Kom maar in beweging en zing mee!

Met je gezin in de auto zitten op weg naar je vakantie. De muziek staat aan met kinderliedjes of met jouw favoriete muziek. En dan met zijn allen KEI-HARD meezingen! Wie heeft hier geen goede herinneringen aan van vroeger?! Hier ontstond de muziekcursus Rock ’n Romper. Samen bewegen en zingen. Als jij doet wat je heerlijk vindt, volgt je kind vanzelf.

We mochten niet meezingen...

Ik en mijn man hebben beiden deze heerlijk jeugdherinnering. Toen wij kinderen kregen was dat één van de dingen waar we het meest naar uitkeken. Het begon in de sinterklaasperiode.. De kids zaten op de achterbank, de Sinterklaasmuziek stond aan en wij gingen keihard meezingen. Opeens riep de oudste van 3 jaar: “Nee papa, nee mama, niet meezingen!” Natuurlijk gingen wij gewoon door. Hij werd nóg bozer en riep hetzelfde met meer volume en overtuigingskracht. Ai….. We legden hem uit dat als wij wilden meezingen we dat gewoon mochten doen. Je kunt je voorstellen dat voor ons de lol er wel een beetje af was….

zingen en bewegen

Zo ontstond de muziekcursus Rock 'n Romper

Later kwam het gelukkig helemaal goed en hebben we nog vele vakanties in de auto meegebruld op zowel kinder- als popmuziek van onszelf. Het gevoel dat wij kregen, wanneer we met onze kinderen onze passie voor muziek deelden, is voor mij de basis geweest voor de lessen Rock ’n Romper. Tijdens een les zit ik achter de piano. De kinderen van nul tot vier jaar doen samen met hun vader of moeder mee aan de les. Gekoppeld aan verschillende thema’s of het aapje Monkie (die iedere les aanwezig is) speel en zing ik allerlei nieuwe kinderliedjes. Ik kies bewust liedjes waarvan ik weet dat de ouders die ook leuk vinden om mee te zingen. Want hoe enthousiaster de ouders mee doen, hoe meer de kinderen geactiveerd worden.

Rock 'n Romper

Welke liedjes kies ik?

Voor de les kies ik vaak nieuwe kinderliedjes van bijvoorbeeld Jeroen Schipper, Babette Jane of Ageeth de Haan. Het zijn moderne kinderliedjes met afwisselende melodieën en grappige teksten. De liedjes zijn eigenlijk best moeilijk voor kinderen van deze leeftijd. Het idee is dat de ouders deze liedjes zo leuk vinden om mee te zingen, zodat ze er thuis ook verder meegaan. Want dan is mijn doel bereikt!

Zingen en bewegen

Tijdens de les zingen we niet alleen. We bewegen natuurlijk ook! Bij ieder liedje horen opdrachten of bewegingen die je met je kind uitvoert. Je doet het dus echt samen. Je zult verstelt staan. Want wanneer je met olifantenstappen door de ruimte loopt of met het zweet op je rug rondrent als een paard, heb je namelijk ook nog ontzettend veel lol met je kind.

Kom eens meedoen

De lessen van Rock ’n Romper worden gegeven in Utrecht op verschillende ochtenden en locaties. Je kunt met een abonnement of een strippenkaart op flexibele dagen les volgen. Je kunt per les bekijken of jij, je partner, opa of oma meekomt. Meld je aan voor een proefles en kom het gewoon eens proberen! Alleen of samen met een vriendin.

Rock ’n Romper is ontstaan vanuit mijn eigen passie voor muziek en kinderen. Samen zingen en bewegen geeft enorm veel plezier. En onthoud: ‘kinderen doen niet wat je zegt, ze doen wat je doet!’

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Maaike Rijnsburger van 2 handen op 1 buik, solo mama, alleenstaand

Dit ben ik

Ik ben Maaike Rijnsburger en ik ben doula in Utrecht en omgeving. Ik ben getrouwd en samen hebben wij twee kinderen. Naast begeleiding tijdens zwangerschap en bevalling geef ik verschillende cursussen: 2 Handen Op 1 Buik (voor zwangere singles), Zwangles (zwangerschapscursus met zingen) en Rock ’n Romper (zangles voor ouders met kind). 

Website: www.maaikerijnsburger.nl en www.2handenop1buik.com

Share This Post

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.