Herfstfoto’s, zo maak je geweldige foto’s in de herfst

Het is volop herfst, de blaadjes vallen van de bomen en de grond kleurt oranje. Ik hou intens van de herfst. Vooral als het frisser wordt en de zon tussen de wolken door piept. Een koude neus tijdens een boswandeling, heerlijk. Het is bij ons helemaal een traditie geworden om jaarlijkse herfstfoto’s te maken van de kinderen. Bij de boomstammen of tussen de herfstbladeren. Zo leuk om dit elk jaar te doen, terug te kijken en te beseffen dat ze zo hard groeien. Hoe leuk is het om jou uit te dagen om ook zulke mooie herfstfoto’s te maken! Ik heb een paar tips voor je!

Hoe kies je het beste moment?

In de herfst lijkt het misschien allemaal grauw maar met bewolking heb je eigenlijk het mooiste licht. Zoek een mooie plek tussen de bomen waar alle herfstbladeren mooi te zien zijn aan de bomen of op de grond. Zorg er wel voor dat je een plek uitzoekt waar een rij bomen staan en waar een pad of open stuk achter jou (als fotograaf) is zodat het licht niet alleen van boven komt maar ook genoeg licht van voren schijnt op je kindje.

Als de zon schijnt kan het ook prachtig zijn, zorg er dan voor dat de zon achter je kindje is. Je kunt de zon blokken achter een boom of je kindje bijvoorbeeld. Zorg dat de zon niet vol in het gezicht van je kindje schijnt. Is het een zonnige dag en wil je naar het bos, kies er dan voor om bijvoorbeeld in de middag te gaan. De zonsondergang is nu heel vroeg dus ga 1,5 uur voor zonsondergang naar het bos en maak gebruik van het zachte licht!
Dit is het beste moment qua licht maar denk ook eens na over het beste moment voor je kindje. Wanneer slaapt je kindje, wanneer is hij/zij het vrolijkste. Want het moet natuurlijk een leuk uitje worden!

twee kinderen in het bos gooien herfstbladeren omhoog, fotograaf Marloes

Hoe bereid je goed voor?

Voorbereiding is het halve werk. Je weet nu welk moment je het beste kunt gaan maar het kan al best fris zijn in deze tijd. Jassen aan op de foto is vaak niet zo leuk en daarin heb je vaak niet veel kleding keuze. Dus doe je kind leuke kleding aan en veel laagjes; dubbele romper, maillot onder een broek, extra sokken, shirt onder de trui ect. Als je wollen kleding of thermokleding hebt kan je die ook aan doen! Een muts en sjaal maakt het extra herfstachtig dus zet die gerust op als het ook in het kleurenpalet past!

kindje staat lachend in het bos voor een berg opgestapeld hout, fotograaf Marloes

Welke kleur kies je voor de kleding?

In het bos zijn nu prachtige aardse kleuren zoals bruin, oranje en dieprood. Om je kindje niet weg te laten vallen in deze kleuren raad ik aan om juist contrast kleuren aan te doen bij je kleintje. Zo doet beige het bijvoorbeeld heel erg goed naast de herfstkleuren. Zo springt je kindje er echt uit. En wit/beige kleding of dekentje reflecteert ook nog eens het goede licht op je kindje. Je kan dit natuurlijk wel afwisselen met een bruine sjaal of broek ect zodat de aardse tinten terugkomen bij je kindje.

Welke attributen neem je mee?

Neem een licht kleedje mee. Stel dat je kindje nog niet kan zitten dan kun je hem/haar op het kleedje zetten en blaadjes gooien. Maar ook als je oudere kinderen hebt, kan je de kinderen bijvoorbeeld laten zitten of liggen op het kleedje voor de foto! Het is extra leuk om te picknicken tussen de herfstbomen. Dus neem ook iets lekkers mee voor tussendoor!

Hoe houd je het leuk?

Hou het leuk en gezellig. Kijk wat je kinderen willen. Vinden ze de blaadjes eng en vies, neem dan de tijd om ze het te laten ontdekken of gooi zelf de blaadjes in de lucht. Maak er een spelletje van. Mijn kinderen vinden het wegrennen leuker dus laat ik ze even uitrazen. Ik probeer het met een leuk spelletje: wie kan de blaadjes het hoogste gooien.

Denk om je camera

Ben je klaar om foto’s te maken, check dan even de lens en maak deze schoon. Het zou zonde zijn als er vette vingers op zitten en de foto’s een wazige gloed krijgen.
Gebruik de volgende camera instellingen voor de foto met bladeren gooien:
Diafragma : 3.2
Sluitertijd : 1/500

Hoe pak je blaadjes gooien aan?

Als je een foto wilt dat je kindje blaadjes gooit is het leuk als er extra blaadjes te zien zijn. Want je kindje heeft vaak kleine handjes en 2 blaadjes in de lucht is niet zo spannend. Wat je kan doen, als je kindje de blaadjes in de lucht gooit? Gooi zelf een hand met blaadjes voor je lens omhoog. Zo krijg je een leuk effect. Vooral als je met een camera foto’s maakt, kan je gebruik maken van het diafragma. Je krijgt dan fijne scherptediepte in je foto.

Hoe houd je de camera stil?

Probeer je camera goed stil te houden als je ondertussen ook de blaadjes gooit, want het wordt anders al gauw onscherp. Daarom is het handig om je man of moeder mee te nemen! Diegene kan helpen met de blaadjes gooien, zodat jij alleen een foto hoeft te maken. Diegene staat naast de camera, buiten beeld en gooit (zorgvuldig) de blaadjes omhoog als de kinderen dat ook doen. Zorg dat de blaadjes niet als 1 grote brok allemaal naar beneden vallen, maar mooi verspreid.

Op het moment zijn de kleuren van de herfst prachtig. Foto’s van je kinderen zijn nu leuk en mooi. Hierboven beschreef ik dat je kan letten op de kleur van de kleding, wat je mee kunt nemen, tips voor je camera en hoe je foto’s maakt met gegooide blaadjes.
Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips en dat je ook helemaal zin krijgt in een herfstwandeling én herfstfoto met je kindje! Heel veel plezier!

Buurtmamas.nl publiceert op maandag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Fotograaf Marloes van Fotografiebijmarloes voor de beste tips, foto's en een cursus

Dit ben ik

Hi! Ik ben Marloes, een enthousiaste lifestyle fotografe uit Dordrecht. Getrouwd met Pim en moeder van Noud (3) en Saar (1). Samen met onze bruine labrador genaamd ‘Brownie’ wonen wij in Dordrecht. Graag geef ik je tips en tricks hoe je jouw gezin op een spontane en ongedwongen manier vastlegt.

Website: www.fotografiebijmarloes.nl

Fotografie bij Marloes
Share This Post

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.