Seks en jonge kinderen, hoe zorg je dat je seksleven op peil blijft?

Het gebeurt al tijdens de zwangerschap. Je buik maakt seks hebben minder makkelijk en aantrekkelijk. Je man vindt het maar vreemd dat hij dichtbij de baby komt. Hij kan zelfs bang zijn de baby wat aan te doen. En als je kindje er dan is, dan ben je vaak te druk en moe om aan seks te denken. Seks en jonge kinderen is een hele uitdaging. Opeens vliegen de jaren voorbij. Voor je het weet is jullie seksleven bijna uitgedoofd. Hoe kan je zorgen voor een goed seksleven naast je jonge gezin? In deze blog hoop ik je te inspireren. 

Waarom is vrijen zo belangrijk?

Voorheen dacht je er waarschijnlijk niet zo over na. Maar als we dat wel doen, dan ontdekken we dat seks een belangrijk onderdeel is van je relatie. Vrijen verbindt, geeft intimiteit, ontspanning en zorgt voor geilheid. Nu je een kindje hebt, of meerdere, is het lastiger tijd en ruimte te vinden om te vrijen. Je kan nu wel zin hebben, maar geen tijd of privéruimte. Heb je tijd, dan ben je vaak moe of wachten er nog honderd klusjes. Al snel kies je dan toch voor die honderd klusjes in plaats van intimiteit samen. Seks en jonge kinderen, je wordt al moe bij het idee.

seks en een gezin, hoe houd je het levendig? Een stel dat staat te zoenen

Weet jij hoe de ander nu over seks denkt?

Natuurlijk wil je én kinderen én een leuk seksleven. Maar hoe doe je dat allebei? Essentieel is om van elkaar te weten wat je opwindt, wanneer het een echte no-go is, of wanneer wel. Hier kom je achter door met elkaar dit gesprek aan te gaan. heb je dat welk eens gedaan? Spannend? Spreek een moment af en vertel eerst hoe je je voelt. Het gesprek moet veilig zijn om te open te kunnen stellen. Begin met degene die het makkelijkste vindt erover te praten. Hoe kijkt hij er tegenaan? Hoe vindt ze het gaan? Wat kan er beter? Na dit gesprek weet je wanneer je je partner bijvoorbeeld kunt verrassen. Mogelijk past een lange vrijpartij niet, maar een vluggertje wel. Of breng je kids een nachtje weg en begin met een lekker dinertje samen. En wist je dat zachtjes moéten doen, best heel erg spanning verhogend kan zijn?

kind zit in grote bed, waar moet je nu vrijen, wees creatief, vrijen kan overal

Wanneer en waar kan het wel?

Seks en jonge kinderen vraagt om meer creativiteit. Vroeger kon je vrijen als je zin had, nu moet je het een beetje plannen. Want hé, er zijn stiekem best wat momenten dat het kan hoor. Je kindje doet vaak nog een middagslaapje en gaat eerder naar bed. Ga dus niet bankhangen, maar verplaats samen wat eerder richting jullie slaapkamer. Ligt je kindje nog bij jullie op de kamer? Kruip dat samen op de bank en doe de TV en telefoon uit. Weet jij waar je partner opgewonden van wordt? Maar er zijn natuurlijk meer plekken om seks te hebben dan alleen daar. Waarom niet eens in de keuken, in de kelder, in de schuur… Bedenk het maar!

Hoe leer je je lijf weer kennen?

Als je bevallen bent, voelt je lijf vaak anders. Ook met je aandacht in het moment zijn, kan een grotere uitdaging zijn. Misschien voelt het vrijen anders aan voor beiden? Ook hier heb je dus creativiteit, geduld en praten voor nodig. Daarnaast kunnen speeltjes best goed helpen. Ga eens samen op internet snuffelen wat er allemaal te vinden is. Wedden dat dit ook nog eens lustopwekkend is? Kijk eens op de site depaarsekeizerin.nl.

Hoe houd je jullie seksleven leuk?

Zo, nu heb ik je een heleboel tips gegeven. Je relatie onderhouden is hard werken. Hier hoort voor de meesten ook intimiteit en vrijen bij. Het gemis hiervan kan je van elkaar doen verwijderen. Het is dus goed om in contact te blijven. Hoe staan jullie er apart en samen in? Dus:

  • Praat met elkaar
  • Bereid dingen voor waarvan je weet dat je partner leuk en lekker vindt, verleidt elkaar
  • Maak tijd voor elkaar (ook voor niet seks dingen zoals samen uit eten, bioscoop, etc)
  • Zoek nieuwe mogelijkheden tot seksueel contact, wees flexibel!
  • Blijf elkaar ook als liefdespartner zien en niet alleen als verzorgers van jullie kinderen
  • Wees creatief!

Tot slot

Seks kan oh zo leuk en fijn zijn. Vaak betekent dit wel werk aan de winkel. Met deze tips gaat dat zeker lukken. Dus hop hop, zoek elkaar op! Praat, lach, probeer, experimenteer, voel en geniet.

Judith van Duivenboden - Kreijne seksuologe VLAM magazine

Dit ben ik

Hoi, ik ben Judith, getrouwd en moeder van twee kinderen van 11 en 13 jaar. In mijn werk als pedagoog-seksuoloog heb ik dagelijks te maken met allerlei zaken rondom relaties, intimiteit en seksualiteit (RIS). Momenteel ben ik druk bezig met het uitbrengen van VLAM: een magazine over deze thema’s. Verder ben ik werkzaam binnen Fabriek69 en Philadelphia Zorg en bestuurslid bij Stichting Kind en Seksualiteit. Graag deel ik met jullie verhalen uit mijn dagelijks leven.

Website: www.vlammagazine.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.