Vriendinnen maken je gelukkiger, waarom?

Met de feestdagen merk je extra wie voor jou belangrijk zijn. Heb je lieve mensen om je heen, die voor jou zorgen en jij voor hen? Dan geeft dat een warm en fijn gevoel. Je voelt je gezien, gehoord en niet alleen. Andersom kan ook als je niet zoveel familie en vrienden hebt. Juist in deze donkere dagen, kunnen de feestdagen best alleen voelen. Herken je dit gevoel? In deze blog tips voor het maken van vriendinnen!

Waarom ben je gelukkiger met vriendinnen?

Steeds meer wordt bekend dat vriendinnen in je leven enorm belangrijk zijn. Het krijgen van steun en liefde maakt je minder alleen en gelukkiger.  Het geeft het gevoel dat je het waard bent, dat je geliefd wordt en het maakt blij. Maar vriendschap is tweerichtingsverkeer, want dat jij voor de ander kan zorgen is ook belangrijk. Het zorgen voor de ander geeft een fijn gevoel, vertrouwen en je gaat anders naar jezelf kijken. Als er voor jou gezorgd wordt en jij zorgt voor een ander, dan leer je ook veel nieuwe vaardigheden. Vriendschap is dus ook nog eens leerzaam.

Alleen met kerst, eenzame kerst, hoe verander je dit?

Alleen met de feestdagen?

Op alle media kanalen wordt benadrukt dat de feestdagen zo fijn is met elkaar. Op televisie en social media zie je overal mensen samen zijn en lekker eten aan een mooi gedekte tafel. Het ziet er super gezellig uit, alle mensen lachen, zijn blij en zien er gelukkig uit. Dit is dus hoe de feestdagen moeten zijn. Maar wat als jij niet zoveel familie hebt? Of het soms even niet zo gezellig is? Misschien dat je familie ver weg woont, niet samen wil of kan zijn? Dan kan het zo maar voorkomen dat jij alleen zit met de feestdagen. Dat kan een heel naar en eenzaam gevoel geven. Je kunt hier ongelukkig en depressief van worden. Je bent niet de enige! Er zijn heel veel mensen alleen met de feestdagen. Wil je het liever samen vieren? Dan moet er iets veranderen. En dat kan alleen jij!

Kerst met vriendinnen, onverwachte uitnodiging, vrienden maken, hoe doe je dat?

Hoe pak je verandering aan?

Stel dat jij de persoon bent die niet gelukkig is en het graag anders wilt? Mooi, want hier zit jouw kracht. Als jij niet blij bent, kan je dit als motivatie gebruiken om het anders te doen. En die motivatie heb je hard nodig, want als je verandering wilt kom je altijd tegenslagen tegen. Die horen erbij en die proberen je motivatie naar beneden te halen. Je moet hier doorheen en volhouden. Als je weet dat je deze tegenslagen tegenkomt en met jezelf afspreekt op die momenten niet te mogen opgeven, wil ik wedden dat je heel ver komt. Maak je een contract met jezelf of plak je herinneringsbriefjes op? Hoe motiveer je jezelf op moeilijke momenten?

Wat is jouw verwachting van vriendschap?

Jij wilt veranderen. Je wilt vrienden om je heen, waarmee je feestdagen kunt vieren. Nu gaan we je verwachting bekijken. Hoe ziet het eruit als je vrienden hebt die om je geven. Zullen ze ervoor zorgen dat je je nooit meer alleen voelt? Nee, dat is geen reële verwachting. Zullen ze ervoor kunnen zorgen dat je minder momenten je alleen voelt? Ja, dat kan wel. Bedenk dus dat je soms echt nog wel alleen bent. Dat geeft niet, dat hoort erbij. Dit is zo’n tegenslag, waarbij je moet volhouden. Deze gaat weer voorbij en je zal weer fijne momenten ervaren. Dus maak een verwachting die niet te rooskleurig is. Soms is het een feest, soms gewoon even niet. En dat is oké.

