Me-time, zo zorg je ook in drukke tijden voor jezelf

Er is een extra week vakantie bijgekomen en dat kan best eens wat extra flexibiliteit van jou vragen als ouder. Afspraken omzetten, multitasking, afspraken buiten de deur omgooien en misschien wat extra oppas inregelen. Dat extra weekje vakantie én de kerstvakantie kan best pittig zijn. Terwijl na een vakantie verwacht wordt dat ook jij weer opgeladen bent. Hoe zorg je ervoor dat je nu even niet door blijft racen. Dat je even voor jezelf gaat zorgen. Hoe dan??!!!

In welke modus zit jij?

Mogelijk ben je het inmiddels gewend, zonder bij na te denken ren je door. Graag attendeer ik je hierop: ‘vergeet jezelf niet in deze tijd!’ We zijn veel aan het werk en het kan zo zijn dat je jouw eigen batterij niet oplaadt door de lockdown situatie. Het gemis aan leuke etentjes, feestjes, sportclubs of festivals kunnen er voor zorgen dat je in een soort mineurstemming raakt. Of een racemodus. Of…. (vul in hoe jij je voelt). Daar helpen de donkere dagen al veelal niet bij.

mama met zwart om haar ogen van de uigelopen mascara na huilen en een blaadje voor haar mond met een lach erop

Waar laad jij van op?

Mijn tip voor jou is om jezelf als ouder eens goed te verwennen. Kijk eens wat jij nodig hebt om je eigen barometer weer op te laten lopen. Dat hoeft niet meteen heel groots. Dat kan juist ook in kleine dingen zitten. Waar word jij blij van? Koop bijvoorbeeld een bosje bloemen voor jezelf, steek een kaarsje aan, ga lekker in bad, scoor een tijdschrift, maak een heerlijke wandeling (met een vriendin) of verwen jezelf met een lekker geurtje. Niet omdat het moet, maar omdat je het waard bent. Je werkt zo hard, het is echt nodig. Wees lief voor jezelf, want niemand anders zal het doen!

hoekje op bed of bank met een tijdschrift en een kaarsje aan

Met welke energie loop jij rond?

Als jij de dingen doet die je hart blij maakt, dan straal je dat uit naar je naasten. Dus ook binnen je gezin. Je kind voelt meteen na een beetje opladen dat jouw energie verandert en merkt dat het goed gaat met je. Dat is een hele andere energie dan dat je altijd maar loopt te jakkeren en jagen om je zaakjes voor elkaar te krijgen. Dus het is niet alleen goed voor jou, maar ook voor je gezin. Jullie komen allemaal in betere vibe en dat verhoogt het plezier en genieten. Een positieve vicieuze cirkel dus.

Hoe ontdek jij jouw ideale route?

Als coach zeg ik dan ook vaak tegen ouders dat ze zelf moeten voorleven wat ze hun kinderen toewensen. Nou, dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Pak maar eens een tijdschriftje en kruip lekker met een dekentje en warme chocomel bij de kerstboom. Mijmer dan maar eens hoe jouw ideale leven eruit zou mogen zien. Wat doe je momenteel al goed en waar kan je nog sturing geven om jouw ideale route te gaan bewandelen? Wat is er nodig om in balans te komen met jezelf? En weet je, de wintermaanden zijn hier bij uitstek de beste periode voor. Na de herfst waar je alles los mag laten, overdenk je je huidige staat van zijn. Wat zou je nog willen in de winter? Eenmaal voorjaar ga je deze stappen verder uitwerken en in de zomer komt dan alles mooi tot bloei.
Door de juiste voeding te kiezen, kan je jouw lichaam ondersteunen in dit proces. Lees de blog hierover van natuurgeneeskundige Sarah.

Overdenken, terugkijken en nieuwe plannen, doe het samen!

Jullie kinderen zullen hiervan meegenieten. Want als jij in een fijne vibe verkeerd dan plukken de kinderen daar ook de vruchten van. Eigenlijk is het zelfs superleuk om je kinderen mee te nemen in het afsluiten van het jaar. Het overdenken, terugkijken, achter je laten en vooruit denken. Heel leuk en leerzaam om samen te doen. Goed voor jou én goed voor je kids. Doe je mee met dit spel samen met je kinderen?

Sluitingspel

  1. Teken samen met je kind diverse emoties 😊 of print ze uit. Zorg dat je er meerdere hebt.
  2. Vervolgens plak je een aantal A4tjes aan elkaar, zodat er een lange strook ontstaat.
  3. Op deze strook tekenen jullie een lange lijn. Het begin van de lijn is januari 2021 en het einde is december 2021.
  4. Je mag nu om de beurt vertellen wat je hoogte-, verdrietige, emotionele, boze, teleurstellende, magische punten, etcetera in het jaar waren.
  5. Schrijf dit kort op in de tijdbalk.
  6. Vervolgens mag je daar een emotie bij leggen.
  7. Sta even stil bij de momenten en laat je kind erover praten zonder dat jij als ouder oordeelt. Knik, hum of glimlach. Dat is meer dan voldoende. Luisteren naar elkaar is het belangrijkste. Zo ontstaat er ruimte om je verhaal te doen, emoties nogmaals te doorvoelen en het jaar samen af te sluiten.

Altijd maar doorgaan zonder tijd voor jezelf te maken, maakt geen gelukkige kinderen. Neem eens tijd voor jezelf. Dat kan met iets kleins zoals een bosje bloemen voor jezelf of een fijne wandeling. Doordat jij hierna met een fijnere energie rondloopt, zal je gezin dit merken. De vibe zal verbeteren. Als jij het jaar overdacht hebt, achter je laat en vooruit denkt kan je het leuke Sluitingsspel met je kinderen doen. Een mooi ritueel voor elke kerstvakantie?!

Buurtmamas.nl publiceert op maandag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

yvonne anker hoogsensitief

Dit ben ik

Ik ben Yvonne en moeder van 2 hoogsensitieve kinderen. Beide van mijn kinderen zijn anders hoogsensitief. Door mijn werk en opleidingen ben ik ondertussen gespecialiseerd op het gebied van hoogsensitieve kinderen.
Wil je je kind beter begrijpen en wil je meer rust in huis? Neem dan contact met me op. Begeleiding kan bij jullie thuis of online.

Website: www.HoogsensitiefOpvoeden.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.