Zomervakantie ideeën, met deze tips wordt het fijn voor het héle gezin

Jaaaaa, joepie, het is zomervakantie! Eindelijk… geen gehaast meer van vroeg uit je bed voor school, boterhammen smeren voor in de broodtrommels en opschieten om niet te laat op school te zijn. Heb je al nagedacht over je zomervakantie, welke plannen heb jij gemaakt? Mijn hoofd stroomt altijd over, zomervakantie ideeën genoeg. Ik deel ze graag met je, zodat je een toffe zomervakantie zult beleven!

Hoe vier je zomervakantie thuis?

Te leuk, kamperen in jullie eigen tuin! Welk kind droomt hier niet van? Het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn en is altijd superleuk. Pak een paar tenten erbij of leen ze van iemand. Leg matrasjes of luchtbedden erin en rol de slaapzakken uit. Meer is niet nodig. Keep it simple. Wil je er een groter feest van maken? Pak er dan plastic borden en bekers bij. Laat de kinderen enkele knuffels halen, want die mogen ook komen logeren. Hang een lampje (of zaklamp) in de tent op of een lichtsnoer. Het feest kan beginnen!
Heb je geen tuin of balkon? Maak dan van jullie woonkamer een camping. Zet wat tentjes in de woonkamer, matrassen erin, slaapzakken en de party kan beginnen.

Vervelen... wat doe je ertegen?

Je kent het vast wel. Je kind wil helemaal niks en verveelt zich grandioos. We weten dat vervelen erbij hoort en zelfs gezond is, maar gezellig is het niet. Wil je ze helpen iets leuks te verzinnen? Bedenk een knus plekje waar je kind wilt chillen. Leg er wat speelgoed bij en het kan maar zo dat je kind opeens heerlijk zit te spelen. Een knus plekje creëer je door wat lekkere kleden neer te leggen met wat kussens erbij. Gewoon ergens in de woonkamer, op het balkon of op een schaduwplek in de tuin. Leg er wat te lezen bij, waterflesjes, tekenspulletjes, lego of ander klein speelgoed. Je kind verdwijnt zo in zijn eigen wereld, kan heerlijk ontspannen en de tijd vergeten. Heerlijk!

vakantie, 2 kleine kinderen in het zwembad, de balans tussen opladen en actief met je kinderen

Een simpel dagje weg?

Wil je een dagje op pad, dan is een dagje treinen superleuk. Kijk gewoon waar je heengaat en ga daar op onderzoek uit. Het bos, een stad of het strand. De trein is voor kinderen tot vier jaar oud gratis!  Kinderen tussen de vier en elf jaar oud reizen voor €2,50 (Railrunnerkaartje) met je mee. Wist je dat je ook een ‘kids vrij abonnement’ kunt afsluiten? Dan reizen je kids van 4 tot en met 11 jaar gratis met jou mee op een eigen ov-chipkaart! Wil je meer weten? Kijk op www.ns.nl.

even de speeltuin in onderweg naar de vakantie. Twee meisjes op de glijbaan.

Hoe pak je relaxt op vakantie gaan aan?

Op vakantie gaan kan best stressvol zijn. Voor jou en voor je kids. Hoe zijn je kinderen goed voorbereid en daardoor waarschijnlijk relaxter? En als zij relaxter zijn, ben jij dat ook! Ga samen met je kinderen op internet kijken waar jullie naartoe gaan. Hoe ziet de plek eruit, waar slapen jullie, waar kunnen ze spelen? Wat kan je in de omgeving doen? Is er een strand of meer? Is er een zwembad? Samen kijken geeft plezier en duidelijkheid. Het vermindert de spanning. Fijn voor jullie allemaal!

Duidelijkheid en voorspelbaarheid is voor veel kinderen fijn. Kijk samen met je kinderen wat er allemaal in de omgeving te doen is. Waar word jij blij van en wat is voor hun leuk? Maak bijvoorbeeld allemaal een lijstje wat je graag wilt doen. Spreek af welke dagen wie mag kiezen of is de meeste stemmen gelden handiger? Bespreek ook dat er niks doe dagen bij zullen zitten. Dan weten jullie kinderen dat ze de speeltuin of het zwembad in kunnen. Want vakantie is ook tot rust komen.

Oeps...vergeten mee te nemen

Behoor jij tot de georganiseerde mama’s of is er altijd wel iets essentieels dat je vergeet in te pakken? Begin drie weken van te voren met het bedenken wat echt mee moet. Schrijf dit op een lijstje, op papier of in je telefoon. Noteer echt ALLES op, dus ook de knuffel van je kind of die zwembroek. Leg je alles op papier vast? Dan kan je doorstrepen als je het gepakt en klaargelegd hebt! En het lijstje kan je volgend jaar weer gebruiken! Nou ja, even overschrijven dan hè. Ben je bang echt iets essentieels te vergeten? Noteer het op een geeltje en plak die op de koelkast. Het geeltje mag er pas vanaf als het ook werkelijk ingepakt is.
Toch wat vergeten? Balen mag best, maar bedenk ook hoe klein het probleem is. Vaak kan je het prima in de winkel kopen. Laat je vakantie er niet door verpesten, want het hoeft echt allemaal niet perfect!

Die autorit....zo zorg je voor een fijne rit.

