Het Betuwse Mamacafé, de ontmoetingsplek voor mama’s

Onze droom was een plek hebben waar moeders met elkaar kunnen kletsen. Eerlijk kunnen zijn over het ouderschap. Kunnen delen wat ze pittig vinden aan het moederschap. Bijvoorbeeld dat je soms je kind achter het behang wil plakken of dat je heel moe bent. Maar vooral ook dat je trots bent op je kind. Die plek wilden wij, Lisanne en Chantal, graag creëren. Dat maakte dat we op het idee kwamen een Mamacafé te starten. Eigenlijk had Lisanne die wens al langer. Samen zette we onze schouders eronder en werd Het Betuwse Mamacafé geboren. Dé ontmoetingsplek voor moeders, maar vaders, opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom.

Open en eerlijk over het moederschap

Moeder zijn is zo ontzettend mooi, maar ook geregeld pittig. Vaak hebben we het daar niet over, terwijl het zo belangrijk is dat je daar open en eerlijk over kunt delen. Lisanne ervaarde dat ze dit zelf nauwelijks kon. Een Chantal zag dit gemis in het haar werk als Praktijkondersteuner GGZ bij de huisarts ook veel. Moeders die struggelen of onzeker zijn over het moederschap, maar het hier eigenlijk nergens over kunnen hebben. Terwijl wij het zo belangrijk vinden dat je dat gewoon eerlijk kunt zeggen en er geluisterd wordt. Zonder allerlei oordelen of goedbedoelde adviezen. En dat gezellig met elkaar in het Mamacafé.

Het Betuwse MamaCafé, een plek waar moeders samenkomen, kletsen, vragen en supporten

Hoe begonnen we?

We begonnen in juni 2022 met twee Mamacafé’s. Vanaf de eerste keer was het al gelijk een succes!! Snel daarna werden we gevraagd of we nog een Mamacafé op een andere locatie wilde openen. Toen hadden we er al drie. Qua locaties is er wel wat veranderd, maar inmiddels houden we vier Mamacafe’s per maand. In Maurik, Lienden, Geldermalsen en Tiel. Moeders komen graag bij ons langs. We krijgen geregeld terug dat je merkt dat we dit vanuit ons hart doen. Dat ze een plek als deze gemist hebben en zo blij zijn dat het er nu is.
En wow, wat zijn we daar ontzettend trots op!

Het Betuwse MamaCafé, in Maurik, Lienden, Tiel en Geldermalsen mamacafe

Hoe kregen we bekendheid?

Toen we het plan hadden een Mamacafé te starten had Lisanne binnen de kortste keren mooie flyers gemaakt en zijn we heel actief geworden op Social Media. Om Het Betuwse MamaCafé meer naamsbekendheid te geven.

Elke maand een thema

We hebben iedere maand een thema. Van bekkenfysiotherapeut tot fotograaf. Van het Nijntje beweegdiploma tot iemand van de bibliotheek die komt voorlezen voor de kinderen. Geweldig hoe de kinderen als ze binnen komen elkaar gelijk opzoeken en met elkaar spelen. En de moeders daardoor rustig kunnen kletsen.

Een plek voor vragen en antwoorden

Behalve dat het een fijne plek is om te kletsen en spelen kunnen moeders er ook met hun vragen terecht. Lisanne is draagconsulente en heeft veel kennis aangaande babybehoeften. Chantal is geboortetraumatherapeut en heeft veel kennis van de geboortepsychologie.

We geven elkaar support en vertrouwen

We zijn zelf ook heel eerlijk over het moederschap. Wij hebben ook onze struggles, ondanks onze kennis en kunde. Soms doen we maar wat. We willen moeders vooral supporten naar hun eigen gevoel te luisteren. Daarnaast willen we ze het vertrouwen geven dat ze het moederschap op hun eigen manier mogen doen. Een ander kan van alles vinden en zeggen, maar jij weet wat je kindje nodig heeft.

Kansrijke Start

We zijn betrokken binnen Kansrijke Start in de gemeentes waar we een MamaCafé hebben. Kansrijke Start gaat over de 1e 1000 dagen van kinderen. Dat begint al als kleine baby in de buik. We vinden het mooi hier een bijdrage aan te leveren en mee te denken over de gezondheid van moeder en kind.

Zelf MamaCafé beginnen

Mocht je zelf een Mamacafé willen starten? We hebben een prachtige toolkit (tegen betaling) gemaakt die je kunt zien als handleiding om een Mamacafé te starten. Alle ins en outs, tips en trics staan hierin beschreven. En sinds juni 2023 is onze website live. De plek waar je o.a. ons netwerkplatform vindt. Waar je hulpverleners, therapeuten, draagconsulenten en meer kunt vinden. Zodat je de hulp kunt vinden die jou past als je zwanger bent, net bevallen, moeder bent of kinderen hebt.

Tot slot

Een plek waar je eerlijk kunt zijn over het moederschap. Je vragen kunt stellen, support en vertrouwen krijgt. Deze plek hebben wij, Chantal en Lisanne, in juni 2022 gecreëerd op vier plekken; Het Betuwse MamaCafé. We zijn enorm trots dat moeders elkaar hier vinden, kinderen met elkaar spelen en er maandelijks een interessante thema is. Tenslotte is het moederschap voor iedereen anders en een zoektocht.

We zien je graag in één van onze MamaCafé’s!
Kijk voor andere Mamacafé’s op buurtmamas.nl.

Buurtmamas.nl publiceert elke zaterdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Chantal en Lisanne van Het Betuwse MamaCafé, in Maurik, Lienden, Tiel en Geldermalsen mamacafe

Dit ben ik

Wij zijn Chantal Jansen en Lisanne van Hattem. Toen we zelf moeder werden ontdekten we dat we behoefte hadden om eerlijk en open over het moederschap te praten. Lisanne is ook draagconsulente en Chantal is geboortetraumatherapeut. 

Website: www.hetbetuwsemamacafe.nl

Het Betuwse MamaCafé, mamacafe
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.