Supplementen, welke vijf zijn belangrijk tijdens je zwangerschap?

Je bent zwanger of wil graag zwanger worden, waar moet je dan op letten voor een goede gezondheid van jou en voor je toekomstige baby. Er is zoveel informatie te vinden over wat je wel of niet moet eten/slikken. Daarom leg ik in deze blog uit welke 5 supplementen belangrijk zijn tijdens je zwangerschap. En het liefst  dat je deze al slikt een aantal maanden vóór je zwangerschap.

Waarom zijn supplementen belangrijk?

Uiteraard is een gezonde basis via je voeding het allerbelangrijkste. Maar zeker tijdens de zwangerschap is extra ondersteuning door middel van supplementen belangrijk. Wist je dat vóórdat je zwanger bent jouw basis ook al heel belangrijk is? Je moet je lichaam op tijd klaar maken om een zwangerschap te kunnen ontvangen. Er zijn namelijk veel voedingstoffen nodig om jouw lichaam gezond te houden en om je baby goed te laten ontwikkelen.

gezonde basis voor je zwangerschap, naast gezonde voeding ook supplementen

Welke moet je nemen?

De volgende 5 supplementen adviseer ik aan elke zwangere vrouw:

 1. Multivitamine;
  Deze geeft je een extra zetje bij de verhoogde behoefte aan vitamine en mineralen.
 2. Omega-3;
  Omega-3 is van belang voor de aanleg en de groei van het zenuwstelsel, de hersenen en de ogen van je kindje.
 3. Vitamine D;
  Belangrijk bij de aanmaak van botten en helpt het natuurlijke immuunsysteem.
gezonde voeding is belangrijk voor je darmen net als collageen

Nog 2 die handig zijn!

4. Probiotica & Prebiotica;
Tijdens de zwangerschap, maar vooral tijdens de geboorte geef je als moeder jouw darmflora (darmbacteriën) door aan je kindje. Het is belangrijk dat jij als moeder een goede darmflora hebt. De darmbacteriën hebben even de tijd nodig om zich te gaan huisvesten in jouw darm. Start daarom op tijd hiermee. Probiotica zijn de bacteriën voor je darm en Prebiotica is de voeding voor desbetreffende darmbacteriën.
5. Collageen;
De zwangerschap vraagt veel van jouw lichaam, dan kunnen wat extra eiwitten je helpen. Collageen is het belangrijkste eiwit voor de aanmaak van weefsel in je lichaam en daarmee dus ook voor jouw baby.

Hoe koop je de juiste supplementen?

Voor alle supplementen is het belangrijk je goed te laten voorlichten over welke supplementen te nemen. Er is namelijk een groot verschil in kwaliteit. Sommige supplementen kunnen daarom schadelijk zijn als je niet de goede variant neemt of niet in de juiste doseringen. vraag dus altijd advies aan je huisarts, bij de apotheek, een verloskundige, een natuurgeneeskundige of in de winkel.

Tot slot

In deze blog heb ik je verteld dat een gezonde basis van je lichaam is voor jou en je baby. Zo zijn multivitamines, omega-3, vitamine D, pre- en probiotica en collageen goed om te nemen. Laat je wel goed voorlichten welke je dan precies moet kopen.
Wil je meer informatie hierover of een persoonlijk advies neem dan contact met mij op via www.hoekschevoedingendarmtherapie.nl. Je kan zowel face-to-face als digitaal een consult inplannen.

Buurtmamas.nl publiceert op regelmatig een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Anneke Flipse, Hoeksche voeding en darmtherapie

Dit ben ik

Ik ben Anneke, energiek en nieuwsgierig! En ik sta te trappelen om jou te helpen. De eerste 1000 dagen zijn de basis voor de darmen en de gezondheid van je kind. Dit begint tijdens de zwangerschap tot ongeveer het 2-3 levensjaar. Maar hoe zorg je daar dan voor? En hoe zorg je tijdens je zwangerschap voor je eigen gezondheid? Daar ga ik je bij helpen!

Website: hoekschevoedingendarmtherapie.nl

Hoeksche voeding en darmtherapie
Share This Post
1 reactie
 1. Hallo,

  Heb je informatie over de RevitalTrax collageen? Het lijkt me de beste collageen maar ik heb geen idee over de veiligheid ervan.

Er kan niet gereageerd worden op deze post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.