Wanneer start je met zindelijkheidstraining? En hoe pak je het aan?

Met zindelijkheidstraining starten we tegenwoordig vaak een stuk later dan vroeger, dat is jammer, want voor je kleintje is het een boost voor zijn of haar zelfvertrouwen. Toch is het ook een logisch gevolg van de tijd waarin we leven. Gezin, huishouden, werk, sport. Stiekem best veel allemaal, toch? Om dan ook nog te bedenken hoe je, zonder al teveel gedoe, van de gewoonte van de luiers af komt, is dan wel het laatste waar je over na wil denken. Onze zindelijkheidstraining helpt jou en je kind en heeft al gezorgd voor vele blije ouders en kinderen!

Hoe we zijn begonnen

Toen wij (Dustin en Janneke, oprichters van de Zindelijkheidsbox) met zindelijkheidstraining wilde starten konden we niet echt een fijn stappenplan vinden. Wel wat tips, maar niets waarbij je als ouders bij de hand wordt genomen. Daarnaast wilden we ook niet maandenlang met een potje in de weer zijn. Het moest dus vooral een praktische zindelijkheidstraining zijn, waarbij je je kindje in een korte tijd een nieuwe gewoonte aanleert. Voor ons is dat een aardige zoektocht geweest, maar het is ons gelukt! We hebben drie kids, dus we hebben het elke keer weer op deze manier gedaan. En dat werkte perfect.

blij kind zit op de grote toilet, zindelijk worden is gelukt

Onze missie werd geboren

Vrienden begonnen vragen te stellen hoe wij dat toch aangepakt hadden, want hun kindje was immers al een stuk ouder en nog niet zover. Ook bij hun lukte het op deze manier. Toen we in het nieuws hoorden dat kinderen vaak nog niet zindelijk zijn, wanneer ze naar de basisschool gaan, besloten wij andere ouders hierbij te gaan helpen. Een geweldige missie was geboren!

Het stappenplan

Bij ons derde kindje hebben we alle stappen helemaal uitgeschreven tijdens zijn zindelijkheidstraining. Dat hebben we als basis gebruikt bij de ontwikkeling van de Zindelijkheidsbox. We zijn trots dat we inmiddels al ruim 20.000 ouders met succes hebben mogen begeleiden. Zó leuk om terug te horen dat ouders dit als geweldige houvast ervaren. Wij worden daar helemaal happy van.

Wanneer is jouw kindje er klaar voor?

De meest ideale leeftijd is rond de 2-2,5 jaar. Nog belangrijker is het om rond die leeftijd eens op zijn of haar signalen te letten. Wanneer je 3-4 signalen herkent kun je starten met een zindelijkheidstraining.

De signalen op een rij

  • Kan jouw kind al lopen?
  • Lukt het jouw kind jou iets kenbaar maken met of zonder spraak?
  • Kan jouw kind een klein taakje begrijpen en uitvoeren?
  • Slaagt hij of zij erin iets of iemand na te doen?
  • Lukt het hem of haar om iets kleins als een kruimeltje van de grond op te rapen?
  • Zegt hij of zij iets tegen je wanneer er iets in de luier zit?
  • Kan jouw kind nee zeggen?

Een goede voorbereiding

Ben je verbaasd dat je al zeker 3-4 signalen herkent? Je bent niet de enige! Vaak zijn kids er al lang klaar voor, maar de papa’s en mama’s misschien nog niet helemaal. Het is vaak toch iets waar ouders een beetje tegenop zien. No worries! Wij helpen je graag, want dat is onze missie! Net zo lang totdat jouw kindje zijn of haar plasdiploma in the pocket heeft. Niet alleen met de Zindelijkheidsbox zelf, maar ook met de persoonlijke begeleiding die je daarbij krijgt in de besloten Facebook Community. Want ieder kind en elke situatie is uniek.
Herken je de signalen nog niet? Geen probleem, je weet nu wel alvast waar je op kunt letten en hoe je het moment herkent.

Is jouw kindje 2 jaar en herken je 3 tot 4 signalen, dan kan je starten met onze zindelijkheidstraining. Via dit intensieve thuis programma, dat werkt met instructiekaarten en een beloningssysteem, is jouw kindje in één week van de luiers af. Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe je dit aanpakt, wat je kunt zeggen en doen. Al meer dan 20.000 trotse ouders en kids zijn jullie voor gegaan! Neem eens een kijkje op onze website zindelijkheidsbox.nl.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Dustin en Janneke van zindelijkheidsbox.nl zitten onder een paraplu

Dit ben ik

Hoi, wij zijn Dustin en Janneke ouders van drie kinderen. Zelf hebben we in het begin geworsteld hoe we zindelijkheid wilden en konden aanpakken. Het gaf een onzeker gevoel, maar nadat we ons er in verdiept hadden, hebben we onze kinderen vanaf hun 2,5 jaar geleerd om zindelijk te worden. Dit gunnen we jou ook. Het is een heerlijke bevrijding voor jou en je kind om zonder luiers verder te kunnen. Doe je ook mee?

Website: zindelijkheidsbox.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.