Moestuinkinderen; samen in de moestuin met je kinderen

Het makkelijkst leer je door zelf te doen. Hoe leuk is het om als kind te leren hoe een moestuin werkt. Hoe groeit groenten, wanneer en welk fruit kan je oogsten? Zelf bezig zijn in de moestuin is een heerlijke manier om meer buiten te komen, gezellig bezig te zijn en elkaar wat te leren. Samen met je kind de handen in de aarde, laarzen in de klei en neuzen in de boeken van Moestuinmeisje Roos. Lees mijn blog, waarom ik moestuinieren met kinderen zo leuk vind!

Met beide benen op de grond

Soms vind ik het heerlijk om alleen in de tuin aan het werk te zijn. Onkruid uit de tuin trekken en alle sores van het dagelijks leven vergeten. Vieze nagels krijgen, op mijn knieën in de modder en oorlogsstrepen op mijn wangen van de aarde. Letterlijk even met beide benen op de grond. Voor mij een goede manier om tot rust te komen en te zien dat alles iedere dag anders is, ook in de tuin.

Samen is leuker

Maar vaak vind ik het samen veel leuker. Samen met mijn vader in de moestuin een wijntje drinken na het water geven tijdens die fijne zomeravonden, samen met mijn man die zijn sterke armen in kan zetten voor het zware spitwerk én samen met de kinderen die er meestal een vrolijk feestje van maken.

samen met je kind in de moestuin
tuinieren met je kind

Samen met je kinderen

Gaat dat met de kinderen altijd goed en insta-perfect?! Nee, natuurlijk niet! Het zijn kinderen. Ze vinden het echt niet altijd leuk. Vaak zeuren ze zelfs als ze mee moeten, dat ze niet willen. Dat is ook als we naar het bos gaan of naar het park. Uiteindelijk vinden ze het negen van de tien keer wél leuk. Het zijn echt gewone kinderen.

Soms moeten ze mee naar de moestuin omdat ze, op de oudste na, gewoonweg nog niet alleen thuis kunnen blijven. Ze moeten nooit mee om te hélpen in de tuin. Ik wil dat ze dat alleen maar doen omdat ze het leuk vinden. Leuk is het uiteindelijk altijd. Ook zij zien dat de tuin iedere dag anders is, dat er iedere dag andere dingen te zien en te beleven zijn.

Belevenis in de tuin

Zaaien en oogsten vinden ze altijd wel leuk. Snoepen van de frambozen en aardbeien nog veel leuker. En er is zoveel meer te doen in de tuin. Zoveel te zien en leren en dat vinden ze leuk, omdat gewone kinderen nu eenmaal nieuwsgierig zijn.

We zien de gekste rupsen en mooiste vlinders, allemaal verschillende bijen en torretjes. Ze leren over alle beestjes in de tuin en nemen hun loep mee om ze beter te onderzoeken. Ze zoeken stenen, omdat gewone kinderen gek zijn op stenen. Zo kom ik ervan af, want ik wil geen kiezels in mijn moestuingrond. Ze spelen met de windmolentjes die de vogels weg moeten jagen en bij heel warm weer hebben we met z’n allen een watergevecht na het zware werk. ’s Avonds eten we van groenten uit de tuin. Soms zelfs heerlijke gerechten gemaakt door de oudste, die hierdoor dus ook echt meedoet met de moestuin.

moestuin met je kind

Een moestuin met kinderen

Kinderen hoeven helemaal geen belemmering te zijn voor het hebben van een moestuin, juist een aanvulling.  Hoe klein ze ook zijn. Wil jij graag een moestuin maar ben je bang dat dit niet gaat met de kinderen? Laat het je niet tegenhouden!

Dus schrijf je in bij een volkstuinvereniging, zet bakken in de achtertuin of op het balkon, of start een moestuin bij het kinderdagverblijf of op school! Misschien heeft de gemeente een stukje grond dat je samen met andere Buurtmama’s kan adopteren. Maak er een moestuinfeestje van!

In mijn blogs neem ik je mee met mijn belevenissen en geef ik je moestuin tips.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Moestuinmeisje Roos

Dit ben ik

Ik ben Esther, moeder van Julian (10), Roos (7) en Pieter (4). Ik word blij van wroeten in de aarde en in de buitenlucht mijn gedachten verzetten. Om moestuinieren met kinderen nóg leuker te maken schreef ik “Het moestuinboek voor kinderen”. Daarnaast verkoop ik in de webshop vrolijk en praktisch tuingereedschap voor kinderen en volwassenen, zaden, kweeksets en knutselspullen om elk moestuinavontuur een succes te maken!

Website: moestuinmeisjeroos.nl

Moestuinmeisje Roos
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.