Pasen; knutselen, eieren zoeken, broodjes en koekjes bakken

Pasen is twee jaar lang vooral thuis gevierd. Gezellig met je gezin paas activiteiten doen. Dit jaar kan je kiezen om er drukke dagen van te maken met familie- en vriendenbezoek. Of kies je voor rustige dagen met tijd en aandacht voor je kinderen? In deze blog zet ik vijf klassieke paas activiteiten op een rij. Maar dan in een hipper jasje én met een extra feestelijk tintje. Alles lekker in en om je huis. Gewoon en simpel met spullen die je thuis hebt of uitgebreider als je nog even tijd hebt om langs de winkel te gaan.

1. Paaseieren speurtocht

Dé klassieker natuurlijk. Paaseieren zoeken. Zelfs als je kinderen al tieners zijn, blijven ze het een leuke activiteit vinden. Een mandje in de hand en zoeken maar! Hoe ouder je kinderen, hoe moeilijker je ze kunt verstoppen. Verstop ze voor jonge kinderen niet te moeilijk, want dan gaat het plezier er snel vanaf. Verstopte je altijd geverfde of chocolade eieren? Dit jaar liggen de winkel ook vol met plastic eieren die je zelf kunt vullen. Een pakje rozijntjes, een koekje of een paasschuimpje. Maar een speurtocht met eieren met briefjes erin (waar het volgende ei ligt) kan ook. En met al die aanwijzingen vinden ze de schat.

2. Paaseieren versieren

Dit blijft toch altijd een superleuke activiteit. Koop bij voorkeur witte eieren. Lekker kliederen met verf. Sla ook allerlei leuke plak artikelen in. Stickers, plakbare oogjes of gekleurde plakbolletjes doen het altijd goed. Gebruik je alleen stickertjes, kleur de eieren dan vooraf, dan staan de stickers nog leuker. Omdat plakken zo leuk is, hebben je kinderen ze sneller opgemaakt dan je denkt! Leg ze in een schaal en zet hem op de ontbijttafel op tweede paasdag. Gezellig!

Pasen, eieren zoeken. Plastic eieren gevuld met chocolade eitjes, schuimpjes en doosje rozijntjes

3. Paas knutselen

Zijn jouw kinderen gek op knutselen, leg de tafel maar vol! Gekleurd papier, watjes, stickers, glitters, mooie stiften, verf en alles dat je kunt vinden. De winkels liggen vol met Paasknutsel spullen, dus inspiratie genoeg. Je kunt een knutselpakketje kopen, maar ook prima een leuke kleurplaat van een paasei of paashaas uitprinten. Laat ze kleuren, verven, plakken en knippen. Maak tijdens het knutselen kleine complimentjes over de kleuren die ze gebruiken, het materiaal of de compositie. Hetgeen je aandacht geeft groeit, dus je zal zien dat het ze zal stimuleren om door te gaan.

4. Samen broodjes bakken

Houd je van broodjes bakken? Koop een pak witbroodmix en laat het vast rijzen. Daarna kan het feest beginnen. Maak paashazen, vlechtbroodjes met eieren (wel een portie geduld nodig ivm 2x rijzen) of een kippetje. Met rozijntjes maak je oogjes. Smeer ze af met een beetje melk, voor een mooi glanzend laagje. Hebben jullie gelijk een fijn ontbijt voor tweede paasdag!

5. Paas koekjes maken

Koop een pak zandkoekjesmix en enkele paasvormpjes. Neem ook gelijk versiersels mee zoals glazuur, spikkels of andere decoratie. Maak het deeg en rol een plak. Nu kan het feest voor je kinderen beginnen. Laat ze vormpjes uitsteken en bak ze af. Zijn ze eindelijk afgekoeld? Dan kan het versieren beginnen. Met een laagje glazuur kunnen je kinderen alle mooie decoraties vastplakken. Ben je echt een keukenprinses (en je kinderen), dan lukt het misschien om de koekjes met verschillende kleuren icing te versieren. Kijk een naar deze bijzondere koekjes.

Tot slot

Rustige Paasdagen lekker met je gezin is ontzettend fijn. Samen knutselen, eieren zoek en schilderen, broodjes of koekjes bakken of een stoere eierzoektocht. Kijk bij jouw supermarkt of een warenhuis voor leuke Paasspullen en het feest thuis kan beginnen. Vorig jaar schreef pedagoog Bernadet van kindercentrum Bzzzonder een ontzettend leuke blog over een geweldige paasknutsel (met eieren schilderen, een eierdoos en een haan). De allerbeste tip was om bij het klaarleggen van alle spullen je eigen kopje koffie en lekker stukje chocolade niet te vergeten.
Fijne Paasdagen!

Buurtmamas.nl publiceert op maandag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Lotte Vermorken verloskundigenpraktijk De Kei Buurmamas

Dit ben ik

Ik ben Lotte Vermorken en ik ben verloskundige. Tijdens mijn zeventienjarige carrière doe ik heel wat mooie ervaringen op. Ik zie veel baby’s geboren worden en ik maak mooie, verdrietige, lachwekkende en bijzondere gebeurtenissen mee. Met een moeder die juf was heb ik heel wat geknutseld. En met een vleugje creativiteit heb ik een mooie paasblog geschreven. Ik ben trouwens ook de eigenaar van Buurtmama’s.

Groetjes Buurtmama's
Share This Post

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.