Vriendin in de buurt, Lieke verhuisde en voelde zich alleen

Lieke verhuisde en had geen vriendinnen meer dichtbij. Dat werd versterkt door Corona. Lieke zat ineens veel thuis met haar dochter, kon nergens heen en voelde zich alleen. Dat is ze niet, want ze heeft genoeg vriendinnen, maar die wonen verder weg. Ze wilde graag een nieuwe mamavriendin in de buurt. Via internet vindt ze de site buurmamas.nl. Hier kon ze zien welke andere leuke mama’s er in haar buurt wonen. Vandaag vertel ik (Lotte, founder van Buurtmamas.nl) hoe het Lieke verging bij het zoeken naar een nieuwe vriendin. Lieke wil liever niet met haar echte naam op internet, dus heb ik een fictieve naam gekozen. 

Waarom zocht je nieuwe vriendinnen?

Lieke vertelt dat ze met haar man en kindje verhuisd is naar Noordwijk. Door de verhuizing heeft ze geen gezellige vriendinnen meer in de buurt. Dus wil ze op zoek gaan naar een nieuwe vriendin in haar buurt. Helaas kwam er Corona. De Corona crisis gooit helaas roet in het eten en ze ontmoet weinig mensen. Ze belt wel met de vriendinnen die ze heeft, maar even langsgaan gaat niet. Haar oude vriendinnen wonen best ver weg. Soms heeft ze gewoon even behoefte aan een koffietje ofzo.

Wat zocht je?

Lieke hoopt via Buurtmamas.nl contact te leggen met iemand die kinderen heeft van dezelfde leeftijd. In Noordwijk zijn genoeg gezellige eettentjes. Ze ziet het al helemaal voor zich om daar met haar dochter en een andere mamavriendin met haar kindje samen af te spreken. Samen kletsen, de kindjes aan het spelen en ervaringen uitwisselen. Het lijkt haar fijn, omdat ze zich dan iets minder alleen in het moederschap zal voelen. Soms is het mama zijn best spannend en onzeker. Er samen met iemand ontspannen over kletsen is gewoon heel fijn, volgens Lieke.

Noordwijk, vriendin ontmoet via Buurtmamas.nl, samen wandelen op het strand

Hoe ging het aanmelden?

Lieke vond het aanmelden bij Buurtmamas.nl heel simpel. Ze had een leuke profieltekst geschreven. Zo hoopte ze makkelijker met moeders in contact te komen die in dezelfde fase zaten. Toen ze ingelogd was en naar de pagina ‘Vind matches’ ging vulde ze het aantal kilometers in waarbinnen ze andere moeders wilde leren kennen. Daarna scrolde ze heel makkelijk door de ‘mama’s’ die in de lijst verschenen. Ze vond het opvallend dat er veel leuke moeders op de website te vinden waren. Ze stuurde een paar vriendschapsverzoeken en al snel werden deze geaccepteerd. Daarna kon ze berichtjes met elkaar sturen.

Hoe ging het contact?

Lieke vond al heel snel een mama waar het mee klikte. De site maakte het contact makkelijker, omdat Lieke wist dat alle moeders opzoek zijn naar contact. Een berichtje sturen vond Lieke daarom niet zo spannend. Lieke was gelijk heel enthousiast, want alle moeders reageerden positief. Met de meeste mama’s was het alleen contact via de site, Instagram of whatsapp. Maar met twee mama’s klikte het heel erg goed. Daar heeft Lieke daadwerkelijk mee afgesproken.

Vond je een echte vriendin?

Lieke sprak met twee mama’s live af. Dat was heel gezellig vertelt ze. We wisten al wat over elkaar via Buurtmama’s en de berichtjes die we hadden gestuurd. De gesprekken gingen heel soepel. Met één mama sprak ik steeds vaker af. Zij is echt een goede vriendin geworden. Als ik er nu even tussenuit wil, bel ik haar. Een wandeling, een theetje drinken of samen boodschappen doen, het kan allemaal. Deze vriendin is voor Lieke een klankbord. Ze kan goed met haar praten en ze kunnen samen lekker klagen en lachen. Daarnaast kletsen ze eindeloos over de fases waar hun kindjes in zitten. Extra fijn is dat dit toevallig precies dezelfde fases en ‘moeilijkheden’ zijn.

Tot slot

Toen Lieke met haar man en dochter verhuisde naar Noordwijk had ze geen vriendinnen in de buurt. Net toen ze daar verandering in wilde brengen kwam Corona. Ze voelde zich best wel eens alleen in het moederschap. Ze vond de matchingsite Buurtmamas.nl en vond daar een mamavriendin. Nu spreekt ze regelmatig met haar af om even te sparren of klagen. ‘Heerlijk’, zegt Lieke, ‘dat heb ik soms echt nodig, hoor’.

Dank je wel Lieke dat je jouw verhaal wilde vertellen en andere moeders wilde inspireren!

Zoek je ook die leuke vriendin in de buurt? Heb je vooral vriendinnen op afstand? Of zitten ze in een andere fase? Buurtmamas.nl is een fijne website om te zoeken naar een mama vriendin bij jou in de buurt. Want alle mama’s op onze site zijn ook op zoek naar contact.
Registreer je en kijk welke leuke mama’s er dichtbij jou wonen!

Buurtmamas.nl publiceert elke zaterdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Lotte Vermorken verloskundigenpraktijk De Kei Buurmamas

Dit ben ik

Ik ben Lotte Vermorken en ik ben verloskundige. Tijdens mijn zeventienjarige carrière doe ik heel wat mooie ervaringen op. Ik zie veel baby’s geboren worden en ik maak mooie, verdrietige, lachwekkende en bijzondere gebeurtenissen mee. In mijn werk zie ik hoe belangrijk vriendschappen zijn. Vandaar dat ik deze website heb opgericht. Ik ben trouwens ook de eigenaar van Buurtmama’s.

Groetjes Buurtmama's
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.