Overgave, hoe geef je jouw relatie extra verdieping?

Overgave, we gebruiken het woord vaak te pas en te onpas. Werkelijke overgave is echter zo makkelijk nog niet. Eén van de Love Bubble belevingen is ingericht op dit thema. Het liefdeskoppel dat er verblijft kan een liefdesritueel doen dat hen stap voor stap helpt om in overgave te komen. Als ik bij ontvangst het ritueel uitleg en het woord ‘overgave’ noem, zie ik het koppel vaak eerst even schrikken. ‘Vaak heeft één van de twee partners wat meer moeite om zich over te geven in de intimiteit dan de ander, herkennen jullie dat?’ Het stel kijkt elkaar dan vaak vragend aan, terwijl ik verduidelijk. ‘Voor diegene is er altijd wel een reden om niet intiem te zijn, toch? De kinderen die je kunnen horen, iets dat nog gedaan moet worden of het idee dat je vroeg op moet.’ Vrijwel altijd zie ik dan één van de twee knikken. ‘Dan heb jij van jullie twee de meeste vrouwelijke energie,’ vervolg ik. ‘Het vrouwelijke is het ontvangende principe en daarvoor is overgave het meest spannend.’ In deze blog leg ik je uit hoe je toch tot overgave kunt komen. 

Wat is overgave?

Waar geef je je aan over? In deze vraag zit de hele crux waarom overgave zo lastig is. Je weet namelijk niet waar je je aan over geeft. Het is onbekend. Dat niet weten waaraan geeft in je hoofd, dat altijd vooraf alles wilt wéten, kortsluiting. Datzelfde hoofd verzint dus van alles om zich vooral níet te hoeven over te geven.
De eerste aanzet om dit tij te keren vind je bij de oorsprong van het probleem; het hoofd. Overgave is namelijk niet iets wat het hoofd kan ervaren, maar je lichaam wel! Hoofd op het nachtkastje dus en alle aandacht naar je lichaam.

overgave Love Bubbles, op een tafel staan kaarsjes, bloemen en handdoeken

Hoe kom je in overgave?

Het pad naar overgave begint en eindigt in je lichaam. Het is een stap voor stap proces, waarbij je steeds meer aanwezigheid creëert in je lichaam. Je verplaatst als het ware alle aandacht van je hoofd naar je hart en daarna naar je buik- en bekkengebied.

Alles valt of staat bij tijd en ruimte nemen voor elkaar. Neem ruim de tijd (minimaal een uur) en gebruik verschillende tools om het lichaam van je geliefde gevoelig te maken. Iedereen heeft weer een andere ingang.

Bijvoorbeeld:

  1. Verspreid talkpoeder met je vingers over het lichaam van je geliefde en begin hem/haar nu zachtjes te masseren. Het effect is wonderlijk zacht!
  2. Met een veer, zachte doek of plumeau over het lichaam strijken.
  3. Blinddoek je geliefde. Door het zicht af te sluiten kom je sneller in je lichaam omdat het hoofd minder input krijgt om over na te denken.
twee handen op een rug voor een massage

Waar moet je op letten?

Belangrijk voor de gever is dat de aandacht bij de aanraking is, en niet bij wat erná komt. De ontvanger voelt onmiddellijk als je naar iets verlangt waar jullie (nog) niet zijn. Sla ook de intieme delen over. Zelfs als je voelt dat de opwinding bij je partner toeneemt (vaak hoor je dat door kleine geluidjes en bewegingen) blijf je uit aanrakingen en handelingen die meer seksueel zijn. Probeer je geliefde naar een zo groot mogelijk gevoel van overgave te brengen. Seks kan altijd nog!

Hoe moet een vrijpartij eigenlijk beginnen?

Je leest het goed. Eigenlijk zou iedere vrijpartij op deze manier moeten beginnen. We slaan vaak deze stap over en verwachten van ons lichaam dat het klaar is voor intimiteit, maar vaak is dat niet zo. De seks kan daardoor routinematig en mechanisch worden. Zonde! Dit doorbreek je door tijd en ruimte te nemen voor een echte ontmoeting tussen jullie lichamen zoals hierboven geschetst. Onthoud: hoofd op het nachtkastje!

Hoe bereiken jullie overgave?

Wil je verder geïnspireerd worden op het thema overgave? Ik heb speciaal hiervoor de Tantra-Shakti Love Ritual Box samengesteld met het liefdesritueel Slow Surrender. Naast de stap voor stap uitleg voor dit speelse ritueel vind je in de box alle ingrediënten die jullie nodig hebben: het jade ei, natuurzuivere massageolie, wierook met houder uit India, handgemaakt tempelkleed, superzachte doek, rozenkwarts massage stick, kaars met houder, talkpoeder met veer en een handgemaakte ketting.
Speciaal voor Buurtmama’s géén verzendkosten: gebruik de actiecode ´Lovebirds´.

Wil je een podcast luisteren over overgave? Beluister dan Love Talks: openhartige gesprekken tussen mij en mijn geliefde over liefde, intimiteit en seksualiteit.

Tot slot

Door overgave kan elke relatie verdiepen. Overgave kan heel lastig zijn. We hebben tegenwoordig een druk leven en zitten vooral in ons hoofd. Ook zijn we niet meer gewend om de tijd te nemen om tot elkaar te komen. Met een paar eenvoudige handelingen kan je uit je hoofd raken en overgave creëren. Wil jij hier verder mee? Bestel dan Tantra-Shakti Love Ritual Box met gratis verzending als je de actiecode ‘Lovebirds’ gebruikt.
Veel plezier samen.

Buurtmamas.nl publiceert regelmatig een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

portret Mariëtte Sinninghe Damsté van love Bubbles

Dit ben ik

Ik ben Mariëtte Sinninghe Damsté. Al mijn hele leven ben ik geïntrigeerd door de thema’s liefde, intimiteit en seksualiteit. Deze passie heeft geleid tot het werk wat ik nu doe. Ik schrijf over deze thema’s, begeleid als lichaamsgerichte seksuoloog individuen en liefdeskoppels. Tevens ben ik founder van Love Bubbles en Love Rituals.

Website: LoveBubbles.nl en Love-Rituals.nl

logo Love Bubbles passie en liefde in je liefdesrelatie
Share This Post
1 reactie
Er kan niet gereageerd worden op deze post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.