Jezelf als prioriteit, deze tips gaan jou dus wel helpen

Een agenda vullen is zo gebeurt en voor je het weet is het je ‘overkomen’ zonder dat je het door had. En denk je ‘later neem ik wel meer tijd voor mijzelf!’. Het is zo verleidelijk om eerst voor anderen te zorgen en daarna pas aan jezelf te denken. Vandaag neem ik je mee met een aantal praktische tips die jou gaan helpen om meer prioriteit te geven aan jezelf.

Als jij niet goed voor jezelf zorgt...

Terwijl ik dit schreef, zag ik de draaiende ogen al voor mij ‘als jij niet goed voor jezelf zorgt, hoe kan je dan wel voor een ander zorgen?’. Zo’n standaard uitspraak die jij al kent, weet en waarschijnlijk helemaal niks mee kan! Het is nou eenmaal makkelijker gezegd dan gedaan, of is dat ook een overtuiging, daar later meer over!

Welke overtuigingen zitten er in de weg?

We hebben overtuigingen van vroeger meegekregen, die jou nu in de weg kunnen zitten. Het is logisch dat jouw jeugd een belangrijke basis heeft gevormd in jouw leven. Voor nu pluk ik de overtuigingen eruit die met alle goede bedoelingen vaak zijn gedeeld, namelijk;

  • “Wie A zegt, moet ook B zeggen!”
  • “Je moet altijd voor anderen klaar staan!”
  • “Je moet je tijd wel goed benutten, hoor!”
  • “Je moet eerst je huiswerk afmaken, daarna mag je wat voor jezelf doen!”

Met 99% zekerheid kan jij nu meerdere van dit soort uitspraken benoemen en in sommige gevallen hoor je het die persoon zelf ook nog zeggen.

zoek je koers, welke balans is er, jezelf als prioriteit

“Uit een lege snoeppot kan je niks uitdelen, hetzelfde geldt voor jou” 

Hoe kan je ze ombuigen?

Alleen zit er een gevaar in deze uitspraken die jou nu tegen kunnen houden in jouw proces naar meer prioriteit geven aan jezelf. Het is belangrijk om je te realiseren dat deze overtuigingen en uitspraken niet van jou zijn. En dat jij ze een eigen draai mag geven, door bijvoorbeeld te zeggen:

  • “Ik mag na A zeggen, terugkomen bij A en het dus niet doen.”
  • “Ik hoef niet altijd klaar te staan voor anderen, ik doe wat ik kan!”
  • “Tijd voor mijzelf nemen is geen verspilling, het is krachtig en waardevol!”
  • “Ik mag altijd een moment voor mijzelf nemen, dit helpt mij in mijn productiviteit!”

Welke overtuiging ga jij vandaag ombuigen en eigen maken voor jezelf?

vind je eigen balans, zoek je eigen koers, experimenteer

Hoe vind je de juiste balans?

Het grote voordeel hiervan is dat jij de sleutel in eigen handen hebt. Hierbij kan jij aan de verschillende knoppen draaien voor het vinden van een goede balans die voor jou werkt. Waarin jij volledig jezelf bent, in je kracht staat en de leukste versie van jezelf zonder extra moeite met je omgeving kan delen.

Denk jij nu. Kom maar op met de gouden formule hoe ik dit kan doen? Helaas of eigenlijk gelukkig die heb ik niet. Het is namelijk een persoonlijk proces, waarbij je doormiddel van experimenteren bij jouw formule komt. Maar zelfs dan is het nog niet klaar. Het is een continu proces die altijd in beweging staat.

Jij bent de basis voor jou eigen geluk en succes!

Om jou op weg te helpen, deel ik hieronder drie praktische tips!

1. Bewustwording

Ga rustig zitten, leg je telefoon weg en pak pen en papier. Schrijf op waar heb ik NU behoefte aan? Wat is mijn grootste obstakel om daadwerkelijk tijd voor mijzelf vrij te maken? Aan welke activiteit, wil ik meer aandacht gaan geven de komende tijd? Wie kan mij hierbij helpen?

2. Begin klein!

We zijn geneigd gelijk heel groots te gaan denken en vervolgens afhaken door alle obstakels. Prioriteit geven aan jezelf, zit ook in de kleine dingen; bij de kassa in de rij, verplicht even zijn. Tekenen met een kopje thee. Rustig zitten en een muziekje luisteren.

3. Kom in beweging!

Kom in actie door te doen, af en toe nee te zeggen en echt tijd voor jezelf te pakken! Maar ook letterlijk in beweging te komen door sportieve activiteiten op te pakken, ga wandelen, stap op de fiets, ga lekker in de woonkamer vrijuit dansen. Doe iets wat jou een fijn gevoel geeft.

Bonus!

1 mei start de tweede ronde van de “jij als prioriteit” challenge! Voor €15,- ontvang je een maand lang dagelijks een oefening, support en een stok achter de deur om dagelijks echt tijd voor jezelf te nemen, ondanks alle drukte.

Tot slot

Voor je het weet is je agenda gevuld en blijft er geen tijd meer voor jezelf over. Overtuigingen van vroeger kunnen in de weg zitten om het leven te leven dat jij wilt. Welke overtuiging zou jij om willen buigen? Door zelf aan verschillende knoppen te gaan draaien, kan je een goede balans ontdekken. Dit ga je voor elkaar krijgen door bewustwording, klein te beginnen en in beweging te komen. Gun jezelf de prioriteit die je verdient en doe mee op 1 mei!

Buurtmamas.nl publiceert elke zaterdag (en soms vaker) een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Kim Holterman van leefjeeigenplan

Dit ben ik

Mijn naam is Kim Holterman van Leefjeeigenplan.nl. Een echte levensgenieter en digital nomad die over de hele wereld werkt met mijn Engelse vriend! Als online mental & life design coach ik vrouwelijke ondernemers naar het in zetten van zichzelf als de sleutel tot geluk met behulp van de drie pijlers; heart, body, mind.

Website: leefjeeigenplan.nl

Leef je eigen plan, logo
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.