Nieuwe vriendinnen leren kennen, deze mama vertelt

Dit interview met Carly kwam toevallig op mijn (Lotte, founder buurtmamas.nl) pad. Carly mailde mij dat ze wel wat ideeën had voor Buurtmamas.nl. We hebben samen afgesproken en ze heeft me hele waardevolle tips gegeven. Daarnaast hebben we heerlijk gewandeld en gelijk best diepgaande gesprekken gehad over vriendschappen. Carly vertelde dat ze op zoek was naar vriendinnen, deze vond en vervolgens weer verhuisde naar een nieuwe stad. Weer zat ze in een stad waar ze niemand kende. In dit interview vertelt ze hoe dat voor haar was.

Hoe kwam je in contact met Buurtmamas.nl?

Ik geloof dat ik Buurtmamas.nl zelf op internet heb gevonden, toen ik zocht op nieuwe vriendinnen maken voor moeders. Ik was al bekend met een website voor ‘gewone vriendinnen’, maar was specifiek op zoek naar meiden in dezelfde leeftijdsfase als ik. Zo vond ik vrij makkelijk via Google Buurtmamas.nl.

nieuwe vriendinnen maken, moeders ontmoeten, vriendschap, een mama met haar kindje in de bakfiets

Waarom kon je nog wel een vriendin erbij gebruiken?

Het klinkt misschien gek, maar ik sta eigenlijk altijd wel open voor nieuwe vriendschappen. Ik heb een hechte club vriendinnen van de middelbare school, maar zij wonen allemaal op minstens 1,5 uur rijden. In de periode na mijn middelbare school zijn veel vriendinnen gekomen en gegaan. Ze verhuizen, of onze interesses gaan toch meer uit elkaar. Ook had ik vrienden vanuit mijn baan, maar toen ik wisselde van baan hielden deze vriendschappen geen stand. Toen ik moeder werd, bleek het nog lastiger om vriendschappen te onderhouden met meiden die wat verder weg woonden. Ik wilde daarom graag wat nieuwe mensen leren kennen, direct in de buurt. Positief verrast was ik, dat er zoveel moeders op de website stonden die binnen slechts een paar kilometer van mij vandaan woonden. Toen woonde ik nog in Amsterdam, mogelijk zijn daar in verhouding veel moeders lid van Buurtmamas.nl?

Wat hoopte je te vinden?

Ik merkte bij mezelf dat ik – nu als moeder – een meer open houding had naar potentiële vriendinnen. Ik ben van mezelf best een kritisch persoon, maar ik merkte nu dat ik het gewoon al heel fijn vond om een beetje te kletsen over onze kids, en een wandelingetje te maken. Of dat gelijk een hechte vriendschap zou worden, daar was ik wat minder mee bezig. Ik vond het vooral fijn als iemand dichtbij woonde en we af en toe spontaan konden afspreken. Verder zit je in hetzelfde schuitje, dus als iemand een keer af zei vanwege zieke kids of een slechte nacht, dan begrepen we dat heel goed van elkaar. Dat is fijn en schept ruimte in een druk bestaan als moeder.

Hoe ging het aanmeldproces?

Het aanmelden ging best soepel. Ik vind het fijn dat de website is ingericht op postcode, want als jonge moeder was ik juist op zoek naar nieuwe contacten dicht in de buurt. Ik merkte dat ik het nog even spannend vond om ook daadwerkelijk een foto online te zetten. Stiekem voelt het toch nog steeds een beetje als een taboe om op deze manier nieuwe vriendschappen te maken. Zou niet moeten, maar ik merk dat ik dat toch soms een beetje heb. Het lukt me echter steeds beter om dit te accepteren. Ook vertel ik steeds vaker anderen over de website. Het is gewoon een hele fijne en makkelijke manier om mama’s in je buurt te vinden. Iedereen vindt een vriendin die dichtbij woont toch prettig?!

Vond je snel andere mama's in je buurt?

