Babyhapje, welke smaken combineren het beste bij elkaar?

Als je baby mag gaan eten sta je voor een keuze. Krijgt je baby zelfgemaakte babyhapjes of geef je kant en klare babyvoeding?
Ik ben een enorme voorstander van zelfgemaakte babyhapjes. Je baby went hierdoor al aan de smaak van jullie keuken. Wat een baby vaker proeft, gaat hij steeds lekkerder vinden. Dan is het wel heel fijn als hij de producten die jullie veel gebruiken al regelmatig te proeven krijgt.
Ook smaken zelfgemaakte babyhapjes echt naar de producten die je gebruikt. Je hoeft ze thuis namelijk niet houdbaar te maken. Het houdbaar maken van een babyhapje gaat vaak ten koste van de smaak. Zoals ik net al schreef, went een baby aan de smaken die hij vaak proeft. Voor de smaakontwikkeling van je baby is het natuurlijk beter dat hij aan de pure en echte smaken van voedsel went in plaats van aan de houdbare smaken.

Combineren van smaken

Zelf aan de slag gaan is leuk, maar soms kun je best wat inspiratie gebruiken. Veel ouders vragen zich af welke smaken goed samengaan voor een babyhapje. Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Want wat voor jou goed combineert, is ook een goede combinatie voor je baby. Je kunt dus ieder willekeurig kookboek openslaan en kijken welke smaken samen gebruikt worden.  Deze smaken kun je voor je babyhapje dus ook gebruiken. Zelfs specerijen en kruiden kun je in een babyhapje goed gebruiken. Hierbij zijn er wel een paar uitzondering. Geef je baby bij voorkeur nog geen pittige specerijen (zoals rode peper, zwarte peper of gember) en zeker geen zout. Bouw het gebruik van kruiden op. Begin met een klein mespuntje en voeg daarna steeds een beetje meer toe.

Babyhapjes vanaf vier maanden

Vanaf 4 maanden mag je baby zijn eerste hapje, bij deze oefenhapjes is het echter van belang dat je pure smaken laat proeven. Zo went je baby aan de afzonderlijke producten waardoor hij later waarschijnlijk makkelijker zal eten. Bij deze oefenhapjes adviseer ik om de kruiden, specerijen en het combineren nog even achterwege laten.

Babyhapjes vanaf zes maanden

Een paar maanden later, vanaf 6 maanden kun je aan de slag met het maken van bijzondere babyhapjes. Als er in een hapje vanaf 6 maanden een ingrediënt zit wat je baby nog nooit los heeft geproefd, raad ik je wel aan het eerst ook los aan te bieden. Zo blijft je baby de smaken ook afzonderlijk herkennen.

Banaan - Avocado hapje

Ik deel graag een heerlijk hapje voor baby’s vanaf 8 maanden met je. In dit hapje zit een bijzonder ingrediënt dat babyhapjes smeuïg maakt en veel smaak toevoegt, namelijk kokosmelk.
Het babyhapje bevat daarnaast bloemkool, wortel, linzen en zoete aardappel. Voeg eventueel nog fijngesneden koriander toe als je je baby aan de Aziatische keuken wil leren wennen.

1 winterwortel
100 gram bloemkool
1 zoete aardappel
20 ml kokosmelk
20 gram rode linzen

Schrap de wortel en schil de zoete aardappel. Snijd beide in plakjes en breek of snijd de bloemkool in roosjes.
Kook of stoom alle ingrediënten behalve de kokosmelk, in 20-25 minuten gaar. Prik met een vork in de groenten om te controleren of ze goed gaar zijn. Giet de groenten af maar vang het kookvocht op. Prak of pureer het geheel samen met de kokosmelk tot een heerlijk babyhapje. Verdun het hapje eventueel met wat kookvocht.

Webinar of cursus

Ik hoop dat je baby gaat genieten van dit heerlijke babyhapje en dat jij geïnspireerd bent om zelf in de keuken aan de slag te gaan.

Wist je dat Roos ook hele nuttige cursussen geeft? Je kan ook een gratis webinar volgen om te kijken of het je aanspreekt. Neem een kijkje op de Academie.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

DSC03716 (1).JPG

Dit ben ik

Ik ben Roos, mama van drie fantastische dochters.
Mijn kennis over voeding en psychologie zet ik in voor mijn missie: baby’s en peuters een gezonde start geven door middel van gezonde voeding, want ik ben ervan overtuigd dat je goed en gezond voelen de basis is voor een gelukkig leven.

Website: www.mamarooskookt.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.