Hoe houd je seks leuk bij een lange kinderwens?

Om zwanger te kunnen worden moet je seks hebben, zo simpel is het zou je zeggen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Wanneer een zwangerschapswens niet vervuld wordt, kan dit een negatief effect hebben op je seksleven.

Moetje?!

Wellicht herken je het wel.  Als je dan hebt gekozen om samen te gaan proberen zwanger te raken, is het in het begin leuk en spannend. Maar als die zwangerschap dan uitblijft, wordt het op een gegeven moment al snel een “verplicht nummertje”. Wil je de kans op een zwangerschap vergroten dan moet je immers op die dagen met elkaar naar bed. Misschien kan je er nog een grappig of zelfs opwindend moment van maken in het begin, toch is het snel een “moetje”.

Moodkiller

Ik weet niet hoe dat bij jou werkt, maar van alle dingen die ik moet doen, krijg is snel spanning en stress. Tja en dat is nu net een regelrechte moodkiller. Wanneer je te strak vasthoudt aan een schema met vruchtbare dagen, zou je zomaar ineens het plezier in seks kunnen verliezen. Je zin in vrijen neemt af en dat kan dan weer als gevolg hebben dat je moeite moet doen om opgewonden te raken en wellicht zelfs vaginale pijnklachten kan ervaren. Kortom je komt in een neerwaartse spiraal.

Niet alleen vrouwen ervaren overigens klachten rondom dit proces, ook mannen geven vaak aan last te hebben van het moeten. Omdat het moet, is het lastiger een erectie te krijgen en/of te houden.

Cirkel doorbreken

Wat helpend kan zijn, is om de druk om seks te moeten hebben weg te halen. Dit door je te bedenken dat er “plezierige seks” en “kinderwens seks” kan zijn. Plezierige seks is ongedwongen, ontspannen seks met als doel genieten. Probeer, ook met de kinderwens die jullie hebben, te blijven genieten van die vorm van seks. Seks waarin je opwinding behoudt en met elkaar de liefde bedrijft, omdat je dat wilt en naar elkaar verlangt.

Afspraakje

Natuurlijk is het best lastig om een moeilijke periode van al maanden proberen en alleen vrijen op vruchtbare dagen te doorbreken. Ga er eens samen lekker op uit. Verras elkaar met een leuk uitstapje en neem tijd voor elkaar. Niets is zo goed voor je seksleven als een lege agenda en tijd voor elkaar. Plan weer eens een ouderwets afspraakje met elkaar, net zoals vroeger. Bedenk dat seks buiten de slaapkamer op andere plekken enorm inspirerend kan werken. Wees creatief met waar, hoe, wanneer en wat je samen kunt doen.

Mocht het zo zijn dat het lastig is samen de cirkel van “moet seks” te doorbreken, maak dan eens een afspraak bij een seksuoloog of consulent seksuele gezondheid. Zie www.nvvs.info.

Judith van Duivenboden - Kreijne seksuologe VLAM magazine

Dit ben ik

Hoi, ik ben Judith, getrouwd en moeder van twee kinderen van 11 en 13 jaar. In mijn werk als pedagoog-seksuoloog heb ik dagelijks te maken met allerlei zaken rondom relaties, intimiteit en seksualiteit (RIS). Momenteel ben ik druk bezig met het uitbrengen van VLAM: een magazine over deze thema’s. Verder ben ik werkzaam binnen Fabriek69 en Philadelphia Zorg en bestuurslid bij Stichting Kind en Seksualiteit. Graag deel ik met jullie verhalen uit mijn dagelijks leven.

Website: www.vlammagazine.nl

Share This Post
1 reactie
Er kan niet gereageerd worden op deze post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.