En of ik snel andere mama’s in mijn eigen buurt vond! Ik heb uiteindelijk in Amsterdam twee super leuke moeders leren kennen waar ik nu (nu ik in Utrecht woon) nog steeds contact mee heb. Vorig jaar zomer ben ik naar Utrecht verhuisd en mede dankzij de website heb ik nu al een aardig ‘netwerk’ van fijne mensen om me heen hier in onze wijk. Ik ben een ondernemend persoon, en vind het daarom fijn om met veel mensen te kunnen afspreken. Ik ken in Utrecht nu een andere mama waarmee ik echt goed kan kletsen. Soms spreken we samen af en soms met de kinderen erbij. Wat grappig is, is dat één van haar kids dezelfde naam heeft als mijn zoontje. Toen ik dat zag op de website in haar profiel tekst, dacht ik meteen ‘haar moet ik een berichtje sturen!’  Ook ken ik in Utrecht mama’s waarmee we soms een avondwandeling maken. Dan laten we onze mannen de kids op bed leggen (bonus) en wandelen we een blokje om. Gewoon gelijk om 19.00 uur, zodat we lekker vroeg weer naar bed kunnen. Heerlijk dat we met elkaar snappen en hetzelfde willen. Ook in de straat heb ik een buurtmama leren kennen en onze kinderen spelen nu regelmatig samen. Echt super fijn dat deze website bestaat!

Wat hielp om in contact te komen met moeders?

Ik merkte dat niet iedereen meteen reageert. Dus soms moest ik even een drempel over om iemand dan nog een tweede keer te mailen. Dat voelde dan een beetje ‘pusherig’, maar aan de andere kant herken ik het ook van mezelf dat je soms gewoon vergeet te reageren.
Bijna iedereen heeft altijd wel geantwoord en reageerde erg leuk. Vaak stuurden we eerst een paar berichtjes via de website, daarna via whatsapp en daarna spraken we dan vaak af. Soms met kids erbij en soms met zijn tweetjes.

Vond je een echte vriendinnen?

Ik vond zeker echte vriendinnen! Zelfs meerdere. Doordat het allemaal moeders zijn met jonge kinderen, voelt de band soms meteen heel hecht. Je deelt vaak best persoonlijke dingen, zoals lastige situaties met je kind. Dat schept een band.

Wat hebben deze vriendinnen je gebracht?

Ik vind het fijn om soms mijn hart te luchten bij de andere moeders. De herkenbaarheid, iemand die het echt snapt, die je niks hoeft uit te leggen, dat is voor mij heel waardevol. Maar ook vind ik het heerlijk om soms iets totaal kind-ongerelateerds te doen, zoals naar een concert. Verder is het fijn om playdates te regelen. Dat je – terwijl de kids spelen – ook zelf een fijn(ere) tijd kan hebben. Nog een gesprek van niveau kunt voeren bijvoorbeeld.

Heb je nog een wens?

Het lijkt me leuk als buurtmama’s ook eens een live event zou organiseren. Daar zou ik best aan mee willen werken, bijvoorbeeld in Utrecht.
Zou jij een Buurtmama event ook erg leuk vinden en mee willen helpen? Stuur dan een mailtje naar info@buurtmamas.nl.

Tot slot

Mijn hart maakt een sprongetje na dit mooie interview met Carly. Er zijn zoveel mama’s die een mamavriendin of maatje missen. Die zich soms eenzaam voelen of alleen. Mama’s die hun hart willen luchten of even een steuntje in de rug nodig hebben.
Dat Carly via Buurtmamas.nl mooie en waardevolle vriendschappen heeft gevonden is geweldig. Dat gun ik elke mama. Via Buurtmamas.nl is dat makkelijker geworden, maar mijn wens is dat Buurtmamas.nl nog veel bekender en groter wordt. Zodat nog veel meer mama’s een fijne vriendin in hun buurt kunnen vinden.
Word nu ook (gratis) lid en vertel het voort.

Buurtmamas.nl publiceert elke zaterdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Foto Lotte Vermorken, vindt een mamavriendin in je buurt, vriendin, vriend, buurtmamas.nl

Dit ben ik

Ik ben Lotte Vermorken en ik ben verloskundige. Tijdens mijn zeventienjarige carrière doe ik heel wat mooie ervaringen op. Ik zie veel baby’s geboren worden en ik maak mooie, verdrietige, lachwekkende en bijzondere gebeurtenissen mee. In mijn werk zie ik hoe belangrijk vriendschappen zijn. Vandaar dat ik deze website heb opgericht. Ik ben dus de eigenaar van Buurtmama’s.

Groetjes Buurtmama's
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.