Tips om je kind te dragen als het koud en guur weer is

Brrrr het is weer koud buiten. De dikke truien, warme jassen, wollige sjaals en mutsen worden uit de kast gehaald. Om straks gehuld in 100 laagjes naar buiten te gaan. Maar hoe past het dragen van je baby daar nu nog bij? Of is het met kouder weer dik ingepakt in de kinderwagen toch een betere oplossing?

Hoe blijft jouw kind warm tijdens het dragen op koude dagen?

Laat ik beginnen met dat als het kouder, natter en guurder wordt je de kinderwagen gewoon thuis kunt laten staan. Juist zelfs! Tijdens het dragen zorgt jouw lichaamswarmte er voor dat je baby lekker warm blijft. Geen gedoe met kruiken en dekens in de kinderwagen. Een ander voordeel als het koud is, is dat je beter zicht op je kindje hebt. Je hebt het snel door als je kindje toch te warm of te koud is. Oh en een paraplu vasthouden gaat veel makkelijker als je niet ook nog een kinderwagen moet duwen!

moeder draagt haar kind op een hele koude dag, met sneeuw

Dragen van een ouder kind bij koud weer

Voor een ouder kind dat zelf kan lopen en dat dit ook regelmatig wil, is over je jas heen dragen het handigst. Anders ben je de hele tijd jassen aan het aan en uit doen. Een draagdoek knopen over een jas bij jezelf en bij je kind vraagt wel wat oefening. De extra lagen stof maken het aanspannen moeilijker.

Dragen van een baby bij koud weer

Een baby draag je bij voorkeur juist altijd over je gewone kleding heen. En niet over je jas. Over je jas heen heb je namelijk niet het voordeel van de lichaamswarmte. Je baby moet zich dan nog steeds zelf warm houden. Als je over je gewone kleding draagt, is het ook niet nodig om je baby een extra laag kleding aan te doen. De draagdoek of draagzak telt dan al als extra laag. Wel is het slim om je baby een mutsje op te doen en lange dikke sokken en slofjes. Een aanrader voor een muts tijdens het dragen buiten is een strikmutsje of een balaclava (soort bivakmuts).

kindje loopt met rode laarzen in een plas tijdens een koude regenachtige dag

Een veel gehoorde tip

Een tip die veel langskomt op draaggroepen is een extra groot vest kopen die over jou en je kindje heen kan. Dit kan inderdaad, maar heeft een aantal nadelen. Deze vesten zijn niet gemaakt voor dit doeleinde. Je moet dan ook goed op blijven letten dat er genoeg verse lucht bij je kindje kan komen. Ook kunnen ze bij een baby extra druk op de rug geven, wat je liever voorkomt.
Andere, en betere, opties zijn een draagjas, draagcover, jasverbreder of draagponcho. Deze zijn te koop in verschillende prijsklassen of eventueel zelf te maken.

Draagjassen

Draagjassen zijn speciaal gemaakt om te gebruiken als je je kindje draagt. Je kunt ze vaak al tijdens de zwangerschap gebruiken. Er zijn ook draagjassen speciaal voor mannen. Veel draagjassen zijn geschikt voor zowel buik als rugdragen.

Draagcover en jasverbreder

Een draagcover is een soort hoes die je over je kindje en je drager heen draagt. De covers zijn vooral geschikt voor buikdragen, maar sommige kunnen ook voor rugdragen gebruikt worden.
Een jasverbreder is een inzetstuk dat je in je eigen jas kunt ritsen. Zodat je van je eigen jas een draagjas kunt maken. Je moet dan uiteraard wel goed opletten wat voor rits er op je jas zit en je kunt er alleen mee buikdragen.

Draagponcho

Een draagponcho is een poncho met een extra hoofdgat voor je kindje. Het nadeel van een poncho is wel dat die meestal niet mooi aansluit aan de onderkant waardoor je tocht krijgt van onderaf. Poncho’s zijn te gebruiken voor buik en rugdragen. Mocht je niet speciaal iets willen of kunnen aanschaffen, dan kun je ook van een deken of brede sjaal zelf een soort draagcover maken.

Pas op met glad weer

Ondanks dat je het met bovenstaande oplossingen altijd lekker warm hebt, zijn er alsnog weersomstandigheden waarin je misschien toch beter de kinderwagen pakt. Namelijk wanneer het heel glad is buiten en bij windkracht standje ‘je waait de boom in’ Al is de kinderwagen dan ook niet de beste keus. Beter blijf je met zulk slecht weer helemaal binnen natuurlijk, maar je hebt het helaas niet altijd voor het zeggen daarin.

Je kindje dragen tijdens koude en gure dagen is enorm fijn. Je kindje blijft lekker warm onder jouw jas. Je kan verschillende draagjassen, draagcovers of verbreders gebruiken.
Mocht je nou nog vragen hebben over je kindje dragen bij koud weer en hoe je kindje warm te houden? Draagconsulenten beantwoorden je vragen graag, neem gerust een kijkje op mijn website. Veel draagplezier!

Buurtmamas.nl publiceert op maandag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

esther foto

Dit ben ik

Mijn naam is Esther Bakker, ik begeleid en ondersteun aanstaande en nieuwe ouders tijdens de zwangerschap en in de kraamperiode. Dit doe ik onder andere als draagconsulent en geboorte- en postpartumconsulent. Mijn missie is dat iedere (aanstaand) ouder zich gedragen voelt op hun weg naar en in het ouderschap!

Website: www.wonderlandparenthood.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.