Hoe kan je meer ontspannen in je leven als moeder

Wanneer je moeder wordt, verandert je leven. We vergeten vaak hoe groot deze overgang is. Je wordt geraakt op een manier waarop je nog nooit bent geraakt. Dit geldt ook bij een tweede, derde of vierde kindje. Elke keer word je weer opnieuw moeder. Vaak verwachten we van ons zelf dat we het gelijk moeten kunnen. Dat lukt toch bij iedere moeder? Wil je meer ontspannen in je leven als moeder? Lees dan verder. 

Je ziet de buitenkant

Half rennend kom ik aan bij school. Ik ben net op tijd om de oudste naar school te brengen. De jongste zit in de draagdoek en de middelste ben ik alweer kwijt. Gelukkig zie ik hem spelen in de zandbak. Een moeder spreekt mij aan: ‘Dat vind ik zo knap van jou! Ik kom met één kind al bijna te laat en jij doet het elke ochtend met drie kinderen’. Lachend reageer ik en ben blij dat we het weer gehaald hebben.
Wat hieraan vooraf is gegaan, ziet niemand. Ik loop rustig naar huis en heb alle tijd om met de middelste bloempjes te bekijken. De opmerking van de moeder raakt mij. Ze zag alleen de buitenkant. Zij heeft niet gezien hoe ik al schreeuwend bij de deur stond, omdat de kinderen hun schoenen niet aan wilden trekken. Zij heeft niet gezien dat ik vannacht aan het bedje mee heb staan huilen, omdat ik van vermoeidheid niet meer wist wat ik moest doen…

Het perfecte plaatje

We denken vaak dat andere moeders het piekfijn voor elkaar hebben. Dit wordt ons tegenwoordig ook om de oren geslingerd op social media. De mooiste foto’s worden gedeeld en iedereen mag zien hoe geweldig het is. Vaak weten we dat het niet realistisch is, maar toch vragen we ons af hoe die ‘perfecte’ moeders het doen en hoe het komt dat ik als moeder niet zo perfect ben. Hier zit nu precies de crux.
Voor elke moeder is de situatie anders en werkt er dus iets anders. Het gaat niet om hoe die andere moeders het doen, maar om wat jij en jouw kinderen nodig hebben.
Ga voor jezelf na wat jou helpt om je zeker en ontspannen te voelen in het moederschap. Zodat je de keuzes kan maken die voor jou en jouw kinderen werken. Dit zal voor iedere moeder anders zijn. Dat is oké.

Elk gezin is uniek

Elke moeder is uniek. Elk kind is uniek. Elk gezin is uniek. De ene moeder werkt graag 4 dagen. De andere moeder werkt graag niet. Het is allemaal goed als je doet wat bij jou past. Het gaat erom wat jou rust en ruimte geeft. Zodat je de rust en de ruimte kunt geven aan je kinderen. Hoe beter jij als mama ontspannen kunt zijn, hoe meer je gezin kan ontspannen.
Je werkelijk kwetsbaar opstellen in het moederschap vraagt moed. Vaak hebben moeders het gevoel dat ze de enige zijn die aan het struggelen zijn. Eén ding is zeker wat ik je kan zeggen: je bent zeker niet de enige.

Lucht je hart

Het is goed om te kijken bij wie je je hart kunt luchten. Dit kan bijvoorbeeld een vriend of vriendin zijn, een familielid of je moeder of een collega. Een persoon bij wie je je verhaal kunt doen zonder dat er een oordeel wordt gegeven. Je gehoord voelen is heel belangrijk. Vanuit daar kan je relaxter kijken welke kleine stappen voor jou werken. Een baby leert ook niet in één keer lopen. Daar gaat zoveel oefening aan vooraf. Soms met hulp, soms alleen.
Wil je hulp hoe jij als moeder meer ontspannen kunt zijn, neem dan gerust eens een kijkje op mijn website.

Jezelf toestaan om te mogen groeien in het moederschap geeft je rust en ruimte.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

DSC_0124 (1)

Dit ben ik

Ik ben Renske van der Voort. Eigenaresse van Voort babycoaching en Ontspannen Moederschap. Het moederschap is een avontuur met mooie pieken en soms diepe dalen. Ik ondersteun jou in dit avontuur. Vanuit vertrouwen, liefde en rust kijk ik samen met jou wat er nodig is voor jou en je baby/jonge kind.

Website: www.ontspannenmoederschap.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.