Pobody’s nerfect! 5 tips om je perfectie los te laten

Je kent ze misschien wel, die vrouwen die eigenlijk het predicaat ‘power mom’ verdienen … Nog voor de kinderen -uiteraard keurig op tijd, spik en span, voorzien van een verantwoord ontbijt- op school worden afgeleverd, hebben ze nog even de ramen perfect streeploos gelapt. Strak op tijd op kantoor, een paar meetings, nog even lekker een uurtje sporten, kids ophalen van school en afleveren op de sportclub om ondertussen de boodschappen in huis te halen voor de verse en gezonde avondmaaltijd. Kids weer ophalen van het sporten, heerlijk koken, ondertussen de kinderen ondersteunen bij het huiswerk, om na het eten de oudste keurig op tijd af te leveren voor pianoles, waarbij ze op de terugweg heel efficiënt een aantal belletjes pleegt voor werk. Thuisgekomen nog voldoende tijd om die vergadering van morgen voor te bereiden en na het ophalen van de oudste, iedereen weer op tijd naar bed, om daarna die opdracht voor de opleiding die ze volgt, te kunnen maken. De avond wordt natuurlijk afgesloten met wat quality-time en een lekker glaasje wijn met manlief. Alles tot in perfectie voor elkaar.
Herkenbaar? Hopelijk en vast niet. Pobody’s nerfect. In deze blog vertel ik hoe jij perfectie kunt loslaten.

Streven naar perfectie

Wat doe jij toch verkeerd? Die tomeloze energie, die perfecte planning, dat ideale plaatje … waarom gaat dat bij jou toch anders? Als je Instagram en Facebook mag geloven ben je zo ongeveer de enige die het niet perfect op orde heeft. Hoe hoog wil je de lat voor jezelf leggen? Er is natuurlijk niks mis met je best doen. De socials schotelen ons dagelijks beelden voor, die een streven naar perfectie aanwakkeren. Wat doet dat nou met je? Zo’n streven naar perfectie? Wat is dat eigenlijk ‘perfectie’? Sinds wanneer is de ‘beste versie van jezelf worden’ hetzelfde als iemand worden die je niet bent en waarschijnlijk ook nooit zal worden? Waarom zou jij dus die Power Mom willen zijn?

Lekker in je vel

Waar het om gaat, is dat jij lekker in je vel zit en je fysiek fit bent, want dan:

 • neem je voldoende rust en ben je niet vaak moe
 • heb je weinig lichamelijke klachten en herstel je snel
 • heb je stralende ogen en een frisse uitstraling
 • slaap je goed en word je uitgerust wakker
 • ben je emotioneel in balans
 • zorg je goed voor jezelf en klaag je weinig
 • weet je wie je bent, wat je wil en wat goed voor je is en dat streef je ook na

Mindset

Om dat te bereiken helpt voldoende beweging, de juiste voeding en mentale veerkracht enorm. Dat is ook waar wij bij The Womens Health Club in geloven en naar streven door ons diverse aanbod aan workouts en coaching. Lukt dat iedere dag? Nee, natuurlijk niet! Het begint met de juiste mindset!

5 TIPS

Laat je dus niet gek maken en hou daarbij de volgende 5 tips in gedachten:

 1. Helaas: perfect zijn gaat nooit lukken.
  Auw! Komt die aan? Perfectie bestaat niet! Het kan namelijk altijd beter, sneller, mooier of efficiënter. Stop er dus mee, hier energie in te steken! Er is namelijk helemaal niemand die verwacht dat jij perfect bent! Zeurpieten houd je altijd natuurlijk, maar serieus …
 2. Altijd door iedereen leuk gevonden worden is onmogelijk!
  Vind jij altijd iedereen even leuk? Precies! Wees daar bewust van als je jezelf weer eens aan het uitsloven bent om door iedereen leuk gevonden te worden!
 3. Het gaat om het ‘nu’.
  Lekker zweverig, maar wel een waarheid als een koe! Als je namelijk altijd onderweg bent naar ‘ooit’, ben je nooit in het nu. Mijn ouders zeiden altijd: de reis hoort ook bij de vakantie. Inmiddels begrijp ik dat het niet alleen gaat om het resultaat, maar ook om hoe je er gekomen bent. Daar mag je dus ook best van genieten!
 4. Perfectionisme is een showstopper.
  Je bent werkelijk nooit klaar als je voortdurend naar perfectionisme streeft. Feitelijk ben je dus altijd in afwachting voor iets mooiers of beters … Je creativiteit en ‘doen’ wordt dus flink afgeremd en dat is jammer. Je wilt tenslotte ‘nu’ leven en handelen.
 5. Fouten bestaan niet.
  Het is een illusie te denken dat altijd alles direct goed moet zijn. Juist de fouten die we maken, zorgen dat iets beter kan worden. Deze leermomenten zijn enorm waardevol. Niet alleen zakelijk, ook privé. Wees dus niet zo streng voor jezelf!

The Womens Health Club

The Womens Health Club biedt naast een uitgebreid aanbod van workouts, ook leefstijlcoaching. Wil je dus eens sparren over jouw streven naar perfectie en hoe je daar anders mee om kunt gaan? Kijk dan op www.thewomenshealthclub.nl. Ook voor online trainingen.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Elyna

Dit ben ik

Ik ben Elyna Kortwijk, moeder van 2 zoons, bonusmoeder van 2 dochters en voeding- en bewegingsdeskundige. Ik vertel je graag over voeding en beweging tijdens je zwangerschap.

Website: www.thewomenshealthclub.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.