Sporten zonder springen net zo effectief?

Ben jij iemand die denkt dat een workout pas echt zin heeft, als erbij gesprongen wordt? Dat een training geen training is zonder burpees, squat jumps, jumping jacks? Dan heb je het mis! Zónder springen kan een training net zo effectief zijn. Goed nieuws dus voor een ieder die om deze reden dacht niet te kunnen sporten!

Blessures of gewoon geen zin

Ben je blessuregevoelig? Bijvoorbeeld aan je knieën, polsen of zijn er andere reden waarom springen niet gaat (bekkenbodemspieren bijvoorbeeld)? Of ben je gewoon niet zo springerd? Bij een effectieve training gaat het er vooral om dat je hartslag omhooggaat. Bij de één is dit bij 20 burpees, bij de ander met 20 squats. We spreken van een verhoogde hartslag als deze boven de 100 komt. Als je hartslag dus flínk omhooggaat -zo rond de 135- dan is jouw workout geslaagd!

Hartslag, hoe werkt het?

Effectief trainen doe je dus op hartslag! Je denkt misschien dat trainen met een hartslagmeter alleen iets is voor topsporters, maar ook als je wandelt of sport zonder springen is een hartslagmeter superhandig. Via je hartslag kan je namelijk jouw vooruitgang in de gaten houden. Loop je te langzaam dan verbetert je conditie niet, wandel je te snel dan liggen blessures sneller op de loer. Wanneer je beter getraind raakt, is je hartslag bij dezelfde snelheid lager en kan je het langer volhouden.

Kies de intensiteit die past bij je doel

Is je hartslag licht verhoogd (boven de 100) dan train je met een lage intensiteit. Je verbrandt hiermee vetten en koolhydraten. Als je goed getraind bent, dan kan je deze vorm lang volhouden.

Wanneer je intensiever sport, verbrand je over het algemeen alleen koolhydraten (en geen vetten). Je melkzuur wordt aangesproken en je spieren verzuren. Je kunt deze inspanning niet lang volhouden.

Wil je afvallen dan kies je voor een lage intensiteit. Wil je conditie opbouwen dan train je jezelf, door op ongeveer 85% van je maximale hartslag te trainen.

5 TIPS

 • Tip 1: Kies voor buikspieren
  Op de juiste manier buikspieren trainen zonder te springen zorgt voor een Summer body
 • Tip 2: HIIT zonder springen
  Stap Jumping jacks, schaatsen, knie liften zonder springen, hakkenbil zonder springen er zijn tig oefeningen te vinden die hartslag verhogend zijn zonder enige springoefening
 • Tip 3: Been en bil oefeningen
  Allerlei squats, lunges, donkey kicks allemaal om je benen en billen te verstevigen.
 • Tip 4: Challenges (plank)
  Doe eens een challenge met jezelf, 20 seconden plank en bouw dat op naar 60 seconden, je kunt ook nog afwisselen met een hoge en lage plank.
 • Tip 5: Gebruik sportattributen
  Door een weerstandsband, fitness elastiek, dumbells of kettlebells te gebruiken kun je de intensiteit van je workout eenvoudig verhogen.

The Womens Health Club

Wil jij workouts doen zonder te springen? Check dan ons YouTube kanaal, bij de doelgroep ‘recovery’. Je herstelt en traint zonder blessures. Wil je een keer outdoor meedoen? Dat kan, check de website www.thewomenshealthclub.nl voor meer informatie. Liever één op één begeleid worden? Dat kan natuurlijk ook! Stuur een berichtje naar elyna@thewomenshealthclub.nl.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Elyna

Dit ben ik

Ik ben Elyna Kortwijk, moeder van 2 zoons, bonusmoeder van 2 dochters en voeding- en bewegingsdeskundige. Ik vertel je graag over voeding en beweging tijdens je zwangerschap.

Website: www.thewomenshealthclub.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.