Financiële opvoeding, hoe pak je dit aan?

Het is belangrijk om kinderen al vroeg financieel op te voeden. Financiële opvoeding begint jong. In dit digitale tijdperk van contactloos betalen, internetbankieren en online winkelen is geld veel minder tastbaar. Zo blijkt ook uit het onderzoek dan 37% van de ouders die hun kind (deels) digitaal zakgeld geven, denkt dat hun kind minder besef heeft van geld omdat ze het (deels) digitaal ontvangen. Wij van SNS geloven erin dat financiële opvoeding en educatie vanaf een jonge leeftijd een positieve uitwerking heeft op de financiële zelfstandigheid van kinderen later. Een financiële opvoeding doe je zo!

Hoe is de financiële opvoeding?

Ruim de helft van de ouders met kinderen in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar vindt dat hun kind nog te weinig idee heeft van geld. Om het besef van geld te bevorderen geeft 52% van de ondervraagde ouders hun kinderen (deels) contant zakgeld. Dit en meer blijkt uit onderzoek van SNS, onder meer dan 1.000 ouders met kinderen in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar.

een hand met muntgeld erop en eronder op de tafel ligt allemaal muntgeld

Monnie helpt bij de financiële opvoeding

In April vorig jaar heeft SNS Monnie geïntroduceerd. Wij willen graag dat kinderen goed met geld leren omgaan. Monnie is een paars nijlpaardje dat gekoppeld is aan de speciale Monnie-app en een Jeugd betaalrekening. Met behulp van Monnie wordt er spelenderwijs een brug geslagen tussen contant en digitaal geld. Hiermee maken we digitaal geld tastbaar voor kinderen op een concrete en eigentijdse manier.
Zo laat Monnie op zijn buik zien hoeveel geld je kind heeft en kan je via de SNS Monnie app bedragen naar Monnies buik swipen. Monnie telt het dan bij elkaar op!
Schud je Monnie door elkaar heen? Dan wordt hij wakker en laat hij zien hoeveel geld je kind heeft. Daarnaast is Monnie ook een klok, een wekker en een nachtlampje! Hoe leuk is dat? Dat is precies hoed wij over geld denken. Het moet leuk zijn én leerzaam.

Maak jij van jouw kind een MonnieMaster!?

een kind staat met Monnie in haar handen en lacht erbij

Hoe leer je jouw kind omgaan met geld?

Hoe leer je jouw kind omgaan met geld? Hieronder geef ik je een paar tips.

  1. Praat met je kind over geld; praten over geld is de eerste stap in de financiële opvoeding. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en je kunt er al heel vroeg mee beginnen.
  2. Maak van zakgeld leergeld; wanneer je zakgeld geeft leg dan vooral goed uit wat je met zakgeld kunt doen. Meteen kleine dingen kopen, of even wachten en sparen voor iets groters.
  3. Geef het goede voorbeeld; jong geleerd is oud gedaan. Je kinderen doen je na, bewust en onbewust. Dus als jij het goede voorbeeld geeft, is de kans groot dat je kind dat gedrag overneemt.

Hoe oefen je met geld?

Daarnaast kun je op SNS nog wat leuke oefeningen doen met je kind. Ook vind je via deze link het zakgeldschema. Deze kunnen jullie samen invullen en zo kan je kind elke week een vakje inkleuren.

Hoe kom je aan Monnie?

Als ouder of wettelijk vertegenwoordiger moet je een betaalrekening bij SNS hebben. Open SNS Jeugd Betalen en je kind krijgt gratis het nijlpaardje Monnie met een waarde van € 49,95.
Goed om te weten: Monnie vloog de winkel uit, waardoor je ‘m tijdelijk niet in huis kunt halen. Als alles goed gaat, is Monnie er na de zomervakantie weer.

Tot slot

Het blijkt dat ouders hun kinderen wel financieel willen opvoeden, maar niet altijd weten hoe. Het is goed om met je kind te praten over geld, spelletjes over geld te doen en het goede voorbeeld te geven wat je met je geld doet leer je jouw kind al heel veel over geld. Het paarse nijlpaard Monnie van SNS leert jouw kind zowel contact als digitaal omgaan met geld. Superleuk en leerzaam is het financieel opvoeden van je kind.

Wil jij vrijblijvend je doelen voor de toekomst met ons bespreken? En meteen bekijken of bijvoorbeeld beleggen iets voor je is? We bellen je graag. Vul dan je gegevens hier in.

Buurtmamas.nl publiceert regelmatig een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Kimberly van SNS bank staat met haar dochter in de speeltuin

Dit ben ik

Mijn naam is Kimberly, werkzaam sinds 2010 bij SNS. Ook ben ik moeder van mijn 2 jarige dochter Gioia. Samen met mijn collega Coralieke, moeder van Gijs die ook 2 jaar is, hebben wij dit blog geschreven. We nemen je graag mee in de wereld van financiële opvoeding.

Website: www.snsbank.nl

SNS bank logo
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.