Eindelijk alles ín de auto en dan kan je gaan. Je energie is op, dus even bijkomen in de auto. Alhoewel….de kinderen denken daar anders over. Ze hebben je nodig, vervelen zich of hebben wensen die er niet zijn. Met een beetje voorbereiding, zorg je ervoor dat ze in ieder geval de eerste uren goed doorkomen en jij dus ook.

 • Auto-organizer
  Ohw, wat zijn ze fijn! Een auto-organizer, gewoon lekker voor elk kind eentje. Doe er wat klein speelgoed in, iets te drinken en klaar. Spreek af dat ze elk uur wat lekkers in hun organizer krijgen. Deel ook een vakje voor jou in met luiers, snoetenpoetsers en alles wat je nodig kan hebben. Als je iets nodig hebt, heb je het zo gevonden, zalig!
 • Autostickers
  Ken je ze nog van vroeger? Pak het gezellig in en geef het ze op een vast moment of juist als escape. Een kadootje krijgen tijdens de rit is al een feest. Ze kunnen heerlijk los gaan op het raam met de stickers. En jij kan even afschakelen.
 • Luisterboeken
  Luisterverhaaltjes zijn zalig. Voor je kind en voor jou! Zoek ze op, bijvoorbeeld op Spotify. Er zijn er een heleboel te vinden, zoals;  Boer Boris, NPO Zapp en Het Klokhuis. Zo zijn je kids weer even zoet…

Iets actiefs onderweg?

 • Auto bingo
  Iets meer actie in de auto? Scoor bingokaartjes in de winkel of download ze van internet. Wie wat gevonden heeft moet het zeggen en het plaatje doorkruizen. Hoe fanatiek zijn jouw kinderen?
 • Dierenspel
  Wil je gezellig iets samen doen met je kinderen, dan kan je hiermee veel gezelligheid hebben. Ken je het dierenspel? Noem een dier en de volgende moet een dier met de laatste letter verzinnen. Dus als je kind een ‘kat’ zegt, moet de volgende een dier verzinnen met de laatste letter, namelijk een ’t’.  Je kan het spel natuurlijk ook met kleuren, namen, voertuigen, et cetera doen.
 • Leuke stopmomenten
  Lekker even de benen strekken en mogelijk iets eten. Dit moment kan je gezellig maken door een spelletje met een bal te doen, laat ze uitrazen in de speeltuin of beklim een heuvel op en af.

Vakantie? Neem dit mee!

Op vakantie houd ik van ontspanning, maar ik wil ook momenten met de kids hebben. Hoe gezellig is samen lezen? En hoe fijn is het als ze even zelf spelen? Neem dit dan mee:

 • Boekjes om voor te lezen.
  Even een zen momentje voor je kind. Kruip samen in een knus hoekje en lees het leuke boekje voor. Na een drukke strand- of zwembaddag is dit een fijn moment voor je kind om tot rust te komen.
 • Staafjes of ringetjes om op te duiken!
  Hé, waar is die nou gebleven? Duikbril op en zoeken maar! Jij dacht toch echt dat je vijf staafjes in het water had gegooid, toch? Zo, even tijd voor mama terwijl de kinderen zoeken naar de staaf ;-).

Hoe wissel je actie en rust af?

Hoe deel jij je vakantie in? Ben je een actieveling of mag het ook soms rustig zijn? Bedenk wat je kinderen verwachten en hopen tijdens een zwembaddag. En wat verwacht en hoop jij? Heb je dat wel eens met elkaar besproken? Waarschijnlijk hoopt je kind dat je met hem meespeelt en hoop jij een tijdschrift op een ligbedje te lezen. Bespreek ook jouw wensen. Soms even rust en een ander moment speel je mee. Ga samen bommetjes maken of van de glijbaan. Vakantie is ook quality time met je gezin toch?

Uitrusten is voor jullie allemaal ook nodig. Bespreek ook dit met je kinderen. Wanneer doe je iets samen en wanneer wil je even tijd voor jezelf? Zet eventueel gewoon een timer aan en wees consequent. Ga je in ‘jouw’ tijd toch iets met je kind doen, dan zal je kind een volgende keer eerder en langer blijven zeuren om iets samen te doen. Dus is het mamatijd, dan ga je pas iets met je kind doen als die tijd voorbij is. Ga na de lunch met elkaar siësta houden. Dat kan ook in bed met een boekje voor je kind. Slapen hoeft ook niet voor jou, maar even afschakelen is erg fijn.

Tot slot

Vakantie met je gezin kan hard werken zijn, terwijl ook jij moet opladen. Bespreek met elkaar wanneer jullie iets gezelligs doen en wanneer het een rustdag is. Bouw een camping in de tuin, tref voorbereidingen voor de autorit met een organizer, kadootjes en spelletjes. Wissel op vakantie iets samen doen af met tijd voor jezelf. Duidelijkheid is voor iedereen fijn.

Fijne vakantie!

Buurtmamas.nl publiceert elke zaterdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Chantal Bredemeijer Kidnercentrum bzzzonder

Dit ben ik

Ik ben Chantal Bredemeijer en mama van 2 kindjes. Ik weet dus hoe belangrijk fijne kinderopvang is. Voor Bzzzonder doe ik de Marketing en Communicatie. Hier word ik erg blij van, omdat ik het gevoel heb dat ik kan bijdragen aan mooie opvang voor blije kindjes. 

Website: www.bzzzonder.nl

Bzzzonder
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.