Een cursus kinder EHBO, wat leer je daar eigenlijk?

Bij veel mensen staat een cursus EHBO al langer op het to-do lijstje, maar het werkelijk inschrijven komt er niet van. Het kan zijn dat je het spannend vindt, want een reanimatie oefenen tijdens een EHBO cursus is toch ook wel confronterend. Ik vertel je dan ook graag wat je kunt verwachten, zodat het misschien minder eng is om een cursus EHBO te gaan volgen. Het is namelijk niet alleen een reanimatie die wordt besproken tijdens een cursus EHBO baby’s en kinderen. Er worden nog veel meer onderwerpen behandeld.

Waar staat EHAK voor?

Stichting-EHAK is gespecialiseerd in het geven van cursussen EHBO bij baby’s en kinderen. EHAK staat voor Eerste Hulp Aan Kinderen. We hebben dan ook bewust voor deze naam gekozen. Door onze aandacht alleen maar te richten op EHBO bij baby’s en kinderen kunnen wij net dat extra geven wat belangrijk is. Tijdens de les krijg je veel praktijkvoorbeelden te horen.

Welke soorten EHBO cursussen bieden we aan?

Bij ons kun je drie soorten cursussen EHBO volgen. Je kunt een volledig verzorgde dag bij ons op locatie doen. Je krijgt alle uitleg en oefent de vaardigheden. Doe je liever een deel thuis, dan kan je een e-learning volgen. Het andere deel is wel nog werkelijk oefenen op locatie. Na één van deze cursussen heb je alle vaardigheden en kennis. Het is belangrijk deze kennis en vaardigheden up to date te houden. Hiervoor bieden we een herhalingscursus aan. Deze kan je het beste elke 2 jaar herhalen.

EHBO doosje met handschoenen en stethoscoop

1. Volledige dagcursus

Deze cursus duurt 8 uur. Tijdens deze 8 uur bespreken en oefenen we alle ongevallen die bij baby’s en kinderen kunnen gebeuren. Je krijgt de theorie en praktijk in een volledige dag. Reanimatie baby, koortsstuip, botbreuken, verstikking, alles komt voorbij. Op het einde van de dag ben je op de hoogte hoe je een kind het beste kunt helpen in elke EHBO situatie. Je hebt dan alles afgerond in één dag.

een wond op de knie wordt met een gaasje bedekt

2. E-learning + praktijkles

Als je kiest voor een combinatie van een e-learning en praktijkles dan krijg je een inlog voor de online module via je mail. Deze e-learning moet je afgerond hebben voordat je naar de praktijkles gaat. Tijdens de e-learning leer je de theorie over verschillende ongevallen zoals brandwonden, koortsstuip, kneuzingen, botbreuken, etc. Tijdens de praktijkles ga je de volgende onderdelen ook werkelijk oefenen: reanimatie baby, reanimatie kind, aansluiten AED, bewusteloos kind met ademhaling, verstikking en oefenen met verbanden. De inhoud is exact hetzelfde als een dagcursus. Alleen volg je nu de theorie thuis in je vertrouwde omgeving in je eigen tempo.

3. Herhaling

Als je de kennis up-to-date wilt houden, is na elke 2 jaar een herhaling belangrijk. Je krijgt dan een praktijkles van 4 uur waarin we alle ongevallen weer doornemen en oefenen.

Kan ik het wel allemaal onthouden?

Als je een cursus EHBO baby’s en kinderen hebt gevolgd, sla je altijd informatie op in je geheugen. Daar zijn onze lessen namelijk speciaal op ingericht. Een reanimatie wordt bijvoorbeeld in veel stappen doorgenomen, voordat je werkelijk gaat oefenen. Je leert eerst de theorie, daarna gaat de instructeur het voordoen. In de volgende stap wordt de reanimatie in stappen toegelicht waarom je dingen doet. Wist je dat als je weet waarom je dingen doet, je het beter onthoudt? De laatste stap is dat je als groep cursisten de instructeur gaat vertellen welke stappen er gedaan worden bij een reanimatie. Dan pas ga je zelf oefenen.

Tijdens de les is het veilig, mogen er dingen fout gaan en weer hersteld worden. Er is ruimte om vragen te stellen, er wordt gelachen en is er ruimte om op een ontspannen manier te oefenen. Dit alles zorgt ervoor dat informatie goed wordt opgeslagen.

Wat als ik bevries?

Veel cursisten zijn bang dat als er in het echt iets gebeurt, ze in paniek raken en vergeten zijn wat ze moeten doen. Het enige wat je fout kan doen is weglopen van een noodsituatie. Alles wat je doet is goed. Kom er maar eens voor te staan dat er iets met je kind aan de hand is. En dat weten wij maar al te goed.

Wat levert de cursus mij op?

Ons hoofddoel is niet om een cursist te leren wat ze MOET doen bij een ongevalssituatie. Wij zijn blij als een cursist met een flinke portie zelfvertrouwen de cursus verlaat. Je leert bij ons wat je het beste KAN doen in een noodsituatie. Wij weten namelijk ook dat als er iets aan de hand is met je kind, dat er dan flink wat emotie bij komt kijken. Handelen is dan het belangrijkste. Wij zijn er van overtuigd dat alles wat je dan doet goed is.

Stichting EHAK biedt verschillende EHBO cursussen aan. Tijdens deze cursus bespreken en oefenen we de belangrijkste ongevallen. Dit alles in een veilige omgeving. Na de cursus heb jij genoeg zelfvertrouwen om in een noodsituatie in ieder geval iets te doen. En dat is al heel erg veel winst!

Wil je echt goed voorbereid zijn? Volg dan een kind – EHBO cursus. Neem een kijkje op de Academie.

Je hoeft geen cape te dragen om een superheld te zijn

Buurtmamas.nl publiceert op maandag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Dit ben ik

Ik ben Miranda Donkers, enthousiaste instructeur EHBO bij Stichting EHAK. Onze stichting is gespecialiseerd in het verzorgen van lessen EHBO baby’s en kinderen. Mijn missie is om zoveel mogelijk ouders /verzorgers (in spe) meer zelfvertrouwen te geven in geval van nood. Een ongeluk is snel gebeurd; een verslikking, verbranding, vergiftiging. Met mijn blogs hoop ik jullie de eerste
handvaten te geven.

Website: www.stichting-ehak.nl

Share This Post

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.