Twee vriendinnen openhartig over hun ontmoeting via Buurtmamas.nl

Vandaag zijn Lavinia en Yvonne aan het woord. Beiden wonen ze in Amersfoort Vathorst en hadden ze het gevoel wel een vriendin in de buurt te willen hebben. Hun zwangerschapsverlof en het veel thuis zitten gaf het gevoel van eenzaamheid. Ze hadden beiden wel de behoefte aan wat gezelschap. Dus schreven ze zich in bij Buurtmamas.nl. En met resultaat. Lees mee hoe dat verliep voor deze twee vriendinnen.

Hoe kwam je in contact met Buurtmamas.nl?

Lavinia:
Alweer een tijdje geleden ging ik met zwangerschapsverlof. Ik voelde me gebonden aan huis en was veel alleen. Ik wilde graag meer mensen zien, mensen met vergelijkbare ervaringen als ik. En zo vond ik Buurtmamas.nl via Google.

Yvonne:
Via jou (Lotte Vermorken, eigenaar buurtmamas.nl en verloskundigen De Kei), toen ik een keer bij de verloskundigenpraktijk was. Ik gaf aan dat ik het contact in de buurt miste vanwege een recente verhuizing. Toch duurde het nog 2 jaar voordat ik me ging aanmelden. Door corona en het vele thuiszitten met mijn dochters, kreeg ik steeds meer behoefte aan wat meer contact in de buurt.

twee vriendinnen samen gezellig uit eten, ontmoet via buurtmamas.nl, spannend, ging heel makkelijk

Waarom kon je nog wel een vriendin erbij gebruiken?

Lavinia:
Ik heb niet veel vrienden die dichtbij wonen. Oorspronkelijk komen mijn man en ik uit Roemenië. Mijn leven veranderde erg met de komst van mijn zoon, dat ik andere moeders met kinderen wilde leren kennen.

Yvonne:
Ik was net verhuisd naar Amersfoort vanuit een hele andere stad. En kende hier nog vrij weinig andere moeders. Ik kreeg net voor corona twee dochters en in coronatijd was er niet veel gelegenheid om er op uit te gaan. Zo kwam ik terecht bij buurtmamas.nl. Mijn verloskundige Lotte heeft me verteld over het platform toen ik nog zwanger was en bij haar in de praktijk kwam.

vriendschap, gifts, blij, happy, niet alleen, handen over elkaar heen

Wat hoopte je te vinden?

Lavinia:
Ik hoopte heel erg een vriendin met vergelijkbare ervaringen als ik te vinden. Iemand met wie ik kon connecten, sparren, herkennen, lachen en lekker klagen.

Yvonne:
Ik hoopte vooral op wat meer contacten in de buurt. Zodat ik me er meer thuis zou voelen. De meeste vriendinnen die ik tot dan toe had, woonden nog in mijn vorige woonplaats. Ver weg dus. Even gezellig hier naar een vriendinnetje wandelen geeft me het gevoel dat ik niet alleen ben. Ondertussen voel ik me hier echt thuis.

Hoe ging het zoeken naar een mamavriendin?

Lavinia:
Het aanmelden op de site ging zo makkelijk dat ik nu niet meer zo goed weet. Eigenlijk heb ik een account aangemaakt, maar er verder niks mee gedaan. Ik was niet actief. Ik kreeg alleen een berichtje van Yvonne, een maand na de inschrijving ongeveer.

Yvonne:
Het verbaasde me dat ik tot op de locatie nauwkeurig kon zien waar iedereen woonde. Ik zag dat er achter mij iemand woonde die net als ik van ver was verhuisd, Lavinia komt namelijk uit Roemenië. Net als ik een IVF-traject achter de rug had en net als ik werkte in online marketing. We hadden tijdens onze eerste ontmoeting, een wandeling door de wijk, meteen veel te bespreken. Al snel spraken we weer af en nu zien we elkaar bijna wekelijks. Ik had ook nog iemand anders benaderd, dus in totaal 2 moeders. Contact leggen was echt makkelijk! Met Lavinia had ik meteen een klik.

Hoe verliep het contact?

Lavinia:
Ik kreeg een berichtje en heb hier op geantwoord. Het ging snel en makkelijk, want we stonden beiden open voor een nieuwe vriendschap. Het bleek dat we veel overeenkomsten en dezelfde ervaringen hadden. Voor dat ik het wist maakten we samen een wandeling.

