Welke ‘uitdaging’ ga jij uit de weg (als het niet lukt om zwanger te worden)?

‘Hoe zorg jij voor ontspanning?’ ,was mijn vraag aan Demi. Het was tijdens de Masterclass over uitdagingen bij een kinderwens. Haar antwoord was: ‘Op de bank netflix kijken of schoonmaken in huis’. Als je mij kent, dan weet je dat ik met zo’n antwoord niet zomaar genoegen neem. Ik vraag verder en dat deed ik ook bij Demi. ‘Is dat echt ontspanning of is het afleiding?’, vroeg ik haar. Ze was even stil. Na een tijdje zei ze: ‘Ik denk inderdaad dat dit afleiding is en dat ik op deze manier mijn gevoelens wegdruk’. Hier kunnen we wat mee. Hier ligt voor Demi namelijk haar uitdaging.

Hoe zit het met de lange termijn gevolgen?

Dit gebeurt heel vaak en meestal onbewust. Het wegdrukken van je gevoelens. En gewoon doorgaan als je met tegenslagen en/of teleurstelling in je kinderwens wordt geconfronteerd. Op korte termijn absoluut dé perfecte oplossing. Maar hoe zit dat op de lange termijn? Wat gebeurt er als je je gevoelens blijft wegstoppen? Ik denk dat je het antwoord wel weet. Uiteindelijk ervaar je hierdoor stress.

vrouw zit bedroefd naar haar laptop te staren met de handen in het haar

Wat doe je met je gevoelens?

Als je een tegenslag (of uitdagingen) te verwerken krijgt, zoek je onbewust afleiding. Als een struisvogel steek je je hoofd in het zand. Maar je kan niet blijven weglopen voor je gevoelens. Uiteindelijk komen ze ergens naar de oppervlakte. Datzelfde gold voor Marjolein. Ook een deelneemster van de Masterclass ‘Uitdaging bij Kinderwens’. Marjolein probeert al 9 jaar zwanger te worden en zit ondertussen in een IVF traject. Ze vertelde mij vorige week dat ze tijdens haar menstruatie het liefst zichzelf wil opsluiten in haar slaapkamer met de gordijnen dicht. Ik vond het fantastisch dat ze dit zei. Ze voelde heel goed aan waar ze op dat moment behoefte aan had. Alleen tot mijn verbazing vertelde ze dat ze dit niet had gedaan. Ze vertelde, ‘ik kan niet zomaar mezelf opsluiten, ik moet er zijn voor anderen’. En nu, 3 weken later, is dat gevoel er nog steeds. Toen ik haar vroeg waarom ze zich nu niet in haar slaapkamer opsloot met de gordijnen dicht, wist ze geen antwoord.

Welke gevolgen hebben wegdrukken van gevoelens?

Marjolein voelt heel goed haar lichaam aan, maar vindt het moeilijk om hiernaar te luisteren. Eigenlijk komt dat erop neer dat ze het moeilijk vindt om voor zichzelf te kiezen. Om zichzelf bovenaan de ‘to-do list’ te zetten en niet zichzelf weg te cijferen voor anderen. Dit heeft helaas tot gevolg dat het gevoel niet weg gaat. Het blijft sluimeren. Zolang je de confrontatie niet aangaat, zal je er elke dag weer voor kiezen om het gevoel weg te drukken. Is dit nou echt een probleem? Als het een keer gebeurt niet, maar als je al langer zwanger probeert te worden dan wel. Je wordt keer op keer teleurgesteld en door het wegstoppen kan het leiden tot stress. Uit een onderzoek uit 2020 blijkt dat 40-75% van de vrouwen in een IVF behandeling stress ervaren. En juist deze stress zorgt ervoor dat je kansen om zwanger te worden verminderen.

Hoe belangrijk ben jij zelf?

Het probleem is dat je jezelf niet belangrijk genoeg vindt, je vergeet (bewust) jezelf. In alles wat er gebeurt, wil je sterk blijven. Je gaat maar door, omdat je denkt dat iedereen dit van jou verwacht. Maar stel jezelf eens de vraag, is het niet zo dat jij dit van jezelf verwacht? Waarom moet jij van jezelf jouw gevoelens wegdrukken, waarom verwacht je dat van jezelf? Wat ik tegen Marjolein zei: ‘hoe kun je voor anderen zorgen, als je niet goed voor jezelf zorgt?’ Het allerbelangrijkste is voor jezelf zorgen! Jij hoort bovenaan jouw to-do list!!

De oplossing met je gevoelens!

Mijn advies aan jou is: ‘laat je gevoelens toe!’ Neem de tijd om eens te ontdekken wat jouw uitdagingen zijn. Ga niet op de bank netflix kijken. Maar ga op een fijne plek zitten met misschien wel de gordijnen dicht. Confronteer jezelf met je innerlijke gevoelens. Met alles wat je hebt weggestopt. Pas dan kan je verder. Wees trots op jezelf. Op alles wat je allemaal al doorstaan hebt en waar je nu staat. Wees voornamelijk trots & blij. Dat je jouw uitdagingen getrotseerd hebt, dat je jezelf geconfronteerd hebt.

Heb je de behoefte om samen met andere vrouwen, zoals Marjolein & Demi, aan de slag te gaan met jouw uitdagingen. Neem dan deel aan de masterclass ‘Uitdagingen bij kinderwens’. Hier ontdek je hoe je met deze uitdagingen om moet gaan en ervaar je dat je niet de enige bent!

Hoe houd je seks leuk bij een lange kinderwens kan je in een eerdere blog van me lezen.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Nieuwe advertentie 4

Dit ben ik

Ik ben Inge van der Velpen en heb de stap genomen om uit het ziekenhuis weg te gaan. Vanuit Zwitserland heb ik een online praktijk, waarbij ik vrouwen help met een gezonde leefstijl en vol vertrouwen hun droom te verwezenlijken, namelijk een positieve zwangerschapstest! In het ziekenhuis liep ik tegen de protocollen aan en miste ik aandacht voor de vrouw achter de patiënte. In mijn online praktijk heb ik de tijd en aandacht die nodig is om ervoor te zorgen dat ik jou kan helpen waar jij mij nodig hebt.

Website: ingevandervelpen.nl

Share This Post

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.