Een voorwerp in de neus van je kind, dan doe je dit

Kinderen willen ontdekken en kunnen opeens iets in hun neus of oor stoppen. Dit komt vooral veel voor bij peuters. Vermoed je dat jouw kind een kraal, besje, knoopje of iets anders in zijn neus of oor gestopt heeft? Ik vertel je hoe je het kunt herkennen. Daarna leg ik je uit wat je vooral wel moet doen en wat je beter niet kunt doen. Voorkomen kun je het vaak niet. Weten wat je moet doen is daarom extra belangrijk.

Hoe verdwijnt het?

Heel vaak heb je niet eens door dat het gebeurd. Gewoon omdat je even niet kijkt, maar ook omdat kinderen vliegensvlug zijn. Als ze aan het spelen zijn of zich even vervelen kan er zomaar iets in de neus verdwijnen. Het is geen opzet, maar eigenlijk een soort ontdekkingstocht. Kinderen willen uitvinden. Past dit daar in? En als het niet mag is het extra spannend. Maar als ze merken dat ze het er niet uit krijgen, schamen ze zich om het te vertellen. Sommigen durven het alsnog te vertellen. Ze vertellen precies wat ze gedaan hebben en welk voorwerp waar verdwenen is. Bij de kinderen die het niet durven te vertellen, is het aan jou als ouder om er achter te komen. Vaak kruipen kinderen in een hoekje weg, omdat ze bang zijn voor de straf.

Op welke symptomen moet je letten?

Behoort jouw kind bij de geheimhouders? Dan zal het even duren voordat je er achter komt dat er iets in hun neus of oor zit. Vaak merk je wel wat ‘vreemd’ gedrag bij je kind. Ook kan je letten op de volgende symptomen:

  • Tranende ogen
  • Snotterige neus
  • Je kind zit heel vaak aan of in zijn neus
  • Je kind gaat harder door zijn neus ademen

Dokter Google

Dokter Google is niet altijd een goede raadgever. Dat weten we, maar in nood wil je weten wat je moet doen. Realiseer je dat er bijzondere adviezen staan zoals door de mond van je kind blazen om een voorwerp uit de neus te krijgen. Doe dit soort dingen niet!

Ook lees je vaak het advies om je kind te laten snuiten door het andere neusgat. Let op, weet jij zeker of je kind het woord “snuiten” begrijpt? Of gaat hij dan juist zijn neus ophalen en komt daardoor het voorwerp dieper te zitten?

Door zelf met een pincet het voorwerp te verwijderen, is de kans groot dat je hiermee het voorwerp dieper duwt en het letsel juist verergert. Ook hierbij geldt, ga dit dus niet zelf doen.

Eén advies

Het enige advies wat ik aan alle ouders / verzorgers wil geven is: Vraag een kind om door zijn mond adem te halen  en niet in zijn neus te peuteren. Maak een afspraak met de huisarts. De huisarts heeft het voorwerp snel en op een veilige manier uit de neus gehaald.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Dit ben ik

Ik ben Miranda Donkers, enthousiaste instructeur EHBO bij Stichting EHAK. Onze stichting is gespecialiseerd in het verzorgen van lessen EHBO baby’s en kinderen. Mijn missie is om zoveel mogelijk ouders /verzorgers (in spe) meer zelfvertrouwen te geven in geval van nood. Een ongeluk is snel gebeurd; een verslikking, verbranding, vergiftiging. Met mijn blogs hoop ik jullie de eerste
handvaten te geven.

Website: www.stichting-ehak.nl

Share This Post

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.