Week tegen Eenzaamheid, oftewel Week van de Ontmoeting!

Afgelopen donderdag was de start van de Week tegen Eenzaamheid. Liever noem ik het de Week van de Ontmoeting. Veel mensen kennen het gevoel van eenzaamheid wel. Persoonlijk houd ik van meer omdenken en zoek ik een positieve benadering. Van positiviteit raak ik namelijk geïnspireerd en krijg ik energie. Van negativiteit word ik juist passief. En dat is zonde. Ik gebruik dus liever de Week van de Ontmoeting. Want bij het woord ontmoeting krijg ik gelijk allemaal leuke en gezellige gedachten.

Wat is de kracht van ontmoeting?

Ontmoeting raakt Buurtmamas.nl precies in de kern. Persoonlijk geloof ik enorm in de kracht van ontmoeting. Denk maar eens aan ogen die elkaar op straat ontmoeten en een glimlach uitwisselen. Dit voel je in je hele lichaam. Of het praatje bij de bakker met een bekende uit de wijk. Het maakt je minder alleen en geeft het gevoel dat je erbij hoort. Juist het gevoel van erbij horen is belangrijk om je blij te voelen. Andersom kan pesten en je buiten gesloten voelen veel pijn doen en schade aanrichten, levenslang. Terwijl vriendschappen en erbij horen essentieel zijn om gezond te blijven!

week van de ontmoeting, neem de eerste stap. Een dame kijkt blij als ze via een laptop online contact heeft

Wanneer voel je je alleen?

Toch wil ik even ingaan op eenzaamheid, omdat het zo sterk is. Iedereen kent het gevoel wel. Al is het maar een moment aan de zijlijn van een sportveld of op het schoolplein. Terwijl alle moeders met elkaar staan te praten en jij erbij hangt. Of dat vrije weekend waarop niemand met je kan afspreken. Of tijdens een gesprek waarin jij je totaal niet begrepen voelt. Jij voelt je op al deze momenten alleen.

week tegen eenzaamheid, wie help jij? Twee mama's die een kopje koffie drinken en blij zijn

De gevolgen van eenzaamheid

Eenzaamheid kan klein of groot zijn, maar het is altijd vervelend. Er is kracht en moed voor nodig om echte eenzaamheid te doorbreken. Want zit je eenmaal in de negatieve gedachten van eenzaamheid, dan komen er heel veel nieuwe negatieve gedachten. Bijvoorbeeld ‘ze zullen we wel niet leuk vinden’, ‘ik hoor er ook nooit bij’, ‘ik ben ook zo anders’ of ‘ze vinden het vast stom als ik erbij kom staan’. Het roept vaak angst op. En pak angst maar eens aan… Er is veel overredingskracht nodig om deze gedachten om te buigen naar positieve. Toch zit hier je kracht. Als jij je hoofd weet te besturen, kan je de hele wereld aan

Wat kan je zelf doen?

In de verloskunde (even een uitstapje naar mijn vak) zijn affirmaties (positieve herhalende gedachten) zeer effectief. Er zijn vrouwen die post-its met krachtige termen ophangen voor tijdens de bevalling. Zoals ‘ik kan dit’, ‘mijn baby komt steeds dichterbij’, ‘mijn lijfweet wat hij doet’. Vrouwen die zichzelf bekrachtigen met affirmaties hebben vaker een positieve bevalling. Deze affirmaties zorgen voor meer zelfvertrouwen. Want het is niet de angst die overheerst, maar het geloof in dat het wél zal lukken. Het werkt niet alleen tijdens de bevalling, maar voor vele dingen in je leven. Het geloof dat je het wél kunt, wél waard bent, wél leuk genoeg bent is goud waard bent. Meer zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je meer durft zoals een gesprekje aanknopen of eens binnen lopen bij een Mamacafé. Het betekent niet gelijk dat het succesvol is, maar de affirmaties houden je weg van de negatieve gedachten. Zo zal je ervaring minder negatief zijn en kan je beter de positieve kanten zien.

Wat werkt er bij jou?

Nu is mijn vraag welke positieve gedachten zouden bij jou passen? Wat zou jou helpen? Wil je echt dat het werkt? Dan moet je dagelijks oefenen. Hang briefjes op, schrijf elke dag iets positiefs in een schriftje of herhaal elke dag voor de spiegel iets moois over jezelf. Maar ook een klavertje vier in je broekzak of een lief kaartje met mooie tekst  in je huiskamer kunnen je bekrachtigen. Als je merkt dat dit groeit kan je een stapje verder zetten. Hoe wil jij nieuwe vriendinnen leren kennen? Durf jij je al in te schrijven bij Buurtmamas.nl? Of lukt het je nu wel om die leuke buurvrouw nu toch echt eens uit te nodigen voor een kopje thee. En houd je affirmaties vast. Want je vindt mogelijk niet gelijk een vriendin of echte vriendschap. Daar is tijd en geduld voor nodig en een beetje gelukt.

Wat kan jij doen voor een ander?

Heb jij iemand in je omgeving die wel een zetje kan gebruiken? Vraag haar eens op de thee. Bied je hulp aan en vraag waarbij jij kan helpen? Vaak helpt het al om haar bijvoorbeeld samen in te schrijven bij buurtmamas.nl of samen een keertje bij een Mamacafé binnen te lopen. Want in je eentje is de wereld een stuk enger. Samen sta je sterker!

Vriendschap en het gevoel erbij te horen zijn essentieel om gelukkig te zijn. De positieve gedachten houden je weg van negatieve gevoelens. Je kan ze oefenen door affirmaties te doen. Meer geloof en vertrouwen in jezelf helpen enorm. Hiermee durf je wel het stapje te zetten naar actie. Ook voor een ander kan je veel betekenen met iets kleins. Drink samen eens een kopje thee, ga samen naar een Mamacafé of tip iemand op Burumamas.nl.
Samen sta je sterker!

Buurtmamas.nl publiceert regelmatig een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Lotte Vermorken verloskundigenpraktijk De Kei Buurmamas

Dit ben ik

Ik ben Lotte Vermorken en ik ben verloskundige. Tijdens mijn achttienjarige carrière doe ik heel wat mooie ervaringen op. Ik zie veel baby’s geboren worden en ik maak mooie, verdrietige, lachwekkende en bijzondere gebeurtenissen mee. In deze blogs neem ik je mee in mijn vak en voorzie ik je van nuttige tips. Ik ben trouwens ook de eigenaar van Buurtmama’s.

Groetjes Buurtmama's
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.