Meer vriendinnen zorgt voor een betere ontwikkeling van je kind

In elke fase van je leven zijn vriendinnen belangrijk. Waarom? Omdat het je een gevoel van eigenwaarde geeft. Ergens bij horen, gewaardeerd worden, je geliefd voelen zijn essentieel om je prettig te voelen. Vriendschappen doen nog meer! Niet alleen voor jou, maar ook voor je kindje. Ik vertel je graag waarom jouw vriendinnen goed zijn voor de ontwikkeling van je kindje.

Wordt jouw kind slimmer door jouw vriendinnen?

Nee, ik verzin het niet. Uit onderzoek blijkt dat kinderen van moeders met mamavriendinnen hogere testscores halen bij cognitieve testen. Cognitieve testen zijn testen die gaan om algemene intelligentie. Dus over het opnemen van kennis, het verwerken hiervan en oplossingen bedenken. Oftewel hoe goed functioneert het geheugen, de intelligentie, taal en concentratie. Dit zijn heel belangrijke vaardigheden voor je kindje! Jouw vriendschappen kunnen deze ontwikkeling van je kind dus positief beïnvloeden.

Wat doet vriendinnensteun voor je kindje?

Onderzoekers zagen dat moeders, die in de eerste weken en maanden steun kregen van familie en vrienden, zich veel fijner voelden. Beter bekend als de eerste 1000 dagen. In die eerste dagen dat je een kindje krijgt is alles nieuw en spannend. Ondersteund worden in deze nieuwe taken, tips krijgen of gewoon even je verhaal kwijt kunnen zijn van onschatbare waarde. Je kind heeft er zelfs profijt van tot een leeftijd van 2 jaar voor zijn ontwikkeling!

vriendinnen helpen je kindje in zijn ontwikkeling

Meer vriendinnen, betere scores?

Hoeveel vriendinnen mama’s hebben is erg verschillend. Gemiddeld blijken mama’s tussen de drie à vier vriendinnen te hebben. Deze kinderen blijken goed te scoren bij de testen. Hoe meer vriendinnen, hoe hoger de scores van kinderen. De steun en het vertrouwen van deze vriendinnen zorgen ervoor dat de kinderen van de verse mama hoger scoort bij de cognitieve testen. Kinderen van mama’s die er veel alleen voor staan, scoren dus minder goed bij de testen.

steun van vriendinnen verlagen je stress en laten je ontspannen, twee mama's zitten naast elkaar eentje omarmt de ander.

Waarom hebben deze kinderen hogere scores?

De onderzoekster vroeg zich natuurlijk af waarom kinderen hoger scoren als moeders meer vriendinnen hebben. Nieuw moederschap zorgt voor stress. Deze stress voelt de jonge baby ook en belemmert in de ontwikkeling. Als een moeder veel steun krijgt, daalt het stresslevel. De moeder ontspant meer en verbetert de mentale gezondheid. En hiermee is de baby ook meer relaxt. Als een baby ontspannen is kan hij meer leren. Dus een blije mama, zorgt voor een blije baby!

Waarom werkt een mamavriendin beter?

Tja, begrijpt die vriendin zonder kinderen jou echt, omdat je even uit de bocht vloog nadat je kleintje voor de zoveelste keer zijn eten op de grond gooide? Of dat je met je handen in het haar zit omdat je kleintje maar niet stopt met huilen? Of, gewoon, omdat je zo ontzettend moe bent door al die gebroken nachten? De vriendin zonder kinderen kan je proberen te begrijpen. Maar die mamavriendin hoef je niks uit te leggen. Die knikt, humt en vraagt of je nog een kopje koffie wilt.

Daarom dus Buurtmamas.nl....

Ik wist deze relatie tussen het hebben van vriendinnen en een hogere cognitieve score en betere ontwikkeling bij je kind niet. Wel heb ik altijd gezien en gevoeld dat verse mama’s een mamavriendin nodig hebben. Alles is nieuw, spannend, stressvol en druk. Door een mamavriendin deel je ervaringen, voel je je gehoord en gezien. Dit zorgt voor meer ontspanning en dus een blije mama. Dat zie ik dagelijks in de praktijk. Dat je baby er dus blijer en zelfs beter van ontwikkeld is wel een geweldig effect. Extra reden om nog veel meer mama’s aan een mamavriendin te helpen!

Tot slot

Vriendschap en het gevoel erbij te horen zijn essentieel om gelukkig te zijn. De ontspanning maakt ook jouw kindje blijer. Hierdoor kan je kindje zich beter ontwikkelen. Ga dus op zoek naar andere mama’s, naar vriendinnen. Drink samen eens een kopje thee, ga samen naar een Mamacafé of kijk op Buurtmamas.nl. Ken je iemand die wel een mamavriendin kan gebruiken, tip haar gerust op onze site.
Samen sta je sterker!

Go Buurtmama’s!

Buurtmamas.nl publiceert elke zaterdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Lotte Vermorken verloskundigenpraktijk De Kei Buurmamas

Dit ben ik

Ik ben Lotte Vermorken en ik ben verloskundige. Tijdens mijn achttienjarige carrière doe ik heel wat mooie ervaringen op. Ik zie veel baby’s geboren worden en ik maak mooie, verdrietige, lachwekkende en bijzondere gebeurtenissen mee. In deze blogs neem ik je mee in mijn vak en voorzie ik je van nuttige tips. Ik ben trouwens ook de eigenaar van Buurtmama’s.

Groetjes Buurtmama's
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.