Wat is de beste draagzak? Zo vind jij de beste!

Welke draagzak is nou de beste voor mijn kindje? Dat is dé grote vraag die het meest voorbij komt. Online, in mijn inbox, tijdens consulten, echt overal en altijd. Een logische vraag, iedere ouder wil immers het beste voor hun kindje. In deze blog ga ik je het simpele antwoord geven. Ik help je hoe jij de beste draagzak gaat vinden.

Het antwoord

Dus om alle vragen voor te zijn geef ik hier hét antwoord op deze prangende vraag. Komt ie hoor:

Geen enkele ergonomische draagzak is de beste, en tegelijkertijd is elke ergonomische draagzak de beste.

Ha, je had een rechtdoorzee antwoord verwacht? Gewoon een merk en klaar? Helaas. Dat antwoord is er niet. Er is geen allerbeste draagzak die voor iedereen goed is en ik ga je uiteraard uitleggen waarom. In één van mijn vorige blogs kan je lezen wat ergonomisch dragen is. In deze blog ga ik je uitleggen hoe jij aan de beste komt.

Een blije mama met een warme muts op staat met haar kind in een draagzak

Wanneer geen ergonomische draagzak?

Laat ik beginnen met waarom ik specifiek ergonomisch schrijf in het antwoord. Dit doe ik omdat een onergonomische draagzak in veruit de meeste gevallen niet de beste draagzak is. In tegendeel zelfs. Er zijn een aantal medische gevallen waarin een onergonomische zak de beste oplossing kan zijn. Maar in het geval van een medische aandoening is het vrijwel altijd raadzaam naar een draagoplossing te zoeken samen met een draagconsulent die daar kennis van heeft. En eventueel zelfs in samenspraak met je arts en/of fysiotherapeut.

Een papa staat breed lachend met zijn kindje inde draagzak

Welke pasvorm is goed?

Dan komen we bij de echte reden dat er geen beste draagzak is. En dat is namelijk dat alle draagzakken een pasvorm hebben. Net zoals dat een BH, een spijkerbroek en schoenen die hebben. Een draagzak die voor mij vreselijk zit, kan bij jou fantastisch zitten en andersom. Je kan een draagzak kopen, omdat het merk bekend of het printje leuk is bijvoorbeeld. Het kan jou een draagzak opleveren die inderdaad doet wat die moet doen, maar die toch niet helemaal comfortabel zit of die je niet helemaal fijn aan kan doen. Dit zorgt er dan weer voor dat je de draagzak minder zult gebruiken. Zonde van het geld en jammer omdat dragen zo enorm fijn is.

Waar moet je nog meer op letten?

Niet alleen moet de pasvorm goed zijn voor jou. Draagzakken hebben ook een pasvorm voor het kind. Een draagzak moet dus niet alleen goed zitten voor jou, ook je kind moet er comfortabel in zitten. Hierin is het onder andere belangrijk dat de draagzak niet te groot is. Sommige draagzakken hebben een zogenaamde insert om ook kleine kindjes in de draagzak te kunnen doen. Dit is vergelijkbaar met 4 paar sokken aan doen omdat je schoenen te groot zijn. Echt slecht? Nee. Comfortabel? Ook nee. Gewoon niet ideaal en er zijn tegenwoordig genoeg draagzakken waarbij een insert niet nodig is.

Mijn baby huilt altijd in de draagzak

Soms is een draagzak de juiste maat en lijkt hij op het oog goed te zitten, maar zit je kindje er gewoon niet lekker in. Hij geeft bijvoorbeeld druk op een verkeerde plek, of de stof irriteert. Je kindje kan dan steeds gaan huilen in de draagzak. Dit kan jou het idee geven dat je kindje dragen helemaal niet leuk vind, terwijl je kindje alleen niet lekker zit. Een baby kan jammer genoeg nog niet vertellen wat echt het probleem is. Er zijn heel weinig tot zelfs geen baby’s die niet gedragen willen worden. Het is soms best een zoektocht naar het juiste draagmiddel, maar die is er eigenlijk altijd wel.

Hoe krijg ík de beste draagzak?

Daarom is er geen enkele draagzak de beste, en zijn ze tegelijk allemaal de beste. Elke draagzak is voor iemand ideaal en voor iemand anders totaal geen match. Het enige echt goede antwoord op de vraag welke draagzak de beste is, is dan ook; ga passen!
Ga draagzakken passen bij een draagconsulent, of een gespecialiseerde winkel waar de medewerkers je echt goed advies kunnen geven. Zodat je de draagzak vind die voor jullie de beste is en waar je het meeste plezier van gaat beleven.

Samengevat

In deze blog vertelde ik je dat geen enkele draagzak de beste is. Een draagzak heeft een pasvorm die goed moet zitten voor jou en eentje die voor je kindje goed moet zitten. Dat betekent dat die leuke hippe voor bepaalde personen perfect zit en voor anderen niet. Ik gaf je het advies om vooral te gaan passen en hulp te vragen aan een professional.
Bij mij kan je terecht voor een draagconsult, draagworkshop en draagverhuur. Neem eens een kijkje op mijn website.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

esther foto

Dit ben ik

Mijn naam is Esther Bakker, ik begeleid en ondersteun aanstaande en nieuwe ouders tijdens de zwangerschap en in de kraamperiode. Dit doe ik onder andere als draagconsulent en geboorte- en postpartumconsulent. Mijn missie is dat iedere (aanstaand) ouder zich gedragen voelt op hun weg naar en in het ouderschap!

Website: www.wonderlandparenthood.nl

Share This Post
1 reactie
Er kan niet gereageerd worden op deze post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.