Hoeveel vertrouwen heb jij in jullie zwangerschapswens?

In het begin had je er alle vertrouwen in. Die zwangerschap zou vanzelf komen. Maar de maanden verstrijken en langzaam zakt de moed je in de schoenen. Je vertrouwen dat het op een natuurlijke manier gaat lukken neemt af. En dat is zonde! Want juist dit vertrouwen hebben je lichaam en hersenen nodig om een zwangerschap toe te laten. Ook als je in een fertiliteitstraject zit heb je dit vertrouwen hard nodig. 

Een voorbeeld van de kracht van ons brein

Ik zal je een voorbeeld geven, waarin snel duidelijk wordt wat ik bedoel met de kracht van je mind.
Laatst hadden mijn kinderen, Anna-Saar (5 jaar) en Joah (3 jaar), skiweek. Wij wonen in Zwitserland en skiën is hier natuurlijk een ‘big deal’. Dat betekent dat er een week geen school is. In plaats van de spielgruppe (=peuterspeelzaal) gaan ze de hele week op de ski’s. Een geweldige week, vooral op de dagen dat de zon schijnt. Maar er zijn ook dagen dat de berg in de wolken ligt en dat het sneeuwt. Deze dagen zijn pittig. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor mij. Het is koud en het liefst willen beide kinderen weer naar huis. De één na de ander begint te huilen. Daar sta ik dan, met mijn ski’s aan op de berg. Pffff, hoe ga ik dit oplossen? Mijn oplossing was ‘het ski-snoepje’ (lees: smint), want daar krijg je sterke benen van! Het effect was er snel. Het huilen stopte en ze begonnen rustig het snoepje te eten. Het duurde niet lang voordat ze zeiden: ‘Ik voel het al in mijn beentjes, memmie!’. Zonder problemen gingen ze mee met hun skilerares. Hoe kan dat nou? Ik neem je mee hoe ons brein werkt.

Een hand met een zwangerschapstest met de tekst not pregnant

Hoe werkt het het placebo effect?

Dit is een perfect voorbeeld van het placebo-effect. Mijn kinderen hadden op dat moment een puur vertrouwen in het effect van dit snoepje. Dit vertrouwen gaf hen de kracht die ze nodig hadden. Wat een fantastisch mechanisme, hè! Het laat zien hoe belangrijk onze overtuiging is en hoe belangrijk de connectie tussen ‘body & brain’ is. Daarom moeten we niet onderschatten hoeveel invloed onze emoties en onze gedachten hebben op onze gezondheid.

‘Een placebo slaat in die betekenis op een positief psychisch effect dat optreedt door vertrouwen in de heilzame werking van een behandeling (bijvoorbeeld meer gevoel van welbehagen of opluchting). De placebo zelf geneest of verbetert echter niets. Ook bij geneesmiddelen treedt placebo op door de verwachting die de patiënt heeft.’
Wikipedia

vuist tegen vuist, vol vertrouwen door

Placebo effect bij een kinderwens

Bij een kinderwens kun je het placebo-effect het beste vergelijken met het vertrouwen dat jij hebt in jouw behandeling. Als je in een ziekenhuistraject zit en daar een hormoon-, IUI, danwel IVF behandeling volgt, is het placebo-effect vrij eenvoudig toe te passen. Bij een hormoonbehandeling gaat het om het vertrouwen dat jij hebt in de hormonen en hun effect op jouw cyclus. Voor een IUI behandeling heeft ‘het vertrouwen in de inseminatie’ het placebo-effect. Voor een IVF behandeling is ‘het vertrouwen in het laboratiumproces’ belangrijk.

Heb je nog vertrouwen in je behandeling?

Het lijkt zo eenvoudig. Helaas hoor ik vaak dat vrouwen of partners juist geen vertrouwen hebben in bijvoorbeeld een IUI behandeling. Dan krijg ik te horen: ‘Ik maak deze 2 IUI rondes nog af, maar ben in mijn hoofd al bezig met IVF, want daar heb ik wel vertrouwen in’. Er zijn dan al 4 IUI rondes geweest en daar ben je niet zwanger van geworden. Waarom zou je dan wel in ronde 5 of 6 zwanger worden? Goede vraag. Ik krijg deze vraag best vaak. Mijn antwoord is simpel: ‘Ik heb regelmatig gezien dat een 5e of 6e IUI leidt tot een zwangerschap, ik heb er absoluut vertrouwen in, anders zou ik dit niet adviseren!’. Heb dus niet alleen vertrouwen in de behandeling, maar ook in jouw behandelaar!

Vertrouwen in jouw lichaam

Hoe zit het met je een kinderwens en zonder ziekenhuisbehandeling? Dan is het zaak om het woord ‘behandeling’ iets breder te gaan zien. Mijn interpretatie is dat het bij een natuurlijke cyclus gaat om het vertrouwen in jouw cyclus en in jouw lichaam. Deze twee maken namelijk een zwangerschap mogelijk. In dit geval in het geen behandeling, maar een natuurlijk proces. En dit natuurlijke proces verdient het absoluut om vertrouwen te krijgen van jou! Jouw lichaam is gemaakt om zwanger te worden, vertrouw het daarom!

Vertrouw op de natuur, vertrouw op jouw cyclus, vertrouw op jouw lichaam!

Tot slot

Mijn advies is om je bewust te zijn van het effect van vertrouwen. Maak hierbij de vergelijking met het placebo-effect. Heb vertrouwen in jouw cyclus & lichaam, maar ook in het ziekenhuistraject dat jij volgt. Laat het vertrouwen niet zakken als het de eerste keren niet lukt. Soms heeft het even tijd nodig.

‘Even miracles take a little bit of time’

Wil jij het vertrouwen weer terug dat jouw kinderwens in vervulling gaat? Dan heb ik een super E-learning. om je hierbij te helpen. Ook kan ik je 1 op 1 coachen. Kijk maar eens wat jou aanspreekt.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Nieuwe advertentie 4

Dit ben ik

Ik ben Inge van der Velpen en heb de stap genomen om uit het ziekenhuis weg te gaan. Vanuit Zwitserland heb ik een online praktijk, waarbij ik vrouwen help met een gezonde leefstijl en vol vertrouwen hun droom te verwezenlijken, namelijk een positieve zwangerschapstest! In het ziekenhuis liep ik tegen de protocollen aan en miste ik aandacht voor de vrouw achter de patiënte. In mijn online praktijk heb ik de tijd en aandacht die nodig is om ervoor te zorgen dat ik jou kan helpen waar jij mij nodig hebt.

Website: ingevandervelpen.nl

Share This Post

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.