Draagconsult, wat is dat en waarom is het zo essentieel?

Je hebt een draagdoek of een draagzak gekocht, want dat lijkt je wel handig voor je kindje (en dat is het ook!). Je volgt de instructies in het boekje of zoekt filmpjes op Youtube. Het lukt je waarschijnlijk wel zelf je kindje in de draagdoek of -zak te doen, maar vaak zit hij nèt niet comfortabel en is hij niet maximaal veilig geknoopt. Terwijl veiligheid en comfort beiden super belangrijk zijn. Een draagconsult kan hier veel in betekenen. Zowel in welke draagdoek bij jou past als het veilig en fijn dragen van je kindje. 

Wanneer zit de draagdoek goed?

Met wat doorzetten en een paar pogingen zit je kindje in de draagzak! Trots dat het je gelukt is, plaats je een foto in een facebookgroep: “Eerste keer dragen! Zit het zo goed?” Je zult al snel de tip krijgen om een draagconsult te doen bij een draagconsulent. Woorden die je tot dan toe waarschijnlijk helemaal niet kent. Een wat? Bij een wie?

Wat is een draagconsulent?

Een draagconsulent is iemand die jou kan leren je kindje veilig en comfortabel bij je te dragen. Een consulent heeft een training gevolgd bij één van de opleiders in Nederland of het buitenland. Daar hebben ze kennis en kunde opgedaan om jou tijdens een draagconsult goed te kunnen begeleiden in het dragen van je kindje.
Maar waarom zou je een draagconsult doen als je gratis instructiefilmpjes op Youtube kan kijken? Wat is de meerwaarde? Nou, dat ga ik je natuurlijk vertellen.

mama draag haar kindje in een draagdoek, de ringsling, veilig en comfortabel dragen na een draagconsult

Het gevaar van instructiefilmpjes

Filmpjes op Youtube zijn niet allemaal even goed. Iedereen kan er filmpjes plaatsen, ook mensen die eigenlijk weinig tot geen kennis hebben over dragen. Zelfs de merken van dragers zelf doen het regelmatig niet fantastisch als het instructiefilmpjes betreft. Als onervaren drager weet jij niet welk filmpje van slechte of goede kwaliteit is. En verkeerd dragen is op zijn best oncomfortabel en op zijn slechtst zelfs gevaarlijk.

mama kust haar kindje op het hoofdje tijdens het dragen in een draagdoek

Wat is de meerwaarde van een draagconsult?

Bij een draagconsult weet je zeker dat wat je leert goed is. De consulent kijkt met je mee of je juist draagt. Ook let ze of je kindje veilig en comfortabel zit. Je leert hoe je dit zelf allemaal kunt controleren wanneer je zelfstandig gaat dragen na het consult. Daarnaast kijkt een consulent uiteraard ook naar jouw eigen comfort. Moet de knoop misschien wat aangepast worden? Is een andere drager beter voor jouw situatie? Zit de drager strak genoeg? Er wordt dus gekeken naar jouw specifieke situatie en wat jij nodig hebt.
een draagconsult kan je dus eigenlijk het beste doen vóórdat je een draagzak/-doek gekocht hebt. Wist je dat veel draagconsulenten ook draagdoeken en draagzakken verhuren?

Waarom is een draagconsult zo fijn?

Een draagconsulent kijkt ook naar waar jouw knelpunten zitten. Heb je iets niet helemaal begrepen? Dan kun je dat direct vragen. Een draagconsulent kan dan een onderdeel beter laten zien. Eventueel op verschillende manieren en je tips en tricks geven. Als je het eng vindt om iets te doen, kan de consulent daar extra aandacht aan geven. Ze helpt je het veilig uit te voeren, bijvoorbeeld als je je kindje in- of uit de draagdoek wilt doen. Het helpt hierin ook zeker dat je bij een draagconsulent met een pop oefent, voordat je dit doet met je kind. Zodat je genoeg vertrouwen in jezelf hebt als je je kindje gaat dragen. Ook wanneer het consult is afgelopen.

Waar kan ik met vragen terecht na het consult?

Zelfs nadat het consult is afgelopen haal je nog voordelen uit een draagconsult. Draagconsulenten bieden namelijk nazorg. Dat is niet met een instructiefilmpje, klaar is dan klaar. Bij een draagconsulent kun je nog een tijd terecht met al je vragen en twijfels.

Wanneer kan je wel instructiefilmpjes kijken?

Is er dan niks goed aan de filmpjes? Zo zwart-wit is het gelukkig niet. Ik ben zelf ook ooit begonnen met filmpjes op Youtube. Terugkijkend raad ik echt aan de basis aan te leren bij een draagconsulent. En als je dat goed onder de knie hebt, kun je gaan experimenteren met filmpjes op Youtube. Je hebt dan immers een consulent achter de hand om aan te vragen of een filmpje wel geschikt is.

Tot slot

Je kindje dragen in een draagdoek of draagzak is erg fijn. Om dit vanaf het begin veilig en comfortabel te doen adviseer ik je sterk een draagconsult te boeken. Zo leer je alle kneepjes van het dragen en weet je zeker dat je een goede draagdoek/-zak hebt. Een kleine investering, maar dan heb je ook wat.
Als laatste de vraag waar je een consulent in jouw regio kunt vinden. Ikzelf werk in West-Friesland (NH), neem eens een kijkje op mijn website. Consulenten in andere regio’s kun je vinden op de website van de vereniging van draagdoekconsulenten of door te Googlen op ‘draagconsulent en jouw regio’.

Nieuwsgierig naar een vorige blog van mij? Veel leesplezier.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

esther foto

Dit ben ik

Mijn naam is Esther Bakker, ik begeleid en ondersteun aanstaande en nieuwe ouders tijdens de zwangerschap en in de kraamperiode. Dit doe ik onder andere als draagconsulent en geboorte- en postpartumconsulent. Mijn missie is dat iedere (aanstaand) ouder zich gedragen voelt op hun weg naar en in het ouderschap!

Website: www.wonderlandparenthood.nl

Share This Post

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.