Loslaten en ‘zijn met wat is’ begint met deze 3 tips

Kan jij je ook zo druk maken om iets waar je totaal geen controle over hebt? Niet gek, wij mensen zijn er goed in! Kijk maar naar dit voorbeeld: ‘Ik was van alles van plan, maar nu is de kleine ziek en zit ik met mijn handen in het haar!’ Je verliest controle en het gooit je hele dag over hoop. Gelukkig heb je wel invloed op hoe jij met zo’n situatie omgaat! In deze blog deel ik 3 tips met jou!

Wat doet controleverlies?

Onderdelen waar je geen invloed op hebt, kunnen voelen alsof iets je in één keer overkomt en overvalt! Niet alleen verlies je de controle. Ook geeft het een flinke deuk in jouw energie gebruik en heeft het invloed op je humeur. Controle linken wij als mensen aan veiligheid en geeft een vertrouwd gevoel. Het is dus niet zo gek dat wij behoefte hebben aan controle. Alleen daagt het leven je dagelijks uit, door situaties op je bord te gooien waar je geen controle over hebt.

Waar heb je invloed op?

Als jij je vastklampt aan controle, dan heb je een grote energielek die ten koste gaat van jezelf en je gezin! Laten we eens kijken waar jij als mens wel invloed op hebt:

  1. Je eigen gedrag.
  2. Je eigen mindset.
  3. Je eigen reactie.

Op de rest, heb je geen invloed. Het weer, de mensen in je omgeving, ziekte, het verkeer enz. We weten dat we hier geen invloed op hebben, maar de wereld daagt ons wel elke keer hiermee uit. Dan volgt de grote vraag, ‘hoe kan ik ‘zijn met wat is’ zonder dat het te veel energie kost?’

Leefjeeigenplan, leef je eigen plan, loslaten en zijn wat het is in plaats van controle en stress. Een vrouw zit met haar handen voor haar gezicht voor een laptop.

Hier drie tips die jou helpen mee te bewegen op de golven van het leven.

1 – Bewustwording

Ga voor jezelf na, waar heb ik wel en geen invloed op? Hoe ga ik op dit moment om met situaties waar ik geen invloed op heb?
Realiseren op hoe weinig je invloed hebt, kan in eerste instantie beangstigend voelen. Want het liefst heb je controle op alles, zodat je niet meer voor verrassingen komt te staan. Alleen werkt het niet zo. Ondanks dat het misschien gek klinkt, kan bewustwording heel bevrijdend voelen! Het helpt je flexibel mee te bewegen op de golven van het leven!

Zijn in wat is, loslaten en kijken naar je eigen gedrag en houding. Een moeder zit met haar kindje met de fles op schoot.

2 – Zijn met wat is.

Als je weet dat je alleen invloed hebt op je eigen keuzes, gedachtes en bijbehorend gedrag die hierdoor tot stand komt. Is het krachtig hier grip op te krijgen. Het G-schema van Albert Ellis kan een fijn geheugensteuntje zijn;

Gebeurtenis: wat is er gebeurt?
Gedachten: welk verhaal vertel ik mijzelf, is het waarheid en heb ik bewijs hiervoor?
Gevoel: hoe voel ik mij door deze gebeurtenis?
Gedrag: welke impact heeft deze gebeurtenis op mijn gedrag?
Gewenst gedrag: wat ik anders doen en hoe wil ik mij hierbij voelen?

Elke keer als iets gebeurt, accepteer je de situatie wat is. Je kijkt naar de mogelijkheden en speelt flexibel in op wat gebeurt.

3 – Liefdevolle en open blik naar jezelf en de wereld om je heen.

Als je de situatie niet kan veranderen, kijk dan naar je eigen gedrag en houding. Wees niet te streng en probeer als surfer mee te bewegen op de golven van het leven.
Een mooie oefening in het moment is het volgende:
Haal via je neus diep adem, hou het kort vast en adem diep uit via je mond. Herhaal dit 5 keer. En vraag jezelf vervolgens af: wat kan ik nu in deze situatie doen en hoe wil ik mij voelen in deze situatie?

Tot slot

We houden van controle. Het geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwdheid. Helaas gebeuren er veel dingen waar we juist geen invloed op hebben. Wel heb je invloed op je gedrag, mindset en reactie. Het begint met bewustwording. Hierna komt ‘zijn met wat is’. Vervolgens probeer je een liefdevolle en open blik naar jezelf en de wereld om je heen te hebben. Zet jezelf neer als prioriteit. Wil je hiermee echt aan de slag? Doe dan mee met de challenge hieronder.

Begin nu met je challenge

Jij bent en blijft de belangrijkste speler in jouw leven. Zorg dat jij prioriteit geeft aan jezelf, jouw gezondheid en het leven. Zo ben jij de beste versie van jezelf voor jouw omgeving! Vanaf nu kan je dagelijks starten met de ‘jij als prioriteit challenge’! Een maand lang ontvang je een e-mail en met regelmaat check ik 1-op-1 bij jou in als support en stok achter de deur!

Op Buurtmamas.nl vind je andere moeders in jouw buurt. Meld je gratis aan.

Buurtmamas.nl publiceert elke zaterdag (en soms vaker) een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Kim Holterman van leefjeeigenplan

Dit ben ik

Mijn naam is Kim Holterman van Leefjeeigenplan.nl. Een echte levensgenieter en digital nomad die over de hele wereld werkt met mijn Engelse vriend! Als online mental & life design coach ik vrouwelijke ondernemers naar het in zetten van zichzelf als de sleutel tot geluk met behulp van de drie pijlers; heart, body, mind.

Website: leefjeeigenplan.nl

Leef je eigen plan, logo
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.