Knutselen voor Pasen, met een ouder-van-het-jaar-award

De paasdagen zijn in aantocht. Dat betekent een lang weekend in het vooruitzicht met extra tijd om te luieren, de natuur in te trekken, leuke dingen te doen en nieuw leven te vieren. Ben je daarnaast ook van plan om lekker traditioneel eieren te gaan beschilderen? Waarom niet een keer groots uitpakken en er een eierdoospaaskuiken bij fabriceren? Klinkt ingewikkelder dan het is hoor. Terwijl jij de koffiemachine in werking stelt, zet ik alvast voor je op papier wat je voor deze creatieve uitspatting nodig hebt. Bereid alvast een speech voor, want de kans is heel groot dat jij straks de ‘ouder-van-het-jaaraward’ door je kind krijgt uitgereikt!  

Benodigdheden

 • kop koffie met een brok chocola,
  om tijdens het knutselen te nuttigen
 • lege eierdoos en eieren
 • kwasten en verf
 • knutselpapier en lijm
 • schaar en stiften

Let the magic begin

Voordat the magic begins, wil ik nog even benadrukken dat ik hieronder beschrijf hoe je het zou kúnnen doen. Wil jouw kind geen kip met een hanenkam, maar met lange lokken; leuk juist! Dan zoek je een bolletje wol en creëer je een prachtige langharige kip! Zo kun je aan iedere stap natuurlijk je eigen draai geven.

 • Je begint met het beschilderen van de eierdoos. Kan in één kleur, in honderd kleuren; leef je uit!
 • Knip twee kleine en twee grote vleugeltjes uit het knutselpapier. Plak de twee kleine vleugeltjes op de grote vleugels.
 • Teken het hoofd van het kuiken en knip het uit. Voel je een beetje paniek uitbreken omdat tekenen nu eenmaal niet tot jouw ‘daar-ben-ik-goed-in-dingen’ behoort, probeer dan gewoon niet te kritisch naar jezelf te zijn. Het gaat zeg maar om het ‘creatieve proces’ en niet om het resultaat. Daarbij is de kans groot dat je straks samen met je kroost keihard kunt lachen om jouw wanschepsel! Samen plezier maken is eigenlijk hetgeen waar het echt om gaat, toch? Daarbij leer je je kind meteen dat schoonheid niet in perfectie zit, pik je meteen een mooi levenslesje mee.
 • Goed, nu we op voorhand eventuele mislukkingen hebben ingedekt, kunnen we enthousiast verder. Teken een hanenkam (of in dit geval; een kuikenkam) en een snaveltje en knip deze uit. Plak de kuikenkam en het snaveltje op de kuikenkop.
 • Terwijl de eierdoos droogt, kun je de eieren beschilderen. Appeltje eitje toch?
 • Ten slotte plak je de vleugels en de kuikenkop de doos en klaar is Kees! Tadaaa…

En de ouder-van-het-jaar-award gaat naar…  

Fijne paasdagen allemaal!

Liefs,
Bernadet

Bernadet

Dit ben ik

Bernadet is pedagogisch coach bij Bzzzonder en net zo vrolijk als ze er op deze foto uitziet. Naast het coachen van onze medewerkers houdt zich ook bezig met ons actitviteitenaanbod op de opvang. Bernadat zit namelijk altijd bomvol creatieve ideeën een deelt er daar graag weer één van met jou!

Website: www.bzzzonder.nl

Bzzzonder
Share This Post
1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.