dat je zelf ook gerust een paar potjes mee kunt doen.

Zelf gemaakte tent

Welk kind kan nou geen uren in een tent spelen. Zoek één of het liefste meerdere grote lakens en drapeer deze over een tafel. Dit kan zowel binnen als buiten. Geef ze wat plastic spullen uit de keuken, eventueel met een bakje fruit en een bekertje water. Speelplezier gegarandeerd.

Super sop

Hoe fijn is het om eindeloos met een bak zeepsop te mogen spelen. Doe een flinke scheut afwasmiddel in een emmer of teiltje, vul hem tot de helft met water en maak zeepsop met een mixer. Voeg nog wat bakjes, plastic lepeltjes, een schepje, een bord en nog veel meer dingen die je maar kunt verzinnen erbij en je kind is hier wel een tijdje zoet mee.

Punten gooien of schoppen

Houdt jouw kind wel van een balletje schoppen of gooien? Dan zit je hier wel goed mee. Pak een groot laken, knip op verschillende plekken verschillende grote gaten erin waar een bal doorheen kan. Hoe kleiner het gat, hoe meer punten je kind kan verdienen. Schrijf de punten op het laken erbij. Hang het laken aan de vier punten rechtop (als een doel) en maak hem stevig vast. Nu nog een bal of verschillende maten ballen en het spel kan beginnen. Maak het spel moeilijker door de afstand steeds iets meer te vergroten. Hoeveel punten kan je kind (en papa en mama) halen?

Smink de wangetjes oranje of maak de Nederlandse vlag. Trek allemaal iets aan dat oranje is. Sokken, een hoedje, een cape, shirt of trui. Alles wat oranje is mag vandaag aan! Zet alvast een kan limonade klaar (oranje limonade is wel heel erg leuk), een paar oranje rietjes en een oranje versnapering. Vergeet met de lunch niet een beetje uit te pakken met knakworstjes, tosti of misschien wel een paar pannenkoeken.

Deze dag kan niet meer stuk en wordt gegarandeerd een feestdag! Tag @Buurtmamas.nl en show ons jouw geweldige Koningsdag.

Lotte Vermorken verloskundigenpraktijk De Kei Buurmamas

Dit ben ik

Ik ben Lotte Vermorken en ik ben verloskundige. Ik ben moeder van twee prachtige jongens. Zij werden thuis in bad geboren in 2009 en 2011. Met een eigen moeder die in het onderwijs gewerkt heeft, ben ik opgevoed met veel creativiteit. Genoeg ideeën om een superleuke Koningsdag te maken. Ik ben trouwens ook de eigenaar van Buurtmama’s.

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.