Maak alleen zijn kenbaar

Je minder alleen voelen, begint bij openheid. Oei, dat is niet makkelijk. Op het moment dat jij anderen vertelt dat je misschien alleen bent met kerst en liever samen wilt zijn, open je jezelf voor verandering. Je zorgt ervoor dat anderen het zien en je kunnen helpen. Plots kan je opeens een onverwachtse uitnodiging krijgen. Ben je voor het eerst bij deze mensen, let dan weer op je verwachting. Het zal misschien best hard werken zijn op zo’n avond. Gesprekken op gang houden en je sociaal aanpassen. Vriendschappen moeten groeien, dus het kost tijd (jaren) voordat je je helemaal thuis voelt bij deze nieuwe mensen.

Hoe zorg je voor feestdagen met vriendinnen?

Als je een uitnodiging krijgt, is dat geweldig. Maar heel vaak is dit niet het geval. Je moet zelf op zoek. Het meest handige is als je hiermee ver van te voren begint. Dus heb je je alleen gevoeld deze kerst, dan heb je prachtig een jaar de tijd om hieraan te werken. Ga actief opzoek naar vriendinnen. Bijvoorbeeld op Buurtmamas.nl en/of via een Mamacafé bij jou in de buurt. Je kunt ook kiezen om je hobby op te pakken en je in te schrijven bij een club. Bijvoorbeeld een sportclub, een hobbyclub of een wandelgroep. Spannend? Tuurlijk! Maar dat is zo’n tegenslag waar je doorheen moet. Niet opgeven, maar doen. Denk ook aan je verwachting. Bij een nieuwe club kost het tijd voordat je mensen leert kennen en zij jou. Soms heb je mazzel om gelijk een klik met iemand te hebben, soms kost het tijd.

Vriendschap opbouwen, hoe dan?

Merk je dat je het naar je zin hebt bij een club, dan kan je proberen af te spreken met één of een paar personen. Bedenk een activiteit die jullie allemaal leuk vinden. Want herkenning geeft verbinding. Ben je allemaal moeder? Dan zal je elkaar herkennen in de struggles van opvoeden. Spreek af voor een wandeling of ga samen thee drinken.
Bij het opbouwen van vriendschap is het belangrijk dat je het tijd geeft. Denk ook na waar je zelf behoefte aan hebt en geeft dat terug. Dus luister naar iemand met alleen een hum en een knik. Hierdoor voelt de ander zich gehoord. Dit versterkt de band tussen jullie. Ik schreef hier eerder een blog over op buurtmamas.nl.

Tot slot

Ben je alleen geweest met kerst en wil je dit liever anders? Gebruik deze motivatie om te veranderen! Je zal tegenslagen tegenkomen, maar spreek met jezelf af dat je op die momenten niet mag opgeven. En hoe zit het met je verwachting? Het is fijner als je een te lage verwachting hebt, dan een te hoge. Dus geef vriendinnen zoeken tijd, bedenk dat het kan tegenvallen, dat je mogelijk opnieuw moet beginnen en dat vriendschap moet groeien. Op naar gezellige kerstdagen volgend jaar, ook voor jou!

Jouw nieuwe mamavriendin in de buurt leer je kennen via buurtmamas.nl. Gezellig wandelen, thee drinken, of iets anders ondernemen is veel leuker samen. Iedereen op Buurtmamas.nl zoekt een mamavriendin, dus voel je welkom!
Registreer je en kijk welke leuke mama’s er dichtbij jou wonen!

Buurtmamas.nl publiceert elke zaterdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Foto Lotte Vermorken, vindt een mamavriendin in je buurt, vriendin, vriend, buurtmamas.nl

Dit ben ik

Ik ben Lotte Vermorken en ik ben verloskundige. Tijdens mijn zeventienjarige carrière doe ik heel wat mooie ervaringen op. Ik zie veel baby’s geboren worden en ik maak mooie, verdrietige, lachwekkende en bijzondere gebeurtenissen mee. In mijn werk zie ik hoe belangrijk vriendschappen zijn. Vandaar dat ik deze website heb opgericht. Ik ben trouwens ook de eigenaar van Buurtmama’s.

Groetjes Buurtmama's
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.