Hier moet je aan denken als je een tweedehands cadeau koopt

Als je iemand wilt verrassen met een lief en persoonlijk gebaar, dan kom je misschien wel uit bij een tweedehands cadeau. Het is uniek én duurzaam, want je hergebruikt een item dat al langer meegaat. En het scheelt ook nog eens in je portemonnee! Dit kan bij een kraamvisite, kinderverjaardag of een bijzonder cadeau voor een verse moeder. Maar waar moet je allemaal aan denken bij de aanschaf?

Zo goed als nieuw?

Een tweedehands item is al door iemand gebruikt, maar hoeft er niet zo uit te zien. Als je een cadeau via Marktplaats of de kringloop koopt, is het verstandig om de staat even te checken.
Ziet bijvoorbeeld een kinderboek er zo goed als nieuw uit? Dan is het geschikt om cadeau te doen. Een boekje waar de tandjes in staan van een ander bijtgraag kindje is uiteraard niet zo leuk om te krijgen. Ook voor bijvoorbeeld sieraden of meubels geldt dit: is het beschadigd of ziet het er nog mooi uit? Bedenk als je een product in handen hebt of je het zelf graag cadeau zou willen krijgen of niet. Twijfel je, dan kun je het beter niet kopen.

tweedehands spullen kopen, kadootjes, cadeau's, een mama staat in een tweedehands winkel
Tweedehands kado, vintage, kandelaars, goede voor je portomonnee

Retourneren?

Een groot voordeel van een nieuw cadeau kopen is dat je het eventueel kan retourneren. Bij een tweedehands cadeau is dat vaak wat lastiger. Sommige (kringloop)winkels geven echter wel de optie om producten terug te brengen, vraag dit dus altijd even na als je iets koopt.
Heb je een leuk idee voor een cadeau, maar is het heel populair? Dan heb je kans dat je niet de enige bent die het wil geven en de ontvanger het dubbel heeft. In dat geval is het natuurlijk wel zo fijn als het nog geruild kan worden. Ga bij het zoeken naar een mooi tweedehands cadeau liever voor een uniek item of iets waar je nooit genoeg van kunt hebben.

Tweedehands items verzekerd?

Spullen die in je huis liggen, vallen onder je inboedel. En daar is een speciale verzekering voor: de inboedelverzekering. Of je nu een nieuw cadeau of iets tweedehands koopt maakt hierbij niet uit. Het is allebei verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal of schade met deze woonverzekering.
Als iets gestolen wordt of beschadigd raakt in huis, moet je voor een vergoeding een claim indienen bij je verzekeraar. Hier heb je geen bonnetje voor nodig. Bij een tweedehands aankoop krijg je die meestal niet, maar dit maakt dus niet uit voor de verzekering.
Een ander bewijs van dat het cadeau in jouw eigendom was, is meestal voldoende. Denk bijvoorbeeld aan een foto ervan of een screenshot van de afschrijving. Ook hiermee kan een verzekeraar de waarde vaststellen en beoordelen hoeveel geld je uitgekeerd moet krijgen. Zo kun je dus zorgeloos je aankopen doen via Marktplaats of in een kringloopwinkel.

Woonverzekering vergelijken

Haal je wel eens dure cadeaus in huis, zoals een mooi sieraad of meubel? Je woonverzekering vergelijken kan dan wel handig zijn, aangezien het maximale bedrag dat wordt vergoed bij schade of diefstal nog weleens kan verschillen per verzekeraar.
De meeste woonverzekeringen bieden een maximaal verzekerd bedrag van € 5.000 voor kostbaarheden, dus controleer goed of je spullen en presentjes hierbinnen vallen.

Tot slot

Overweeg je om tweedehands cadeaus te kopen voor een kraamvisite, verjaardag of bruiloft? Dan heb je genoeg keuze uit leuke, unieke presentjes. Het is ook nog eens duurzamer en ook gewoon verzekerd. Genoeg voordelen dus!

Buurtmamas.nl publiceert op zaterdag (en soms vaker) een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Groetjes Buurtmama's
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.