Yvonne:
Ik heb een berichtje gestuurd en kreeg al vrij snel een berichtje terug en toen hebben we afgesproken. We woonden tenslotte bij elkaar om de hoek. Misschien was dat wel wat mij het meeste hielp. Dat ik de locatie kon zien en ook een korte omschrijving van de moeders. Op andere platforms heb ik ook gekeken, maar die waren meer landelijk georiënteerd. Ik vond dit fijner en toegankelijker.
Ik kreeg een hele enthousiaste reactie terug en toen hebben we vrij snel afgesproken. Een lange eerste wandeling met veel gespreksstof. We hebben daarna vooral veel gewandeld en gepraat. Later zijn we ook met de kinderen erbij gaan afspreken. Een keer naar de MonkeyTown en soms gaan we met z’n tweeën naar een cafe of de film. We praten altijd Engels met elkaar, ook al heb ik laatst ontdekt dat Lavinia ook erg goed Nederlands spreekt ;-).

Vond je een echte vriendin?

Lavinia:
Yes!!!

Yvonne:
Absoluut!!

Wat heeft deze vriendin gebracht?

Lavinia:
GIFTS!! Maar dat is natuurlijk een grapje. We wandelen veel. Haar dochters zijn iets ouder dan mijn zoon en ik krijg van haar ideëen wat ik met hem kan ondernemen. Het is fijn iemand die dichtbij woont, te kennen.

Yvonne:
Een hoop gezelligheid! Het is fijn om een vriendin in de buurt te hebben. Mijn vriendinnen van vroeger wonen sinds de verhuizing niet meer in de buurt. Ik bezoek ze nog regelmatig, al is het 2 uur rijden. Het is ook fijn om iemand om de hoek te kennen. Toen ik in Amersfoort kwam, kende ik nog niemand. Daarom ben ik bewust op zoek gegaan naar vriendinnen en heb ik het contact opgezocht. Ik kan het iedere moeder die in dezelfde situatie zit aanraden. En ook iedereen die geen moeder is, maar wel op zoek is naar een vriend of vriendin. Het is best even een drempel om een profiel aan te maken of om iemand die je niet kent te benaderen. Maar het is het absoluut waard. Inmiddels heb ik verschillende vriendinnen in Amersfoort en doen we regelmatig iets leuks samen. Met en zonder kinderen.

Tot slot

Wat een openhartig interview met Lavinia en Yvonne. Ze zijn zo blij dat ze nu een mamavriendin in de buurt hebben. Het geeft gezelligheid, herkenning en ze wisselen veel ervaringen uit. Het aanmeldproces op Buurtmamas.nl is simpel en daarna moet je zelf initiatief nemen voor het verzenden van een berichtje. Maar het resultaat, een vriendin in de buurt, is zo enorm waardevol! Ik, Lotte, wil het liefste dat elke mama zich aanmeldt en ervaart hoe fijn een mamavriendin in de buurt is. Er zijn zoveel lieve mama’s om je heen, alleen moet je ze even leren kennen. Iedereen worstelt, dus waarom niet samen? Stap die drempel over en meld je aan.

Dank je wel Lavinia en Yvonne voor jullie verhaal.

Jouw nieuwe mamavriendin in de buurt leer je kennen via buurtmamas.nl. Gezellig wandelen, thee drinken, of iets anders ondernemen is veel leuker samen. Iedereen op Buurtmamas.nl zoekt een mamavriendin, dus voel je welkom!
Registreer je en kijk welke leuke mama’s er dichtbij jou wonen!

Buurtmamas.nl publiceert elke zaterdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Foto Lotte Vermorken, vindt een mamavriendin in je buurt, vriendin, vriend, buurtmamas.nl

Dit ben ik

Ik ben Lotte Vermorken en ik ben verloskundige. Tijdens mijn zeventienjarige carrière doe ik heel wat mooie ervaringen op. Ik zie veel baby’s geboren worden en ik maak mooie, verdrietige, lachwekkende en bijzondere gebeurtenissen mee. In mijn werk zie ik hoe belangrijk vriendschappen zijn. Vandaar dat ik deze website heb opgericht. Ik ben trouwens ook de eigenaar van Buurtmama’s.

Groetjes Buurtmama's
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.