Gave foto’s van je kindje maak je met deze tips!

Overal zie je prachtige foto’s voorbij komen van baby’s en kinderen. Elke keer al jij een foto maakt, lukt het je niet net zulke mooie foto’s te maken. Hoe kan dat nou? Fotografie is echt een vak dat je moet leren. Met de juiste tips en veel oefenen, zal je merken dat je steeds beter wordt. In deze blog neem ik je mee waar je op kan letten om betere foto’s te maken. En hop, ook jij zal fraaiere foto’s maken!

Tip 1. Gebruik natuurlijk daglicht

Natuurlijk daglicht is één van de meest belangrijke elementen voor een goede foto. Kunstmatig licht is echt een stuk minder mooi. Heb je weinig licht in huis als je een foto wilt maken? Trek alle gordijnen open, doe jaloezieën omhoog en zet een grote plant even opzij. Op deze manier krijg je prachtig egaal en puur licht. Weersta de neiging om lampen aan te doen. Dit licht is vaak fel en geel. Een stuk minder mooi voor de foto!

Foto met het licht van voren, het liefste natuurlijk daglicht, levert een prachtige foto van je baby op.

Hoe pak je meer daglicht?

Gebruik het daglicht door er dichtbij te staan. Dus dichtbij een raam. Grote ramen tot de vloer zijn prachtig. Gebruik dat licht door een boxkleed op de grond te leggen en je kindje erop te laten spelen. Wauw, wat een mooi licht valt er nu op je kindje! Nog een detail waar je op kunt letten is hoe het licht valt. Valt het licht van de zijkant of een beetje schuin van boven dan zit je goed. Licht vanaf de onderkant is een stuk minder mooi. Ga nu zelf tussen het raam en je kindje staan en fotograferen maar. Let op dat je geen schaduw van jezelf fotografeert. Zie je het ook? Zo kom je heel dichtbij je perfecte plaatje!

Vader met baby met prachtige zacht middaglicht vanaf de zijkant

Tip 2. Kies het juiste moment van de dag

Het moment van de dag is eigenlijk super belangrijk. We denken er vaak niet over na, want we willen nú een foto maken. Maar wil je een paar mooie portretten van je kindjes maken, time dit dan. Als de zon fel schijnt is dit niet zo mooi licht. Het is hard, oogjes gaan knijpen en de schaduwen zijn hard. Dus hoe moet het wel? Ik maak het liefste in de ochtend of aan het einde van de dag foto’s. Het licht is zachter en de schaduwen dus minder hard. Nog één tip. Valt de zon op de grond, leg je kindje dan niet in de zon maar net in de schaduw. Ook dat geeft mooiere foto’s.

Hoe moeilijk ook, maar een kindje dat geen zin heeft levert geen mooie foto’s op. Stel je foto’s maken uit naar een moment dat je kindje weer vrolijk en energiek is. Heb geduld, push niet en stop ermee als je kindje geen zin meer heeft. Best lastig, maar uiteindelijk levert het je echt betere foto’s van je baby op.

Tip 3. Kies verschillende hoeken

Experimenteer tijdens het foto’s nemen. Soms heb je een prachtige foto die je vooraf niet bedacht had. Dus fotografeer vanaf boven, de zijkant, liggend op de grond omhoog. Laat je fantasie maar gaan. Ga eens boven je kindje hangen of maak foto’s vanaf het hoofdje of de voetjes. detailfoto’s zijn ook altijd super cute. Dus lieve close up foto’s van kleine miniteentjes, oortjes en haartjes zijn ook een succes. Voor een groot en klein foto is het ook heel leuk om een foto van jullie handen te nemen. Laat je baby jouw hand pakken en leg er een knuffeltje bij. Hoe schattig!

Babyvoetjes op bed, verschillende hoeken voor je foto geeft verassende foto's
Baby op bed, neutrale kleding en achtergrond laten de aandacht gaan naar je kindje

Tip 4. Denk na over de kleding

Kies bewust de kleding die je kindje aan heeft. Kleding met een grote foto of tekst erop kan de foto afleiden. Je wilt de aandacht op jouw kindje gericht hebben. Kies rustige neutrale kleding zoals zachte tinten. Gebruik kleuren zoals oud roze, mintgroen, licht blauw of aardse kleuren zoals wit, creme, of bruin. Dit geeft rust en zijn tijdloos. Bepaal ook de achtergrond. Het fraaiste is een rustige achtergrond zoals een effen deken of een wit hoeslaken.

Tip 5. Het bewerken

Nu heb je nagedacht over al deze details. Je zal zien dat je foto’s al veel pakkender zijn. Als je wilt, kan je nu nóg een stap verder gaan. Je kan je foto’s gaan nabewerken. Wist je dat je hele goede apps hebt, waarmee je dit op je telefoon kunt doen? Je foto moet natuurlijk wel goed gelukt zijn qua belichting, daarna kan je met nabewerking je foto nóg mooier maken!
De app Lightroom geeft je veel mogelijkheden. Download deze gratis. Er zitten super veel mogelijkheden op. Probeer maar eens wat uit met de schuifjes en balkjes. Mijn advies is om niet teveel te schuiven en dus maar kleine beetjes. Mijn favoriete knoppen zijn ‘licht’ en ‘kleur’. Hiermee kan je je foto al heel veel mooier maken. Leuk om te doen toch?!

Baby krijgt kus van papa, een mooie foto kan je nóg iets mooier maken door de foto na te berwerken

Tot slot

Als je de foto’s van je baby en kindje wilt verbeteren kan je op daglicht, lichtinval, het moment van de dag, de achtergrond en de kleding van je kindje letten. Kies een ochtend of einde van de middag, fotografeer bij het daglicht en kies voor rustige kleding en een neutrale achtergrond. Zijn je foto’s gelukt, dan kan je ze nabewerken met een app.
Neem de tijd voor foto’s, oefen veel en heb geduld. Heel veel plezier bij het maken van de mooiste herinneringen van jouw kleintje!
Vond je deze tips nuttig en heb je fraaie foto’s van je kindje? Laat het me weten door mij te taggen @fotografiebijmarloes.

Wist je dat ik een online ‘fotoboek maken’ cursus heb ontwikkeld. Met jouw foto’s kun je zulke gave fotoboeken maken! Neem eens een kijkje op onze Academie of klik gelijk door ‘Fotoboekenbaas’.
Ik heb ook een blog geschreven over het nabewerken van je foto’s. Lees de blog.

Fotograaf Marloes van Fotografiebijmarloes voor de beste tips, foto's en een cursus

Dit ben ik

Hi! Ik ben Marloes, een enthousiaste lifestyle fotografe uit Dordrecht. Getrouwd met Pim en moeder van Noud (3) en Saar (1). Samen met onze bruine labrador genaamd ‘Brownie’ wonen wij in Dordrecht. Graag geef ik je tips en tricks hoe je jouw gezin op een spontane en ongedwongen manier vastlegt.

Website: www.fotografiebijmarloes.nl

Fotografie bij Marloes
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.