Vakantiefoto’s, zo maak jij de allermooiste met je telefoon

Tijdens je vakantie wil je je kindje spelend, lachend en een ijsje etend natuurlijk vastleggen. Je ziet op Instagram de mooiste vakantiefoto’s voorbij komen. Dus doe jij ook enorm je best toffe foto’s te maken. Zijn ze bij jou vaak flets, donker of overbelicht? Dat gebeurt al snel als je net niet weet waar je allemaal rekening mee kunt houden. Wil jij tijdens je vakantie ook prachtige en echte foto’s maken? Ik ga je helpen met deze zes belangrijke tips voor jouw vakantiefoto’s!

Tip 1: Let op de lichtval

Met de juiste plek bedoel ik dat je kijkt naar het licht. Hoe het licht valt is enorm bepalend voor je foto. Kijk dus goed hoe het licht valt op de plek waar jij een foto wilt maken. Als je op het strand bent en een mooie foto wilt maken midden op de dag, is het licht vaak veel te fel. Het is dan slim om een schaduwplek op te zoeken. Op deze manier heb je geen harde contrasten van zon en schaduw op het gezichtje van je kind.
Als je binnen een foto wilt maken, doe dit dan dicht bij een raam. Het licht vanuit het raam valt vaak prachtig egaal over het gezichtje heen. Als fotograaf ga je dus met je rug naar het raam staan. Op deze manier maak je mooie heldere zachte vakantiefoto’s.

foto van een meisje op het strand met licht in haar rug, zodat er minder harde schaduwen zijn, tips vakantiefoto's

Tip 2: Wat komt er op de achtergrond van je foto?

Nu je de plek en het licht bepaalt hebt, moet je nog eens om je heen kijken. Als je nu een foto gaat nemen, wat komt er dan nog meer op? Staat er een prullenbak die op de foto komt? Kijk dan of je net vanuit een ander hoek kunt fotograferen, zodat die prullenbak er niet op komt of niet meer zichtbaar is. Het kan ook werken om door je knieën heen te gaan. Staan er toch nog storende elementen of mensen op? Verschuif dan een klein stukje. Net een paar passen om je kindje heen kan al een veel rustiger beeld geven. Dit heeft gelijk een mooier effect op je foto.

Tip 3: Gebruik verschillende standen van je camera

Je telefoon of camera kan meer dan je denkt. Vaak denkt het apparaat een heel eind met je mee. Wil je een portretfoto maken, gebruik dan vooral de portretstand. Kijk eens hoe de foto wordt als je deze gebruikt. Er zijn nog veel meer standen die je foto mooier kunnen maken. Probeer deze een uit en kijk wat er gebeurd.

Tip 4: Gebruik een schone lens

Hij is best voor de hand liggend, maar wordt toch nog erg vaak vergeten. Vlekken op je lens maken je foto gelijk minder mooi. Heb jij aan het licht en de positie gedacht, maakt de vlek op je lens de foto onbruikbaar. Dus check je lens en maak hem altijd even schoon met een speciaal doekje. Voilá, foto’s zonder vlekken.

Tip 5: Maak meer dan een foto

In een fotoboek is het vooral leuk als je een verhaal van je vakantiefoto’s maakt. Een gezellige strandfoto is hartstikke leuk. Maar de foto gaat nog veel meer leven als je nog een paar detailfoto’s toevoegt. Bijvoorbeeld van een paar schelpen, voetjes in het zand of de schep bij het zandkasteel. Zo maak je een compleet verhaal voor je fotoboek.
Je kunt thuis al beginnen met de strandtas op de schouder (zoom deze foto dus lekker in). Maar ook een lachend vies snoetje na het ijsje eten maakt het plaatje compleet. Let eens op de ze vele prachtige details die er zijn, zoom in en leg ze vast. Zo maak je van jouw fotoboek een echt verhalenboek.

Tip 6: Stop je foto's gelijk in het juiste mapje

Ben je lekker terug van vakantie, dan is het superleuk om er een fotoboek van te maken. Zie je ook altijd zo op tegen het uitzoeken van al die foto’s?! Ik wel hoor. De gouden tip is om mapjes te maken, gewoon in je telefoon. Maak een mapje met de datum en wat het was. Dus een dagje strand, pretpark of je zomervakantie. Zoek je favoriete foto’s uit en bedenk welke foto’s een leuk verhaal vertellen. Stop deze in het mapje en klaar ben je. Als jij het fotoboek wilt maken, hoef je alleen de juiste mapjes te pakken. Dat scheelt toch een heleboel werk!

Tot slot

Wil jij ook social media waardige vakantiefoto’s maken? Let dan op de volgende tips. Bekijk waar het licht vandaan komt en hoe fel het is. Kijk welke storende elementen er op je foto terecht gaan komen. Kan je deze ontwijken? Op je camera zitten een heleboel standen. Probeer deze eens uit. Je zult merken dat sommige verrassend goed werken. Poets ook even je lens voordat je de foto neemt. Heb je een leuke foto geschoten? Misschien is het nog leuker om een paar extra foto’s met details te maken, zodat je straks een verhaal kan maken van je foto’s. Zoek aan het einde van de dag je foto’s gelijk uit en stop ze in het juiste mapje. Zo, nu kan het maken van een fotoboek starten.

Ps. hulp nodig bij het maken van een fotoalbum? Ik heb een toffe cursus ‘Fotoboekenbaas’ ontwikkelt, zodat jij in een mum van tijd een prachtig album in elkaar zet.

Buurtmamas.nl publiceert elke zaterdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Fotograaf Marloes van Fotografiebijmarloes voor de beste tips, foto's en een cursus

Dit ben ik

Hi! Ik ben Marloes, een enthousiaste lifestyle fotografe uit Dordrecht. Getrouwd met Pim en moeder van Noud (3) en Saar (1). Samen met onze bruine labrador genaamd ‘Brownie’ wonen wij in Dordrecht. Graag geef ik je tips en tricks hoe je jouw gezin op een spontane en ongedwongen manier vastlegt.

Website: www.fotografiebijmarloes.nl

Fotografie bij Marloes
Share This Post

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.