Intuïtie, is dat wel te vertrouwen voor de opvoeding?

Als (aanstaande) moeder ben je op zoek naar een set basisregels en zekerheden. Een overzichtelijke lijst met duidelijke Do’s en Dont’s en richtlijnen. Alleen het allerbeste is goed genoeg voor jouw baby en je wilt geen fouten maken. Maar waar vind je zo’n overzicht? Helaas, je gaat het niet vinden buiten jezelf. Alleen jij weet wat het beste is voor jou en je kindje. Dit noemen we intuïtief opvoeden. Ik leg het je uit.

Welke basisregels zijn er voor opvoeden?

Basisregels. Daar kan ik kort over zijn. Het bestaat niet. Het is er niet en het zal er ook nooit komen. Ieder kind is namelijk anders. Iedere moeder is anders en iedere situatie is anders. Er bestaan geen basisregels die 100% van toepassing zijn op jou en je kindje.
Althans, je gaat het niet vinden buiten jezelf. Alle antwoorden zijn er namelijk wel, maar je vindt ze niet via Google, of in een opvoedboek. Ze zitten binnenin jou. Alleen jij weet wat het beste is voor jou en je kindje. Instinctief. Intuïtief. Je hebt je hersens er niet voor nodig, alleen je hart.

‘Ja maar, ik word voor het eerst moeder. Ik weet nog helemaal niets van het moederschap’. Mooi! Dan komt je hoofd ook niet zo snel tussen je gedachten en je gevoel.

intuïtief ouderschap, opvoedstijl, opvoeden vanuit je hart, een zwangere vrouw zit in meditatiehouding

Waar komt de onrust en frustratie in opvoeden vandaan?

Veel moeders hebben hun innerlijk weten aan de kant geschoven. Ze hebben deze vervangen door meningen van ouders, leraren, vriendinnen en deskundigen in tal van disciplines. Maar hoe meer leiding je van anderen verwacht, hoe minder goed je bent afgestemd op je innerlijk weten. Het weten waarvan je diep van binnen voelt dat het écht het allerbeste is. Grote kans dat je je daardoor helemaal niet goed voelt bij de aanpak die je overweegt en de uitkomst uiteindelijk teleurstellend zal zijn. Dat komt omdat het in strijd is met wat je diep van binnen voelt. Met dat waarvan je wéét dat het écht de allerbeste optie is. Die strijd geeft onrust, frustratie en onzekerheid.

vrouw staat in de natuur en luistert naar haar intuïtie, wat vertelt jou hart?

Wat vertelt jouw intuïtie?

Dat innerlijk weten, jouw intuïtie, is een heel krachtige tool. Het laat je weten dat ze er is door, wat we ook wel kennen als, je onderbuikgevoel. Het zorgt dat je je nergens zorgen over hoeft te maken als je luistert naar haar gefluister.
Ze vertelt je precies waar je in een bepaalde situatie goed aan doet. Je hebt het recht om iedere “regel”, advies of protocol dat je een rotgevoel geeft in twijfel te trekken. Dat is namelijk een heel sterk signaal, dat wat je overweegt niet het beste is in jullie situatie.
Soms kan dat je flink in verwarring brengen, want cognitief ben je er misschien van overtuigd dat dit wél het beste is… Toch wil ik je adviseren om niet te twijfelen aan je intuïtie en op onderzoek uit te gaan.

Wat is de oorzaak van een rotgevoel?

Sta even stil bij dat rotgevoel. Wáárom heb je er zo’n rotgevoel bij? Soms kan je niet gelijk je vinger erop leggen en soms is het heel duidelijk. In beide gevallen doe je er goed aan om verder te onderzoeken. Wat is de onderliggende oorzaak van het probleem? Wat zou een fysiologische verklaring kunnen zijn? Oftewel, wat zegt baby’s blauwdruk hierover? Zijn er alternatieven, of wat is het ergste wat er kan gebeuren als je niets doet?

Welk antwoord moet ik kiezen?

Allemaal vragen waarbij je extern op zoek kunt gaan naar antwoorden. Je zult vanzelf voelen welk antwoord jouw werkelijke antwoord is. Van dat antwoord wordt je namelijk blij en voel je je opgelucht. Zolang je dit niet voelt, is er nog een béter antwoord dan dat wat je tot nu toe gevonden hebt. Blijf je gevoel volgen en blijf net zo lang zoeken tot je het gevonden hebt. Het is er echt. Echt waar. En zodra je het hebt gevonden zal je het voelen in je hart.

Hoe krijg ik meer rust?

Ik garandeer je, dat je veel meer rust, balans, zelfvertrouwen en geluk zult ervaren in het moederschap wanneer je écht durft te gaan vertrouwen op je intuïtie. Jij weet wat de beste optie is voor je kleintje. Niemand anders.

Tot slot

Het moederschap is geen wetenschap. Er zijn geen kant en klare antwoorden voor jou, je kind en je gezin. Elke situatie is anders. Jouw antwoorden kan je vinden door naar je gevoel te luisteren. Volg je intuïtie. Vertrouw deze. Alleen dan volg je het pad dat echt bij je past en waar je gelukkig van wordt.

Volgende keer schrijf ik een blog over hoe je het nu aanpakt om intuïtief op te voeden. Houd de social media in de gaten!

Kim Jonasse van Moeder Natuurlijk

Dit ben ik

Hoi, ik ben Kim en ik ben geboorte- en ouderschapscoach. Ik herinner jou aan jouw kracht en vermogen om je kindje anders dan de huidige standaard ter wereld te brengen. Een intuïtieve, zelfverzekerde en bekrachtigende geboorte waarbij jij zelf de regie hebt. En de realisatie dat ook jij het moeder zijn meer vanuit rust, ontspanning, zelfvertrouwen en innerlijk weten kunt ervaren. Vanuit onze natuurlijke blauwdruk, zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft.

Website: moedernatuurlijk.nl

logo Moeder Natuurlijk Intuïtief Ouderschap
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.