Nog niet zwanger, de ware reden waarom je nog niet zwanger bent

Zit je goed? Oké, dan kan ik je rustig vertellen dat jij, als je al een tijdje probeert zwanger te worden, zeker zwanger bent geweest! Misschien zelfs wel vaker dan één keer! Je hebt er alleen niets van gemerkt. De zwangerschap is gestopt met groeien, voordat jij een positieve zwangerschapstest kon krijgen. Je kreeg daarom ‘gewoon’ je menstruatie. In deze blog vertel ik je de reden en de oplossing. 

Hoe vaak komen zwangerschappen voor?

Hoe zit dat nou? Hoe kan je nou zwanger zijn geweest zonder dat je iets gemerkt hebt? Het zit namelijk zo. Twee weken vóór de menstruatie heb je je eisprong. Dit is het moment dat je vruchtbaar bent. Als je dan gemeenschap hebt, kunnen zaadcellen bij de vrijgekomen eicel komen. Er kan een bevruchting plaatsvinden. Bij een actieve kinderwens wordt het merendeel van deze vrijgekomen eicellen bevrucht. Alleen groeien ze niet door tot een goede zwangerschap. Dit wordt ook gezien bij een IVF/ICSI behandeling. Bij een punctie worden de eicellen uit het lichaam gehaald en in het laboratorium met de zaadcellen samengebracht. Vaak wordt hierbij gezien dat een groot deel van de eicellen wordt bevrucht. Maar ook hier wordt niet elke bevruchte eicel een goede zwangerschap. Ongeveer 66% van de bevruchte eicellen groeit niet door tot een zwangerschap.

een getekende baarmoeder en eicel met zaadcellen erom heen

Waarom groeien ze niet verder?

De eerste keer dat ik dat las, schrok ik enorm. Hoe kan het zijn dat er zo’n groot percentage niet doorgroeit? Het antwoord zit in de delingen die een bevruchte eicel ondergaat. Van één cel delen naar twee cellen. Dan van twee naar vier. Van vier naar acht en ga zo maar door. De eerste dagen na een bevruchting vinden er meerdere van deze delingen plaats. Juist tijdens deze delingen kunnen er fouten ontstaan. Deze fouten zijn waarschijnlijk chromosomale fouten. Dat betekent dat het aantal chromosomen in de cel verkeerd is. Als deze delingsfout vroeg in het delingsproces plaatsvindt, wordt dit doorgegeven in de verdere delingen. Er komt een punt dat het teveel ‘fouten’ zijn en dan stopt het embryo met groeien.

dame zit op de toilet met een negatieve zwangerschapstest in haar handen en blaast lucht uit haar mond

Waar is het doorgaan van een zwangerschap afhankelijk van?

Dat klinkt op zich logisch. Bij te veel fouten groeit een embryo niet door, omdat het dan waarschijnlijk niet levensvatbaar is zoals dat vaak genoemd wordt. Maar de vraag die mij direct volgde. Kan er ook iets aan gedaan worden? Ik zal je direct het verlossende antwoord geven: JA! Het wel of niet ontstaan van deze fouten is namelijk voor een deel afhankelijk van de kwaliteit van de zaadcel en de eicel. Simpel gezegd, hoe beter de kwaliteit, hoe kleiner de kans op het ontstaan van fouten. Dan is de grote vraag natuurlijk, waarvan is deze kwaliteit afhankelijk.

Hoe krijg je betere kwaliteit?

Dat antwoord weten we, namelijk van JOU! Deze 66% ligt deels in jouw handen en niet in de handen van het ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft tegenwoordig fantastische technieken om te helpen bij het zwanger worden. Echter kunnen deze technieken niets aan de kwaliteit van de eicel en zaadcel veranderen. Alleen jij en je partner hebben hier invloed op de kwaliteit. Dat heeft alles te maken met leefstijl.
Jouw leefstijl zorgt voor een ‘goede’ of ‘slechte’ kwaliteit eicel en bij de man natuurlijk zaadcel. Het mooie is, dat je dit vrij gemakkelijk kunt veranderen. Een ‘slechte’ kwaliteit eicel, kun je verbeteren door je leefstijl aan te passen. Zorg voor gezonde voeding en de juiste beweging. Ook een goede stress/ontspanning balans verbetert de kwaliteit van jouw eicellen en zijn zaadcellen.

Partner

Wil jij zwanger worden en heb je hier alles voor over? Begin dan bij jezelf en kijk in de spiegel. Vraag aan jezelf: ‘Kan ik mijn leefstijl veranderen zodat mijn eicelkwaliteit verbeterd? Zo ja, hoe kan ik dat doen?’ Wees eerlijk! Het grote voordeel hiervan is dat het ook bevorderend is voor jouw gezondheid. Dat is mooi meegenomen bij een toekomstige zwangerschap!

Tijdens een actieve kinderwens treden er veel zwangerschappen op. Helaas is de eicel en zaadcel kwaliteit vaak niet goed genoeg om deze zwangerschap voort te zetten. De zwangerschap stopt al erg vroeg, omdat er teveel foutjes in de celdelingen zitten. Willen jullie de kwaliteit verbeteren? Verbeter dan je leefstijl!

Buurtmamas.nl publiceert regelmatig een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Nieuwe advertentie 4

Dit ben ik

Ik ben Inge van der Velpen en heb de stap genomen om uit het ziekenhuis weg te gaan. Vanuit Zwitserland heb ik een online praktijk, waarbij ik vrouwen help met een gezonde leefstijl en vol vertrouwen hun droom te verwezenlijken, namelijk een positieve zwangerschapstest! In het ziekenhuis liep ik tegen de protocollen aan en miste ik aandacht voor de vrouw achter de patiënte. In mijn online praktijk heb ik de tijd en aandacht die nodig is om ervoor te zorgen dat ik jou kan helpen waar jij mij nodig hebt.

Website: ingevandervelpen.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.